Voorwoord

15 2 0
                         

De trouwe lezers van dit boek zullen misschien verbaasd opkijken bij een update van het voorwoord. Misschien zullen ze opkijken vanwege het feit dat er überhaupt een update is, want die is er al een tijdje niet geweest. Ik moet ook eerlijk zeggen, ik heb werkelijk een haat-liefde relatie met dit verhaal. Ik heb al zo vaak tegen mezelf gezegd dat ik hem niet af ga schrijven, maar hier sta ik nu, begin 2019, ongeveer een maand nadat ik de eerste versie toch echt helemaal heb afgerond. En toch publiceer ik alle stukken opnieuw, in plaats van doorgaan bij waar ik gebleven was. Dat heeft verschillende redenen.

Ten eerste wist ik eigenlijk nooit echt wat ik wilde met het verhaal. Ik had altijd al wel het einde in mijn hoofd, maar de middenweg veranderde telkens. Ik merkte dat ik op den duur ook steeds meer mijn vraagtekens ging plaatsen bij het einde. Plots wist ik helemaal niks meer. Ik denk dat ik minimaal drie keer compleet van idee ben veranderd. Nu ben ik redelijk zeker van wat ik wil, alleen klopt de algemene verhaallijn minder goed. De conclusie was dat ik het einde dat ik geschreven had niet kon plaatsen met het begin dat op Wattpad staat, want dat klopt gewoon niet. In plaats daarvan wil ik alles herschrijven en die herschreven hoofdstukken op Wattpad zetten.

Een ander ding is dat heel veel motieven van personages gewoon niet klopte. Ik had een vaag concept en ik begon. Maar alles wat mijn personages deden, hing samen met het plot. Ze waren niet consequent en verre van realistisch. Pas op het einde van het verhaal had ik een duidelijk beeld waarmee ik iets kan. Het begin is echter een zooitje. Ik ben nog steeds bezig met uitvogelen wie wat nu precies wil en waarom mensen doen wat ze doen, maar ik zit er in ieder geval een stuk dichterbij en ik weet wat mensen wel en niet zouden doen, dus dat is een begin. Maar ja, ook dat moet flink herschreven worden dus.

Ik ben inmiddels begonnen met herschrijven en - hoewel ik absoluut niet ver ben - merk ik wel dat Wattpad me enorm kan motiveren en zo nu en dan een stok achter de deur voor me is. Daarom wil ik tijdens het herschrijven ook dit verhaal weer gaan updaten. Ik hoop dat dat een keer per week gaat lukken. Ik wil echter geen beloftes doen. Uni valt me af en toe zwaar en hoewel ik deze vakantie goed heb kunnen rusten, weet ik niet wat het volgende semester gaat brengen.

Verder wil ik nog steeds credits voor de titel geven aan die in 2016 met deze geweldige naam kwam, waar ik nog steeds een beetje verliefd op ben. Credits voor de cover gaan voor de verandering naar mezelf (behalve dan dat de afbeelding niet van mij is, maar ik heb zelf de tekst er op geplakt en er een filter overheen gegooid - prestatie van de eeuw). Een kind kan de was doen, zeggen ze.

Dan moet ik natuurlijk nog vermelden dat alle rechten voorbehouden zijn aan mij. De tekst in dit verhaal is allemaal door mij geschreven en ik zou het waarderen als je dat respecteert en niet zomaar stukken overneemt en voordoet als iets eigens. Lijkt me redelijk voor de hand liggend, maar blijkbaar kan het niet genoeg benadrukt worden.

En last but not least, veel leesplezier!

- Bluebelle

Als Liefde Blind MaaktWaar verhalen leven. Ontdek nu