Hoofdstuk 13

1.2K 52 14
                                    

Kasper ploft naast me op de bank. "Wat voor problemen had je met Engels?" vraagt hij. Ik blader in mijn boek en laat het hem zien. Ik loop naar de keuken en schenk voor ons allebei een cola in. Hij legt het uit en we maken een paar opdrachten samen. Na een halfuurtje snap ik alles en sla ik mijn boek weer dicht. Kasper graait in mijn tas. Wat ik best raar vind, maar gelukkig pakt hij gewoon mijn wiskundeboek eruit. "Jij bent goed in wiskunde toch?" Ik glimlach en ik help hem met zijn wiskunde. Als we klaar zijn is het even stil. "Zullen we nog even naar de snackbar gaan en een milkshake halen?" stelt Kasper voor. Ik voel dat mijn hart sneller gaat kloppen. Dit kan niet. Het was alleen voor school. "Eehm... Ik zou graag willen, maar ik denk niet dat dat kan..." Kasper kijkt me verbaasd aan. "Waarom dan niet? Moet je ergens heen?" Ik schud mijn hoofd. "Het is iets... Wat ik jou niet kan zeggen." Kasper lacht. "Het probleem is Sem, zeker." Ik schrik. "Wat bedoel je?" "Sem bloost altijd als ik iets tegen haar zeg of als ik haar aan kijk. Hoe duidelijk kan het zijn? Maar ik ben toch niet verliefd op Sem, dat je nu met me meegaat zal niets veranderen." zegt Kasper. Het is inderdaad wel heel opvallend hoe Sem zich gedraagt waar Kasper bij is... Maar ik vind het wel zielig voor haar. Ik weet hoe verliefd ze op hem is en dan zegt hij zoiets over haar. Zal ik dan toch meegaan? Hij is toch niet op Sem. Niet dat hij dan wel op mij zou moeten zijn, waarschijnlijk vind hij me maar saai. Maar ik vind het best gezellig met hem dus het is oké. "OK let's go!"

Het was nog een gezellige middag met Kasper. We hebben veel gelachen. Soms wat ongemakkelijke stiltes, maar daar kwamen we wel overheen. Ik vind het wel een raar idee dat ik met een jongen heb afgesproken, nog wel die waar mijn vriendin verliefd op is. Maar ja. Ik kan ook wel eens aan mezelf denken. Ik hoop zo dat Kasper die brief heeft geschreven. Dat hij mijn anonieme schrijver is... Maar ergens heb ik het gevoel dat het niet zo is... Dat het iemand is die slecht is, een enge man ofso. Maar dat zou wel heel raar zijn. Ik twijfel er nog steeds over of ik het aan mijn ouders moet vertellen of niet. Maar dan worden ze ook weer overbezorgd. En ik ga toch niet afspreken met anoniem voor hij vertelt wie hij is.

Het is maandag. Ik laat heel de klas naar mijn kluisje komen en geef ze een roze koek om mijn verjaardag dit weekend te vieren. Sem en ik delen de laatste nog. We lopen door de gang naar wiskunde. "Heb je al weer met hem gechat?" vraagt Sem. "Nee, had ik niet zo'n zin in na dat gedoe van enge mannetjes." We lopen de klas binnen en ik gooi mijn etui en wiskunde spullen op tafel. Ik ga zitten en gelijk schopt Kimberley tegen mijn scheenbeen. Ik kijk achterom en zie dat ze helemaal onderuit gezakt zit om bij mijn benen te komen. Ik kijk haar boos aan maar draai me dan weer om. Ik snap gewoon niet wat die meid heeft. Ik heb nooit iets tegen haar gedaan. Ik probeer me weer op mijn wiskunde te concentreren maar even later ligt er een briefje op mijn tafel.

Ik zou maar even niet zo stoer doen met die anonieme brieven van je, denk je echt dat er een jongen op de wereld is doe jou leuk vind?

x Kimberley

Ik voel me gelijk minder vrolijk. Eerst zoiets onaardigs zeggen en dan nog een x voor je naam. Hoe weet zij trouwens over mijn brief? O ja, ze is nu opeens beste vrienden met Melissa en Sharon. Die zullen wel een hoop over mij en Sem geroddeld hebben. Ik schrijf op een briefje:

Bemoei je er niet mee. Jij hebt niks met mijn post te maken.

x Jade

Ik hoop dat ze nu stopt met me negeren. Maar dat doet ze niet. Na een minuutje ligt er weer een briefje op mijn tafel.

Je moet nu even je grote bek dicht houden zoals je vroeger altijd deed. Want ik doe je wat aan, echt.

x Kimberley

Ik besluit niks terug te zeggen zoals ze me heeft gevraagd. Nou ja, gevraagd...

"Kimberley en Jade, ga uit mijn lokaal. Ik heb geen zin in briefjes in mijn klas." Meneer Van Pelt is een beetje chagrijnig zo te horen. Iedereen kijkt verbaasd omdat iedereen uit de klas weet dat wij elkaar niet mogen, en nu hebben we opeens briefjes naar elkaar gegooit. We lopen naar de gang en gaan tegen de muur staan. "Dat heb je weer lekker voor elkaar." zegt Kimberley beschuldigend. "Ík heb het lekker voor elkaar? Jíj begon met dreigende briefjes schrijven hoor!" Kimberley duwt me. "Ga alsjeblieft uit mijn buurt. Je stinkt." Ik word boos. "DAT ZEG JE ALLEEN MAAR OMDAT JE NIKS TERUG WEET TE ZEGGEN!" Schreeuw ik iets te hard. "Sow, doe rustig." Zegt ze lachend. Dan komen er opeens drie leraren naar ons toe. Ze klagen over het geschreeuw. Ook meneer Van Pelt staat erbij. "Ga maar naar de conciërge." zegt hij. Kimberley probeert mij nog de schuld te geven maar gelukkig word er niet naar haar geluisterd. Nou ja, gelukkig... Ze mag best weggaan van mij. Maar aan de andere kant is het ook wel weer fijn om niet alleen te zijn. Hoeveel ik haar ook haat. Ik ben nog nooit bij de conciërge geweest. We kloppen en lopen het kamertje binnen. De conciërge kijkt ons streng aan en praat wat met ons dat we ons niet zo moeten gedragen maar dat hij voor ons een kleine straf heeft blabla. Nou, klein vind ik de straf niet. Ik moet na schooltijd de hele aula met Kimberley vegen. Ik lig thuis met mijn laptop op bed. Tijdens het vegen hebben Kimberley en ik elkaar volkomen genegeerd. Sem zit naast me, ze wil erbij zijn als ik chat met mijn anonieme account.

Jade van der Meer zegt: Hoi!

LoveJade zegt: Heyy schat!

Jade van der Meer zegt: Als je me ooit wil laten zien wie je bent moet je op school en teken geven, oké? Ik ga niet zomaar met een vreemde afspreken!

LoveJade zegt: Oké! Als jij dat wilt <3

Jade van der Meer zegt: Ken je me goed?

LoveJade zegt: Niet zo... Wat is het goorste wat je ooit gegeten hebt? Waar ben je bang voor?

Jade van der Meer zegt: Het goorste? Ik denk kreeft. Ik ben als de dood voor kevers...

LoveJade zegt: De auto of het insect? ;)

"Mag ik even met hem praten?" vraagt Sem. "Ja hoor, maar alleen als je zegt wie je bent."

Jade van der Meer zegt: Heyy, ik ben Sem

LoveJade zegt: O hallo Sem!

Jade van der Meer zegt: Wat vind je het leukste aan Jade?

LoveJade zegt: Eehm... Dat is moeilijk...

Jade van der Meer zegt: Zeg het!

LoveJade zegt: Haar gevoel voor humor, haar lach, hoe lief ze is!

Jade van der Meer zegt: Oké! Maar wij gaan, doei!

LoveJade zegt: Byee!!! xxx

"Hoe hij over jou praat! Alsof hij je echt leuk vind." lacht Sem. Ik snap niet wat ze daarmee bedoelt. "Dat vind hij toch ook?" Sem knikt. "Als het geen enge man is wel, ja. Maar wie denk je nou dat het is?" Ik denk na. Ik heb geen zin om altijd over die vraag te liegen, ze moet er maar tegen kunnen dat ik Kasper verdenk. "Eehm... Kasper zou het best kunnen zijn..."

-------------------------------------------------------

Ik hoop dat jullie het leuk vonden!  (zoals altijd) Je maakt me heel erg blij als je vote en comment. Alvast bedankt!

AnoniemWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu