Hoofdstuk 3

62 4 2

Oma zegt: We moeten naar mijn huis toe, ik denk dat ik weet wat er aan de hand is! Ze rijden met z'n drieën weer terug naar het huis van hun oma. Onderweg zien ze een veer vallen. Vervolgens zien ze nog twee veren vallen. Het worden er steeds meer! Oma roept: ''Schiet op, voordat het te laat is!'' Op eens zien ze een paars licht en zijn er duizenden veren. Ze zijn bij het huis aan gekomen en rennen naar binnen. Net voordat Ciara binnen kan komen valt ze in een gat van licht. Zac wil haar helpen maar het is te laat, ze is al weg. Oma trekt Zac naar binnen en gooit de deur dicht. Ze zegt: ''We halen je zus en moeder terug, maar we moeten opschieten!'' Ze pakt een groot boek die ze verstopt heeft boven op haar boekenkast. Ze blaast het stof er af en legt het boek op tafel. Ze zoekt snel tussen de pagina's en slaat een pagina open, er staat:

Sjamanen staan in contact met de geestenwereld, ze kunnen communiceren met de overledenen en zijn de brug tussen de levenden en de overledenen. Sjamanen kunnen overledenen terug brengen, maar dan zal het leven van een ander genomen worden. Wanneer een sjamaan een overledene terug brengt zonder dat de persoon die geofferd word het wil, zal hij veranderen in een duistere sjamaan en word het heldere blauw omgezet in duister paars.

Sjamanen creëren een barrière waardoor het bovennatuurlijke naar binnen kan maar niet naar buiten. Mensen zijn immuun voor deze barrière en zullen naar buiten lopen. Sjamanen kunnen ook door de barrière verlaten. Alleen bovennatuurlijke schepsels kunnen geofferd worden.

Om dit proces tegen te houden zou het leven van de sjamaan genomen moeten worden door een goede sjamaan.

Om de duistere sjamaan te kunnen doden moet de goede sjamaan zijn bloed op een veer laten vallen. Deze veer moet in de rug van de duistere sjamaan gestoken worden. Wanneer dat gebeurd is moet de goede sjamaan een barrière maken, de barrière omhoog halen en volledig sluiten.

Ze zegt: ''Bel Callum op, snel!'' ''Waarom?'' vraagt Zac. Ze zegt: ''Je wist het nog niet maar hij is een sjamaan, zo is zijn vader. Callum heeft zijn krachten nog niet maar zijn vader wel. Hij is onze enige hoop. Hij pakt zijn mobieltje, draait het nummer van Callum en geeft het aan zijn oma. ''Met Callum'' ''Callum geef me je vader, het is dringend!'' zegt ze in paniek. Callum rent de trap af en geeft de telefoon aan zijn vader. ''James met Maggie je moest snel hier heen komen, we worden geofferd door een duistere sjamaan.'' James hangt op en rent naar de kast. Hij pakt een veer, vervolgens snijd hij in zijn hand en laat het bloed op de veer vallen. Callum kijkt hem verward aan. ''Callum, ik heb geen tijd om het uit te leggen maar vertrouw me. Met Callum rent hij naar de auto en scheurt weg.

Onderweg legt hij uit wat hij is, wat Callum is en wat er aan de hand is. Callum is geschokt en weet niet hoe hij moet reageren, hij wist wat Zac was maar hij had nooit verwacht ook bovennatuurlijk te zijn. ''Ik wou wachten maar ik moet de geestenwereld voor je openen, je moet me helpen'' zegt zijn vader. Callum is bang maar zegt: ''Pa het is goed, doe het! De auto gaat op de rem, en James zijn vingertoppen gaven licht. Het was fel blauw licht. Onder elk oog kwam blauwe streep en zijn ogen zelf gaven licht. Zijn vingers zette een streep onder elk oog van Callum. De strepen lichtte op en zo deden zijn ogen. Callum bevroor voor een paar seconden en zijn vader startte de auto weer. ''Neem alles wat je ziet in je op en wees vooral niet bang, ze kunnen niks doen'' zei zijn vader. ''Wie?'' vroeg Callum. ''De geesten'' gaf hij als antwoord. Het was duidelijk te zien dat Callum bang was voor wat gaat komen.

Aangekomen bij het huis stapten ze uit en rende naar de deur, Zac zag ze aankomen en opende de deur. ''Heb je de veer?'' Vroeg Maggie. James gaf de veer aan Maggie en ze liep naar haar breikamer. Ze opende een kast waar allemaal wapens inzaten. Zac en Callum keken elkaar verbaast aan. Ze pakte een ketting en een pistool, en liep de woonkamer in met James. Zac en Callum's monden vielen open van verbazing.

James zegt: Het ritueel begint vanavond, dan is het volle maan. Voor die tijd moeten we de sjamaan vinden en doden.

DragonLees dit verhaal GRATIS!