24. Lief dagboek

35 4 0

Maandag 5 mei

Liefste dagboek,

Romy is zoveel veranderd. Ze sluit haar gedachtes buiten. En spreek zelden. Romy gaat na school meteen naar huis. Alleen is dat huis in het bos. Ze woont niet meer bij haar ouders in huis. Volgens mij ging het daar al slecht aan gezien ze altijd met verscheurde kleren op school kwam. Ze altijd overal en nergens blauwe plekken had. Ze haalde dan wel 8 en 9, maar toch. Ze heeft een keer een bloed uitstorting in haar oog gehad. Dat ziet er heel eng uit. Het oog is rood en alle aders zijn heel rood en het oog is opgezwollen. Ze moest even een was handje er op houden en die hield ze toen de hele dag er op. Na een week was dat oog weer normaal. Ik kreeg er echt nachtmerries van. Brrrrrr. Maar Romy heeft dus een huisje voor zichzelf in het bos. Niet dat ik weet waar of hoe het eruit ziet. Maar ik denk dat Romy daar gelukkig is. Alleen is ze vaak depressief of ontzettend hyper ventilerend. En ik erger me er kapot aan. Ik weet in ieder geval dat ze iets verbergt voor ons. Maar wat daar moet ik achter zien te komen. Toch geloof ik dat verhaal van Romy niet. Het is al een tijd geleden gebeurt maar toch. Ik zou het wel willen geloven, maar mijn gezond verstand zegt dat ik het niet moet geloven.

Bilbo en ik hebben niets gevonden in het bos. En toch moet Romy daar zijn. Of ze is zo doorgedraaid dat ze Zay probeert te zoeken. Als Zay nog leeft dan wil ik dat zeker zien. En geloof me dat ik hem wil zien. Ik zou het echt niet meer weten.

Ik ben achter nog iets gekomen. Alleen dit gaat over mij zelf. Ik zal het je nog niet gaan vertellen, want Mark (mijn kleine broertje) had het gisteravond over een dagboek dat in een kistje zit. Dat kistje is van hout met een mooi steigerend paard in het hout gekerfd. De deksel zit dicht met een hartvormig slot er aan. Het sleuteltje van het kistje is in de vorm van een oog. Het sleuteltje ligt in een bureaula. Onder een hele stapel met papieren. Op het dagboek staat een prachtige zwaan met zijn kop in de veren op het water. Er Boven staat in een soort poort de naam van het meisje gekerfd. En aangezien dit allemaal slaat op mijn dagboek ga ik jou het nog heelaas niet vertellen. Wel zeg ik je dat ik er deze week achter ben gekomen. En dat je niet vies moet gaan nadenken. Want als je dat gaat doen kom je op het verkeerde punt uit. O ja ik zal je wat meer vertellen over Mark als hij iets interessants heeft gezien en wilt lezen. Dan doet hij er zoveel voor dat hij het ook te lezen krijgt. En aangezien Mark niet kan lezen in zijn hoofd en da hardop doet is dat nogal vervelend als hij je dagboek dan gaat lezen. En aangezien hij ook in het bijzijn van pappa en mamma doet ga ik jou nog erger beveiligen. Dan in een kistje met een sleuteltje dat onder een hele stapel met papieren ligt. Dus je zal nog even niet weten wat er veranderd aan mij is sorry. Nou ondertussen ben ik ontzettend kwaad op Mark dus ik hoop dat ik wel kan slapen.

Nou welterusten liefste dagboek.

-xxx- Roos

<><><><>

Nou sorry voor het lange wachten. Ik was op vakantie en had daar geen wifi. En dat was heerlijk rustig. Behalve de twee dagen met regen was het heerlijk weer. Ik hoop dat jullie dit als tussendoortje goed genoeg vonden want ik wil nog zeker een paar hoofdstukken schrijven. En aangezien ik het einde al in mijn hoofd heb moet ik zorgen dat ik niet al te af geraffeld schrijven.

Roozz_4

Necklace of the nightLees dit verhaal GRATIS!