Hoofdstuk 1

119 4 0

Vol met zenuwen word Zac s'ochtends wakker. Vandaag is een grote dag, Zac gaat zijn rijexamen afleggen. Hij springt uit bed en gaat snel onder de douche, hij is bang dat hij te laat komt zoals gewoonlijk. Hij zou zijn rijexamen eigenlijk de week ervoor doen, maar omdat hij een half uur te laat was ging het niet door. Snel rent hij naar zijn kast en kleed hij zich aan. Hij rent naar de trap, maar net voor dat hij naar beneden rent, struikelt hij over zijn schooltas. Zodra hij van de trap afvalt komen zijn klauwen tevoorschijn. Hij grijpt snel naar de muur, en kan zich nog net vasthouden voordat zijn hoofd de traptrede raakt.

Zijn moeder hoort zijn klauwen langs de muur schuren en rent naar de trap. Daar staat Zac op de trap met zijn rechter klauw nog steeds vast in de muur. Hij ziet dat zijn moeder onder aan de trap staat en hij lacht ongemakkelijk. Zijn moeder geeft hem een boze blik en schreeuwt: ''Wat ben je nou weer aan het doen!?'' Zac legt het verhaal uit en zijn moeder word nog bozer. Ze schreeuwt: ''Laat je spullen dan niet altijd slingeren!'' en ze loopt boos weg. Zac roept: ''Ma, mijn klauw zit nog vast!'' Geen antwoord. ''Ma?'

Ondertussen zit zijn zus Ciara te lachen, en loopt de trap op. Zac kan er niet om lachen en is geïrriteerd. Ciara pakt zijn arm, zet haar voet tegen de muur en trekt zo hard ze kan. Zac zijn klauw schiet uit de muur. ''Ik breng je naar je rijexamen'' zegt ze. Zac bedankt haar en samen lopen ze naar haar auto. Ciara is een pittig meisje, maar ondanks dat heeft ze een felroze auto.

Zac zijn moeder is aan de telefoon. Ze heeft het met haar moeder over Zac. ''Heeft hij al meer controle over de drakenkrachten?'' vraagt Zac's oma. ''Ja, vanochtend viel hij van de trap en gebruikte zijn klauwen om zich vast te houden, maar nu heb ik wel klauwen in de muur staan.'' Haar moeder lacht, Ze zegt: ''Je moest eens weten hoeveel klauwen ik in mijn muren had staan toen je zo oud als hem was.'' samen lachen ze aan de telefoon. ''Laat het maar weten als je hulp nodig met vervelende tieners, ik ben er zo!'' ze lachen nog een keer en hangen op.

Opeens word alles donker, ze ziet dat er een paarse cirkel om haar voeten vormt. Ze weet niet wat het is maar wat ze wel weet is dat wat het het ook is, het geen goede bedoelingen heeft. Ze wil de cirkel uitstappen, maar het is te laat. De cirkel is gesloten en ze is gevangen. Ze ziet twee ogen die dichter bij komen. De iris en pupil zijn volledig wit en lichten op. Onder elk oog zit een paarse streep. Ze ziet twee handen, het lijkt of er een patroon op geverfd is. Wanneer de handen omhoog gaan gaat de cirkel ook omhoog. Vervolgens komen de handen bij elkaar en zo ook de cirkel. Ze zit vast en kan haar armen niet meer bewegen. De persoon draait zich om en loopt weg, de cirkel volgt hem.

DragonLees dit verhaal GRATIS!