Hoofdstuk 2

56 3 0

Zac en Ciara komen thuis, hij schreeuwt: ''Ma, ik ben geslaagd!'' Maar er is geen antwoord. Ze kijken elkaar verbaast aan en lopen naar boven, misschien is ze daar. Ze kijken in alle kamers maar er is geen spoor te bekennen. ''Misschien is ze naar de winkel'' zegt Ciara. Zac springt op de bank en zet de tv aan. Ciara loopt naar de keuken om wat te drinken te pakken. Ze ziet een briefje op het aanrecht liggen. Op het briefje staat: Ik ben bij oma, we eten daar vandaag. Komen jullie zo ook? Ciara vind het raar dat ze niet thuis is, het was een belangrijke dag voor Zac. Ze roept Zac en vertelt over het briefje. Zac rent naar zijn auto die hij had gekregen en roept: ''Ik rij!'' Ciara lacht en rent achter hem aan.

Samen rijden ze naar Orec waar hun oma woont. Wanneer ze aankomen bij hun oma's huis stappen ze uit de auto. Zac doet de deuren op slot en loopt met zijn zus naar de voordeur. Ze bellen aan en hun oma doet open, ze nodigt ze uit om binnen te komen en bied ze wat te drinken aan. ''Cola'' zegen ze allebei. Zac vraagt of zijn moeder hier is, maar zijn oma zegt dat ze niet is geweest vandaag. Ciara en Zac kijken elkaar verbaast aan en laten het briefje zien. Hun oma leest het en is verbaast. Ze zegt: ''Ik heb het gevoel dat er iets niet klopt.'' Ik bel je moeder. Ze pakt haar telefoon en draait het nummer, maar de telefoon haar dochter is uit. Ze roep: ''snel, we moeten naar jullie huis. Er is iets aan de hand!'' Met z'n drieën rennen ze naar de auto en rijden ze naar huis.

Wanneer ze bij het einde van de stad komen begint de auto af te remmen. Zac geeft meer gas maar de auto gaat niet vooruit. Ze stappen alle drie uit de auto en voelen een sterke weerstand. Oma weet al wat er aan de hand is, iemand heeft een barrière gecreëerd. Ze kunnen de stad wel in, maar niet meer uit! Naast ze zien ze een andere auto de stad uit rijden, oma realiseert dat het een speciale barrière is. Hij houd alleen het bovennatuurlijke binnen. De mobiel van Ciara gaat af, het is haar moeder! Ze pakt haar telefoon op en vraagt wat er aan de hand is. De stem aan de andere kant zegt: '"Zo te zien hebben jullie al door dat je de stad niet uit kan.'' Ciara bevriest en weet niet wat ze moet zeggen. De stem aan de kant lacht en zegt: ''Ben je al zo snel bang? Ciara schreeuwt: ''Waar is mijn moeder!?'' Maar geen reactie, de verbinding word verbroken.

DragonLees dit verhaal GRATIS!