Ze zaten in de auto, die nu niet meer 'Jessy's auto' werd genoemd, maar gewoon 'de auto'. Er werden enthousiaste gesprekken gehouden over de planeet, ook al was de realiteit niet echt fijn.

'Misschien zijn we wel een soort Avangers,' zei Jason grappend. 'Of Guardians of de Galaxy.'

'Ben ik de enige die denkt dat we alleen maar hier op aarde zijn, omdat we niet op MiGri kunnen zijn?' zei Jessy plots intelligent.

'Daar heb je een punt,' zei Kat en ze beet op haar lip.

'Maar misschien zijn wij juist degenen die de planeet gaan redden!' zei Olivier die het laatste halfuur samen met Jason allemaal theorieën had uitgewerkt, die veel te veel uit sciencefiction films kwamen.

'Hallo en welkom bij het nieuws van 6 uur,' kwam uit de radio en iedereen hield zijn of haar mond. 'Er is een vliegramp geweest boven Zwitserland en een moord in het zuiden van Engeland.' De zes jongeren wisselden blikken. Kennis is jullie keuze, was de zin die door al hun hoofden galmde. De nieuwslezer vertelde even over het vliegtuig in Zwitserland, maar er was weinig over bekend.

'Er is een drievoudige moord gepleegd in het kleine stadje Curira. Na de moord op Isaac Topper, werd het stadje al wat meer bezocht, maar nu de drievoudige moord is gepleegd, komen er vele politiemensen op af. De drie mensen zijn geïdentificeerd als Antionette Adams, Diederik Adams en Annabella Adams. De familieleden van het reeds gezochte meisje van zestien, Katherine Adams.'

Jessy trapte meteen op de rem en een aantal auto's toeterden. Ze keek geschrokken om naar Kat. Die zat met haar mond open naar de radio te kijken.

'Kat?' vroeg Jason voorzichtig.

'Kut! Shit! Godverdomme!' Kat stapte de auto uit, ook al stonden ze midden op de weg. het leek wel alsof ze helemaal nergens meer zorgen over kon maken. Woede en verdriet overspoelden haar, een mengeling die ze nog nooit had gevoeld. Ze liep naar het bedrijf naast hen en sprong over het lichtbewaakte hekje heen, ze moest hier weg. Snel stapten Jason en William de auto ook uit en liepen haar achterna. Jessy zette de auto langs de weg en stapte toen met Olivier en Cecille uit.

'Kat? Waar ben je?' hoorden ze stemmen van de bouwplaats komen. Toen Jessy, Cecille en Olivier zich bij Jason en William voegden, vonden ze Kat snel. Ze was in pure wanhoop tegen een muurtje aangekropen. Ze klappertandde, terwijl ze met open ogen naar de vijf jongeren voor haar keek. Als Jessy niet beter had geweten had ze gezegd dat Kat drugs had genomen.

'Kat?' vroeg ze dus.

'We moeten terug,' rilde Kat vastberaden, wat een rare aanblik was.

'Dat gaan we ook,' zei Jason, zekerder dan dat hij eruit zag. 'Nu, meteen.'

Migri {deel 1}Lees dit verhaal GRATIS!