Bab 3

839 27 0

Harraz POV

Harini kelas aku ada budak baru. Aku nampak dia senyum dekat Nelly bukan main lagi. Aku tak kesah sangat pun pasal tu sebab aku bukan suka dia pun. Tapi bila aku nampak si budak baru yang bernama Shah tu senyum dekat Nelly aku rasa lain macam tau tak? Macam nak marah pun ada and jealous pun ada jugak. Aku mana suka dia tapi  kenapa aku nak rasa macam tu bagai eh? Ey pelik la kau ni Harraz. Dah la abaikan je la benda tu sekarang ni kita belajar. Aku nampak si Shah tu pergi tempat Nelly and duduk sebelah dia. Aku pandang diaorang dari tempat aku. Uih bukan main sakan ehhh gelak gelak apa yang lawak pon tak tahu la. Seronok sangat ke topic tu? Huh meluat aku tengok. Aku terus tengok buku aku balik. Tapi kenapa aku jealous pulak tengok diaorang gelak gelak bagai. Haduh asal aku jadi macam ni? Ahh abaikan je la.

Skip

Kelas sejarah aku duduk satu group dengan Nelly and dengan budak baru tu. Annoying siak dia ni. Aku kene duduk sebelah Nelly  fuh awkward gila siot. Dup dap dup dap jantung aku ni. Tak pernah pulak aku rasa macam ni bila duduk dengan perempuan. Aku abaikan perasaan aku tadi. Cikgu tengah membebel kami dekat belakang tengah borak kopitiam. Aku terus menyapa Shah si budak baru tu.

"Hai Shah. Nice to know you bro. Aku
Harraz , yang ni Khairil , yang ni pulak Nik and lastly ni Aina. " Kata aku kepada Shah dengan senyuman. Nelly pon turut tersenyum tengok aku  ni senyum dan Nelly terus menoleh ke arah Shah. Dup dap dup dap.
"Hai Harraz , Aina , Khairil and Nik. Nice to know you all too. Kita boleh jadi kawan right? " Balas Shah kepada kami semua dengan senyuman. Kami semua mengangguk kepala tanda kami semua setuju.
"Boleh je. Kejap lagi boleh rehat dengan kitaorg sekali. " Kata Nelly kepada Shah sambil senyum sehingga menampakkan lesung pipitnya. Asal aku rasa nak ikut senyum jugak ni.
"Okay. " Balas Shah kepada kami semua.
"Dah la pandang depan karang dia membebel kita pulak kene denda duduk luar. " Balas aku kepada mereka semua.
Dup dap dup dap. Comel gila dia senyum sampai nampak lesung pipit dia haih. Kejap asal aku pulak nak cair ni? What's wrong with you Harraz Izzani? Takkan aku dah mula suka dengan dia? Hishh whatever la. Tapi dia comel kot. Aku tersenyum sendiri sambil memandang cikgu yang mengajar dekat depan. Aku memandang ke arah Nelly. Focus gila dia belajar dari tepi pun cantik. Aku tersenyum tengok dia and bila aku dah rasa lama sangat dok usya dia aku terus pandang depan. Nasib dia tak perasan huh kalau tak habis aku.

Kringgggg

Sekarang masa rehat and aku jalan sebelah Nelly. Aku harini macam mengada sikit la hehehehe. Nelly pandang aku dengan pandangan 'kau dah kenapa'. Aku hanya tersengih macam kerang busuk. Kami semua duduk di koridor tunggu Wawa , Zulieqa dengan Kinah. Aku bersembang dengan Shah , Khairil dengan Nik. 
"Weyh Harraz , kau dengan Khairil tak pergi bertugas ke?" Kata Nik kepada aku.
"Oh harini aku tak bertugas. Nak rehat lama sikit la dengan korang. Dah lama tak rehat sekali dengan korang rindu pulak hehehehe. " Balas aku kepada Nik dengan sengihan.
"Ouh rindu. Ke kau rindu Nelly? Ye la dia kan bestfriend kau dari zaman sekolah rendah lagi ennnn. " Kata Nik kepada aku sambil menyiku lengan aku.
"Ishh kau ni. Apa pulak ke situ mana ada buat apa aku nak rindu dia? Aku bukannya pakwe dia pun. Merepek je kau ni Nik." Balas aku kepada Nik.
"Hm ye la. Ehh dengar citer enn Nelly dia ada minat someone tau. Tapi dia taknk bagitau nama laki tu. Aku rasa dia in crush dengan kau la Raz. Ye la sebab aku ada perasan tau bila dia nampak kau ennn dia senyum je tho." Kata Nik kepada aku dengan sengihan.
"Kau jangan pandai pandai eh Nik. Tah tah dia suka orang lain. Dah la malas bodoh cakap dengan kau." Balas aku kepada Nik dan terus menoleh ke arah Nelly yang tengah sembang dengan Wawa. Betul ke dia in crush dengan aku? Macam tak je. Sebab bila dengan aku gelak gelak macam orang tak betul. Kalau seseorang tu in crush dengan kita mesti dia ayu ke baik ke depan crush dia. Tapi Nelly tak pon elok je tak kekok bila duduk dengan aku. Tak mungkin la dia nak suka aku. Tiba tiba ada orang tepuk bahu aku dan aku tersentak.
"Oi , menung apa? Tengok Nelly ehhhh kantoi la minat dia." Kata Khairil kepada aku sambil memeluk bahu aku. Aku menjeling ke arahnya.
"Kau sama je dengan Nik. Suka sakat aku , aku mana ada suka Nelly tah tah dia dah ada pakwe taknak aku kacau makwe orang. " Balas aku kepada Khairil.
"Eleh ye la tu. Eh dah la jom kita pergi kantin karang ramai orang pulak." Kata Khairil kepada kami semua. Semua pon bergerak ke kantin. Dalam perjalanan ke kantin tu aku dok terpikir lagi pasal Nelly. Dia tak kekok pon jalan sebelah aku even jalan  berdua. Kalau orang lain jalan sebelah crush dah malu malu tapi dia tak pon. Siap ajak aku sembang lagi. Musykil gila siak. Kami semua dah sampai kantin dan si Wawa jaga tempat kitaorang. Kitaorang selalu lepak duduk meja panjang untuk muatkan kami 12 orang. Ramaikan geng kami? HAHAHAHA ramai yang jealous dengan friendship kami semua. Ye la aku , Khairil , Nik dengan Nelly kan kenal dari sekolah rendah. Yang lain baru kenal masa form 2 and masuk la si Shah ni. Makin ramai la jawabnya. Siapa je yang tak suka kalau ada kawan macam kami ni. Wawa , Aina dengan yang lain pergi beli makanan. Aku dengan Nelly je yang tinggal. Bapak awkward siak aduhhh. Aku cuba untuk pecahkan kesunyian antara kami ni.
"Erm weyh Nelly , aku nak tanya sikit boleh tak?" Tanya ku pada Nelly. Dia terus menoleh ke arah aku.
"Haa tanya je la." Balas Nelly kepada aku dengan senyuman.
"Haritu Nik ada cakap yang kau minat someone. Tapi dia taknak bagitau aku sapa nama dia. Kau bagitau la tahu aku mana tahu aku kenal ke ennn nama dia." Kata aku kepada Nelly sambil senyum menyakat.
"Errr , aku taknak bagitau nama dia tapi aku bagi clue je la. Dia ni tinggi dan dia muka macam cina bukit. Tu je clue dia yang lain lain sorry hehehe. " Balas Nelly kepada aku dengan sengihan.
"Ouh mesti handsome kan? Ye la muka macam cina kot takkan tak handsome ennn? Hm kalau dia tahu kau in crush dengan dia enn , mesti kau happy ennn? " Kata aku kepada Nelly sambil senyum.
"Ye la tu. Tapi ye la dia kan ramai fans so aku rasa takde harapan la nak couple dengan dia. " Balas Nelly kepada aku dengan senyuman hambar.

TBC

Maaf la ye kalau hambar otak author dah blank HIUHIUHIU 🌼

Crushku Pengawas Handsome (Hiatus)Read this story for FREE!