Capitolul 1

152 42 21


       Făcutul planurilor la sfârșitul caietului de biologie mă împiedica complet sa fiu atentă la oră. Și ceea ce de obicei se numea scuză, era acum o adevărată încurcătură pe care încercam să o înțeleg, mâzgălind.

      — Ce tot faci acolo? primesc întrebarea șoptită de la Anne, care încerca să îmi arate ca am ratat cam jumătate din lecție.

      — Încerc să îmi pun gândurile în ordine, îi răspund, fără sa îmi iau ochii din caiet.

         Anne încearcă sa tragă cu ochiul, dar schimb poziția caietului, imediat ce observ ca încearcă sa facă asta. Bruneta mă privește dezaprobator, dar puțin amuzată, după care oftează:

       — Ești o ciudată, Catherine.

       De data asta îmi ridic privirea spre ea și îi zâmbesc, gustându-i gluma, apoi mi-o întorc către foaie. Simt cum de mine se apropie o grămadă de evenimente importante doar analizând ce am scris și ce am desenat, dar hotărăsc sa încep cu centrul foii. Eu și mama, stând și vorbind, căutând explicații în răspunsurile ei vagi.

        Tai ultima parte și înlocuiesc cu "eu, înțelegând în sfârșit motivul pentru care mama a decis să se despartă de tata și să rărească legătura cu el, dar și cu mine, într-o măsură mai mică." Aproape ignor sunetul de clopoțel și rămân ultima care nu a ieșit din clasă, strângând repede după. Caietul meu de biologie, plin mai mult cu confesiuni decât cu lucruri predate, are ghinionul să rămână în mâinile mele, ajuntându-mă sa îmi dau seama de faptul că mai puțin de două săptămâni mă despart de întâlnirea mea cu mama.

       Încerc totuşi să las problema asta deoparte deocamdată și îmi îndrept atenția spre colțul din dreapta sus a paginii caietului, unde o altă problemă așteaptă sa fie rezolvată de mine, chiar acum: Apariția planetei Saturn pe cer.

           N/a: După multe, multe așteptări, am publicat cartea asta în sfârșit :) am republicat-o, de fapt. Știu ca mulți voiați să o citiți, dar eu o băgasem în ciorne și nu ați mai apucat. Sper tare mult să placă povestea asta! Am să postez câte un capitol pe zi.

Among the rings of SaturnDescoperă acum locul unde povestirile prind viață