on yedi

1.7K 125 31
                                    

*... - Dinle: Öte yanda da destek görmediklerinden yok olup giden binlerce genç diri güç var. Kocakarının manastıra bağışladığı parayla binlerce güzel gelişimin temelleri atılabilir! Yüzlerce binlerce insanın yaşamı düze çıkarılır, onlarca aile yoksulluktan, ahlaksal çöküşten, yok oluştan, cinsel hastalıklar hastanelerine düşmekten kurtarılabilir... Bütün bu işlerin hepsi kocakarının parası ile yapılabilir. Kendisini öldürüp parasını alacaksın, sonra da bu parayı tüm insanlığın yararına hayırlı işlere harcayacaksın. Ne dersin, bir küçük cinayet binlerce güzel işe değmez mi? Bir hayata karşılık kurtarılmış binlerce hayat. Bir ölüm ve yüzlerce hayat. Matematik bir işlem burada söz konusu olan. Kaldı ki toplumsal denge içinde bu veremli, aptal, kötü yürekli kocakarının ne gibi bir yeri ve anlamı olabilir ki? Bir bitin ya da hamam böceğinin hayatından daha değerli olmasa gerek. Bu kadının hayatı onlar kadar bile değildir. Çünkü kocakarı zararlı başkalarının hayatını tüketiyor. Geçenlerde öfkelenip Lizaveta'nın parmağını ısırmış az kalsın parmağından oluyormuş kadıncağız ...*

Tuna'nın sesi kulaklarıma dolarken tek düşündüğüm Raskolnikov'un birkaç sayfa sonra yapacaklarındaydı.

"Kocakarıyı öldürecek. Balta ile. Raskolnikov kapıyı kapıyı açık unutuyor. Açık kapıdan Lizaveta giriyor. Ve bam!"

Ellerimi birbirine vurup 'bam' diye yüksek desibelli bir ses ile bağırdığımda Tuna sırtını yatak başlığına çarpmıştı. Sırtım onun göğsüne yaslı olduğu için hissetmiştim. Konuşmasına izin vermeden kitap hakkındaki spoilerı aktarmaya devam ettim.

"Tek bir balta darbesiyle Lizaveta yerde. Başında bir yarık var. Iki ölü bedenden akan kanlar odanın ortasında bir kan göleti oluşturmuş. Çok güzel değil mi?"

Kafamı kaldırıp yüz ifadesine baktığımda şaşırmış bir yüz ile karşılaşmıştım. Böyle kitaplar okumayı sevmezdim eskiden. O yüzden bir sonraki kısmı bilmeme şaşırmış olmalıydı.

"Daha önce okumuş muydun bu kitabı?" dedi elindeki kitabı kapatıp küçük masanın üzerine bırakırken.

"Evet, okudum. Futbol kampına yazıldığım sırada." dedim düşünceli bir ifade ile. Hiç futbol kampına gitmemiştim ki.

canhıraş |bxb|Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin