Capitol 3

23 1 0

Ultima fraza era la fel de lunga precum arde :stiam ca iti vei lasa constiinta sa primeze inaintea inimii in timp ce pe ea o vei tine mereu in acea cutie a Pandorei.

-Da,intr-un sfarsit suntem fiecare pe drumul lui,sau mai bine spus fiecare dintre noi isi va gasi drumul.Sunt suprins ca te-ai gandit chiar si pentru o secunda ca mi-as putea lasa inima si sentimentele sa vorbeasca in locul meu.

-Sincera sa fiu ,nici eu nu imi dau seama cum m-as fi putut gandi ,dar acum numai putem da timpul inapoi,corect?Totusi mereu am sperat ca odata vei vedea si tu realitatea,vei realiza odata pentru totdeauna ce este important in viata,m-am gandit ca vei renunta si nu imi vine sa cred ca iti voi spune asta.M-am gandit ca dupa ce iti vei da seama de sentimentele tale ,am crezut ca nu te vei mai rezuma niciodata la gandirea ta de "comunist",ca vei fi dornic sa imbratisezi noul ,dar ca de fiecare data m-am inselat.

-Deci asta crezi  tu despre mine..?.....

-Poate,uneori,da oricum indiferent din tot ceea ce am spune acum nimic numai are valoare,cuvintele care pentru noi erau bucati desprinse din sufletul nostru au ajuns sa numai insemne nimic, am dreptate ?

-Nu ,nu ai dreptate,cuvintele mereu vor fi o parte din noi,vor fi cele care au facut ca noi sa fim posibil.

-Cum imi poti spune asta...tu chiar nu realizezi ........acum imi spui ca ma iubesti iar acum ca nu putem sa fim impreuna.......Mi-ai ca voi fi singura persoana pe care o vei iubi cu adevarat,ca ma iubesti numai pe mine.Unde sunt toate aceste parti din tine?Te rog numai spune nimic,lasa-ma pe mine sa iti spun......aceste cuvinte spuse,aceste bucati din inima ta si-au luat zborul pentru ca sufletul tau s-a schimbat.

- Poate nu ar fi trebuit sa iti fi spus toate acele cuvinte.

-Si totusi ai facut-o,dar e macar stiu ca m-ai iubit si undeva intr-un coltisor ascuns al inimii tale ma vei iubi.

-Imi pare rau Anais ,de cand suntem impreuna si am aparut unul in viata celuilalt nu am facut decat sa te ranesc,te rog sa ma ierti.

-Nu ai de ce sa iti ceri scuze,da au fost unele momente in care am simtit raceala din partea ta,au fost momente in care mi-am simtit tradate sentimentele ,dar toate acestea au fost recuperate de putinele clipe fericite impreuna.

-Cum poti fi asa>?

-Asa cum ?O ciudatenie a naturii care nu isi poate gasi locul in lume,o tocilara,un nimeni?

-Gata,ai terminat?Vroiam sa iti spun ca indiferent de situatie tu gasesti mereu cate ceva pentru a-i face pe ceilalti fericiti.Din pacate eu nu am putut face acelasi lucru.

Acestea au fost ultimele cuvinte pe care acestiau doi si le-au spus dupa care fiecare a pornit pe drumul sau.Niciodata numai asistasem la un peisaj atat de trist,e ca si cum intreaga natura jeleste inabusirea dragostei dintre cei doi.Dar ce putem sa facem noi in definitiv?Intr-o astfel de lume oamenii pun accent mai mult pe orgolii,slabiciuni decat pe sentimente,demonstrand astfel cat de mult se dezumanizeaza omul in  cautarea lui catre succes.

Timpul a trecut,acel peisaj a ramas acelasi inima Anaisei era la fel de franta ca si atunci numai Fabian era mai vesel ca niciodata,se  pare ca pentru el acel eveniment nici nu avuse loc vreodata ,si asa au trecut un an din viata lor,Anais era din ce in ce mai debusolata deoarece prezenta lui zilnica in viata ei nu o lasa sa isi vindece ranile iar el se bucura de fiecare placere a vietii.

Desi suferea enorm,nu dorea sa recunoasca acest lucru,stia ca are nevoie doar de o scanteie pentru a reaprinde focul mocnit ce zacea in ea.Totusi se pare ca destinul ii era potrivnic,parintii si prietenii ei o parasisera,in momentul in care i se ivi o sansa de a iesi din acel intuneric ,Anais mai primi o lovitura sub centura:parintii ei hotarase de a o muta inapoi la gazda.Primul an de liceu cat Anais a stat la gazda a suferit enorm,in acel an an ea si-a pierdut iubirea intr-un accident de masina,iar in acel moment a jurat ca nu va mai sta niciodata cu gazda,dar inca odata destinul i-a mai pus o piedica.

Lupta cu tine insutiCitește această povestire GRATUIT!