15 Kapitola

190 15 0
                                    

,, smím-li se zeptat, co myslíte že to všechno spustilo? "

,, no, jak jsem říkala, začalo to.. Tak týden dva potom co jsem porodila, moje dítě zemřelo pár hodin po tom. Bylo to, pro mě hrozně těžké a nevěděla jsem co mám dělat. Tyhle stavy trvali tak pár týdnů. Možná dva měsíce. Hodně mi pomohli moji přátelé. Myslím, že to bylo tím porodem. Zřejmě jsem nebyla připravená být matkou, ale uvědomila jsem si, že mě to malé bude potřebovat. Pak mi doktoři oznámili... Že zemřelo." začíná se mi pomalu více ulevovat. Myslím že mi hodně pomuže si o tom s někým promluvit.

,, takže se domníváte, že to všechno začalo úmrtím vašeho dítěte? Musím s vámi souhlasit že smrt dítěte je noční můrou každé matky. Ale je tu důležitější otázka, proč zemřelo? " na chvilku jsem se zamyslela. O tomhle jsem hodněkrát přemýšlela.

,, nevím. Nic mi neřekli, ani nevím jestli to byl kluk nebo holčička, nevím o něm vlastně vubec nic." mám pocit že se snaží o něco co já nechci.

,, když o něm nic nevíte, jak je možné že víte v jaký čas zemřelo? Možná bylo mrtvé už když se narodilo" zavrtěla klidně hlavou a já už se o tomhle bavit nechtěla.

,, nemáme se náhodou bavit o tom proč se mi to znovu děje? Nechci se bavit jak a proč zemřelo moje dítě" do očích mi vstoupily slzy a já se snažila aby se nedoatali ven. Možná to nebyl zas tak dobrý nápad. Chodit sem.

,, moc se omlouvám, ale musíme zjistit, co zapříčinilo že se vám tyto stavy znovu dějí. Zažila jste teď nějaké těžké období?" přehodila si nohu přes nohu a sundala si brýle.

,, před dvěma měsíci jsem se vrátila domu. Kluk kterého miluji, čekal dítě s jinou i přes to že řekl že nechce nikoho jiného než mě. Potom. Mi oznámil že si ru holku bude brát. Nakonec se zjistilo že to jeho neni a tak jí dal konec. Do toho moje nejlepší kamarádka má 2 letou dceru." řekla jsem a dala si ruku na pusu. Mám pocit že budu zvracet, není mi nějak dobře.

,, jste nějak bledá. Je vám dobře" nahne se ke mě přes sůl a položí mi ruku a rameno.

,, jo, jen se mi zamotala hlava" zalhala jsem se i přes nutkání jít zvracet dál seděla. Stejně se tváří jako když mi nevěří

,, jak často se vám tohle děje? Kdyby se vám zamotala jen hlava nejte takhle bledá. " povytáhla jsem obočí a zadívala se na ní.

,, tak skoro měsíc proč?"

,, takže... Celé tyhle stavy se vám dějí už skoro měsíc? Je vám špatně od žaludku. Kdy jste naposled měla pohlavní styk? " když jsem si uvědomila kam tím míří musela jsem se zasmát.

,, co prosím? Já si myslím že tohle je moje soukromá věc, a pokud si myslíte že vá..." nenechala mě domluvit a přerušila mě.

,, kdy jste měla mít menstruaci?"
Zamračila jsem se a ona povytáhla obočí. A až pak jsem si to uvědomila.

,, před třemi týdny" vydechla jsem a zadívala se na ní.

,, kdy jste naposledy měla pohlavní styk? "

,, před měsícem... Ale to ne.. To neni možné, myslela jsem že je to z toho stresu a.." nedořekla jsem to a podívala se do země.

,, myslím že už víme příčinu toho proč se vám to děje." nandá si brýle a něco si zapíše.

,, jakou?" zeptám se.

,, bojíte se že kdyby jste byla těhotná, stalo by se vám to co před třemi lety. Vaše stavy kdy jse vám špatně jsou těhotenské nevolnosti a jste ve stresu. To těhotné ženy někdy jsou. Bojíte se že na to budete sama. Myslím že chápete a dál to nemusím rozvádět. Nejsem doktorka a tak vám nemužu potvrdit jestli jste těhotná. Ale radeji si k doktorovi zajděte. Myslím že budete jistější až budete znát pravdu. "
Usměje se a ohlásí že už je konec našeho sezení.

𝐓𝐨𝐠𝐞𝐭𝐡𝐞𝐫, 𝐥𝐨𝐯𝐞 𝐕𝐢𝐜𝐤𝐲✔ [Marcus&Martinus]Kde žijí příběhy. Začni objevovat