ag

1K 167 28
                                    

hampir 30 minit movie ditayangkan di skrin laptop hyemin dah sudah hampir 25 minit hyemin tidur di atas bahu namjoon . namjoon mengeluh , " min-ah kau nak tengok movie ke nak tidur ni ? "

tangannya diletakkan di pipi hyemin dan ditepuknya perlahan . " hyemin " panggil namjoon dengan suara yang lembut . tetapi tiada sebarang tanda yang ditunjukkan oleh hyemin untuk dia bangun .

" ohoi , nasib kau demam kalau tak . dah lama aku campak je then aku balik " namjoon mengeluh kemudian dia tersenyun melihat wajah hyemin . pipinya di usap dengan lembut .

" kau cantik , tapi malangnya kau selalu gaduh dengan aku . aku tak tahu bila aku tertarik dengan kau . aku dulu benci dengan kau sebab kau selalu dengki dengan aku . tapi entah kenapa , aku cemburu min bila aku nampak seokjin bergurau dengan kau " namjoon mengeluh sekali lagi . kali ini rambut hyemin pula menjadi mangsa jarinya itu .

" dia layan kau dengan baik , aku layan kau macam seorang musuh . well pertemuan kita tak berapa nak elok tapi bagi aku .. itu satu pertemuan yang unik . aku sayangkan kau hyemin , lebih dari seorang kawan . " namjoon mengucup dahi hyemin . dia tersenyum sebelum meletakkan kepala hyemin di atas bantal .

setelah laptop hyemin di shut down kan . dia terus keluar dari bilik hyemin .


"

adik aku mana ? " soal yoongi yang sedang bermain dengan telefon pintarnya .

" tengah tidur tu ha . penat kot " jawab namjoon sebelum mengambil tempat duduk di sebelah yoongi .

" penat ? amboi buat apa je penat . kau usik adik aku ke apa ha ? " ppang . kepala yoongi diketuk oleh namjoon . namjoon menjeling yoongi yang sedang menggosok kepalanya .

" ha hyung ! kau ni tak kan lah aku nak usik dia . ish aku ni takdelah gila lagi hyung nak buat anak dengan adik kau . belum sah lagi kan " kali ini kepala namjoon pula diketuk .

" ha kau ni pun sama je " namjoon tersengih . dia melihat skrin telefon yoongi .  " hyung kau stalk jimin eh ? " soal namjoon sambil keningnya diangkat .

" kau kalau nak mati awal cakap joon . hyung boleh baling kapak kat kepala kau " yoongi pandang namjoon dengan muka menyampah .

" apa hyung ni . aku tak cakap jimin , park jimin tu . aku cakap jimin AOA . heee hyung suka park jimin eh ? " namjoon tergelak kecil melihat wajah yoongi kian membahang .

" sebelum leher kau patah baik kau balik "

" okay bye hyung . heeee " namjoon berdiri dan berjalan keluar untuk menuju ke rumahnya . sebelum itu sempat dia menayangkan muka miangnya kepada yoongi .

yoongi yang sudah membahang mengambil keputusan untuk baling bantal yang berada dekat dengannya ke arah namjoon . mulutnya sudah terkumat kamit dengan kata kata cacian .

" tak guna punya budak "


my namjoonie  ✨ :
mana kau ni wei ? kata
nak jumpa

hyemin qtpie ♡ :
doe kejap . emergency ni

my namjoonie ✨ :
asal pula ? kau okay tak
nak aku datang ke ?

my namjoonie ✨ :
kau kat mana biar aku
datang kat kau .

hyemin qtpie ♡ :
sekejap lah sakai . seokjin
nak jumpa aku ni

my namjoonie ✨ :
apa apa roger tau . aku tunggu

ni .

readjust now

tak guna punya hyemin tinggalkan aku seen . apa pula kali ni si seokjin nak . tak puas ke hari hari jumpa si hyemin ha ? tak bole kasi chance ke kat aku nak jumpa pula .

setelah beberapa minit aku tunggu akhirnya si hyemin balas message aku .

hyemin qtpie ♡ :
wei berita gempak !!

hyemin qtpie ♡ :
seokjin kan ajak aku jadi
awek dia !!

hyemin qtpie ♡ :
effort dia lamar aku
supaya aku jadi awek dia
memang cun .

hati aku rasa sakit bila baca . tak guna punya seokjin dia dah dapat hyemin dulu . aku tersenyum palsu sambil menghantar pesanan kepada hyemin .

my namjoonie ✨ :
ouh . tahniah lah wei kalau macam
tu !! 👏

my namjoonje ✨ :
wei aku rasa kita tak dapat jumpa kot
mak aku suruh balik

hyemin qtpie ♡ :
lah aku baru nak lepak
dengan kau :(

my namjoonie ✨ :
next time kay ? bye
gemokk 😛

my namjoonie ✨ :
tahniah woi jadi girlfriend
bapok tu 😛 opss

readjust now

aku berjalan untuk menuju ke rumah . mak aku tak panggil balik pun . aku tipu . aku perlukan masa bersendirian . rantai yang aku belikan untuk hyemin aku genggam dengan erat .

" next time aku bagi lah " aku mengeluh bila hyemin tinggalkan read . tengah seronok date lah tu .

hyemin's side

my namjoonie ✨ :
tahniah woi jadi girlfriend
bapok tu 😛 opss

dengan pantas aku menaip untuk membalas message namjoon .

hyemin qtpie ♡ :
tapi aku tolak , jadi dia
bukan boyf aku lah

! this message was not send try again
later !

shit woi kredit habis . maaf joon , esok aku mesti bagitahu dia . kesian namjoon aku . aku berjalan pulang dengan wajah yang masam .

kemuncaknya akan datang
uhuuuuu !!
hmmm vomments ye
rakan ii :(

kemuncaknya akan datanguhuuuuu !!hmmm vomments yerakan ii :(

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
❝ soulmate ❞ joon ; ✔Where stories live. Discover now