52 - Lambda

95 13 0

William voelde de telefoon in zijn zak trillen. Hij wist dat het slecht nieuws was, want hij had alleen de telefoon van meneer Topper op zak. Zijn eigen telefoon was hij kwijt en dat stond ongeveer gelijk aan dat de telefoon door een van zijn zussen gestolen was, om erachter te komen waar hij nu precies was geweest. De nieuwsgierige trutten.

Hij keek naar de leraar Engels, om te checken of de kust veilig was. Onopgemerkt haalde hij de telefoon uit zijn zak, want hij moest weten wat er aan de hand was.

Van: Olivier

Aan: Jessy, William, Kat, Jason, Cecille

Datum: 31-12-14 12:43

Bericht:

SOS

Zorg dat je snel de les uit komt. Parkeerplaats in 5 minuten.

Jess, heb je je auto nog mee?

Twee seconden later kreeg hij een massabericht binnen van Jessy.

Altijd.

'Meneer? Mag ik naar de wc?' vroeg William ongemakkelijk, want hij praatte nou eenmaal niet veel en al helemaal niet in de klas, dus veel mensen keken vreemd op.

'Natuurlijk,' zei de leraar en hij wees met zijn krijtje naar de deur. Een wolkje stof vloog die kant op.

'Bedankt,' mompelde William. Hij pakte zijn tas, maar liet zijn boeken Engels achter. Wel nam hij zijn etui mee, voor het geval dat hij die nodig zou hebben. Zijn klas en de leraar keken hem raar na, toen hij het lokaal uit snelde, want het was niet echt logisch om je tas mee te nemen naar de wc.

'Tsss,' zei Cecille. 'Deze mensen weten dus echt niet hoe ze anderen moeten stalken.'

'Lees eens nog een keer, Ollie?' vroeg Kat. William moest glimlachen door die bijnaam. Olivier las de brief geduldig nog een keer en keek toen met een boze blik naar William, waardoor die nog meer moest lachen.

'Ik denk dat we terug moeten naar die enge vrouw en de computers,' zei Jason. 'Ik was nog lang niet klaar toen we daar weggingen.'

'Ik ook niet,' zei Kat.

'Prima,' zei Olivier. 'Laten we daar dan heen gaan.

Migri {deel 1}Lees dit verhaal GRATIS!