Hoofdstuk 31

65 5 0

'Ella,' fluisterde een stem. 'Ella, wakker worden.' Ella mompelde wat in haar slaap en draaide zich om.

'Ella.'

Er werd aan haar schouder geschudt. Opnieuw mompelde ze wat en ze sloeg de hand weg.

'Ella kom op,' zuchtte de stem, en ze werd in haar zij geprikt. Meteen vloog ze met een gil overeind. Ze wreef in haar ogen en keek op.

'Koen! Waar was dat voor nodig?' vroeg ze lichtelijk geïrriteerd. 'Mooi, je bent eindelijk wakker. Kleed je aan, we gaan schaatsen,' zei Koen.

'Wa...' Maar Koen gooide haar kleding naar haar toe. In haar half-wakkere toestand reageerde ze natuurlijk te laat en kreeg ze alles vol in haar gezicht. 'Kap daar eens mee,' zei ze, haar haar uit haar gezicht blazend. Koen lachte alleen en draaide zich om, zodat Ella zich om kon kleden.

Ze schoot snel in haar kleding en draaide haar haar in een knot. 'Hier,' zei Koen toen ze naar hem toeliep, en hij gaf haar een tas. Ze keek erin en zag haar schaatsen en schaatspak erin zitten. 'Hoe ben je in mijn kamer gekomen?' vroeg ze. 'Met jou pasje. Kom, we gaan,' zei Koen.

'Natuurlijk,' mompelde ze, maar het lukte haar niet de glimlach van haar gezicht te houden. Ze liepen samen naar buiten, en Koen pakte zijn fiets. Hij gebaarde naar het rekje voorop. 'Ga zitten,' zei hij.

Ella sprong voorop en ze gingen op weg naar de Adler Arena. 'Wacht, het is toch dinsdag? Is vandaag dan niet...,' begon Ella.

'De tien kilometer, ja. Maar dat is pas vanmiddag. Waarom denk je dat ik je zo vroeg wakker heb gemaakt? Wij gaan als vanouds een lekker zware training doen, je begint namelijk een beetje lui te worden,' maakte Koen haar zin af.

'Ik? Lui? Weet je wel niet hoeveel ik gerent heb de laatste tijd?' zei ze. 'Ja, en rennen is hetzelfde als een schaatstraining,' reageerde hij sarcastisch.

Ella bromde wat. Ze sprong van het rekje toen ze bij de schaatsbaan aankwamen en liep naar binnen.

Nadat ze haar sportkleding aan had gedaan ging ze naar de trainingsruimte. Koen stond al klaar. Ze begonnen met een warming-up en wat krachttraining.

Hoewel Ella alle oefeningen kende en redelijk met Koen mee kon gaan, voelde ze wel dat ze er weken uit was geweest. Vooral de krachttraining voelde ze in haar spieren. Toen ze klaar waren was Ella helemaal bezweet, terwijl Koen bijna nergens last van leek te hebben. 'Klaar om te gaan schaatsen?' vroeg hij.

Valse StartLees dit verhaal GRATIS!