Hedefimiz Olsun

3.3K 118 26
                                    

Her şeyden önce bir hedef belirlemeliyiz. Ama hedeflerimizide dikkatli bir şekilde belirlemeliyiz ki vazgeçmeyelim. Mesela haftada20  kilo vereceğim dersen bunu yapamazsın. Ama haftada bir kilo vereceğim dersen bunu başarabilirsin. Hedeflerimiz gerçekçi olsun. 

Hedefimize biraz daha yaklaştığımız zaman kendimizi ödüllendirelim. Örneğin dışarıda yediğimiz bir fast food yada haftada harcadığımız abur cubur parası ne kadar? En kötü ihtimal 30 tl diyelim. Bu parayı sağlıklı beslenmek adına harcamıyoruz ve hedefe bir adım daha yaklaşıyoruz. Hem ne oluyor yerken mutlu olduğumuz ama aldığımız kilolarla katbekat mutsuz olduğumuz kilolar olmuyor hemde paramız cebimizde kalıyor. Bununla kendimizi ödüllendirebiliriz, çok beğendiğimiz ama çok pahalı olduğu için alamadığımız bir çantayı alabiliriz, çok güzel kokan bir parfümle çevremizdeki insanları büyüleyebiliriz. Unutmayalım ki güzel görünmek iyi hissettirir.

Hedefe ulaştığımız zaman bizden mutlusu olmayacaktır emin olabilirsiniz. 

Ve hedefe ulaşmak için altın kurallardan biri 'vazgeçmemek'

Ne demiş Edison amcamız " Hayattaki çoğu başarısızlık, vazgeçtiklerinde başarmaya ne kadar yakın olduklarının farkında olmayan insanlardır." 

Ben üç ayda 10 kilo vermek istiyorum ve bunu başarmam gerek. Ama 7 kilo verdikten sonra bu işi bırakırsam sizce başarmış olur muyum? 

HAYIR. 

Hedefinizi belirledikten sonra bir plan yapın. Düzenli ve sağlıklı bir hayatınız olsun. Örneğin gece 2de yatıp öğlen 1de kalkan bir insanın hayatı tamamen fasa fiso. Günün en güzel saatlerini uyuyarak geçirmeyin. Bir ajanda tutun ve yarın yapacaklarınızı oraya yazın. Yapacağınız egzersizleri, yiyeceğiniz yemekleri, kendinizi motive edeceğiniz sözleri, planlarınızı ve hedefe ulaşmanızı sağlayacak her şeyi. 

Hedefi olmayan insanın , yaşamak için bir nedeni de yoktur.

Okunma sayımız artıyor da vote ve yorum yok. Birazcık yorum yapsanız  nasıl sevinicem biliyor musunuz? Neyse artık bir kaç bölüm sonra neler yiyip yemiyeceğimizi yapacağımız egzersizleri falan yazıcam, sorunuz falan olursa mesaj atabilirsiniz

Şişman Kızın GünlüğüHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin