Kat wist niet waarom mensen altijd gilden. Ze gilden als ze beroemdheden zagen, ze gilden bij een horror film, ze gilden als ze hun beste vrienden weer zagen, terwijl ze de vorige dag hen nog gezien hadden. Kat zag het nut van gillen gewoon niet in. Ze vond het angstaanjagend en schrok er altijd van. Dus toen de anderen gilden, keek Kat gewoon naar het meisje. Zonder haar mond open te doen, zonder haar stem te verliezen en zonder haar grote ogen nog verder te begroeten.

'Fien had Niels niet vermoord, dat heb ik gedaan,' zei het meisje met het bebloede mes in haar witte vingers. Het zag er inderdaad uit als een soort horrorfilm. Het enige wat het anders maakte, was dat zij in er dan in mee zouden spelen. Kat wist zeker dat ze een verschrikkelijke actrice was, dus daar maakte ze zich geen zorgen over. 'Ze zou levend zijn gebleven, als ze aan onze zijde was gebleven. Maar ja, eens een MaPhi, altijd een MaPhi. Dat zouden wij ook moeten weten.'

'Toch was je idee niet zo slim, Will,' zei Kat met een trillende stem.

'Shut up,' zei Cecille agressief.

'Zal ik dat voor je doen, Cille?' vroeg het meisje spottend, maar Kat wist dat ze het niet spottend bedoelde.

'Liever niet,' zei Kat met haar ogen half dichtgeknepen. Ze voelde een nieuwe woede in haar opkomen. Een woede die gemixt was met de angst van de gevolgen.

'Wat ben jij?' vroeg Jessy met een trillende stem.

'Sinds wanneer zijn de meisjes zo nieuwsgierig en grof gebekt?' vroeg het meisje brutaal.

'Antwoord gewoon,' zei Jason boos.

'Ik? Ik ben gewoon een SleLat,' zei het meisje lachend. 'Niets bijzonders...'

'Dan maakt het vast ook niet uit als ik jou vermoord,' zei Kat plots en ze stak haar zwaard naar de keel van het meisje.

'Nee, eigenlijk niet,' zei het meisje. Ze zag er kalm uit, maar Kat zag in haar ogen dat ze bang was. 'Maar het zou voor jullie voordeliger zijn als jullie me nog even laten leven.'

'Hoezo?' vroeg Olivier bijna lachend.

'Omdat ik jullie informatie kan geven. En zeg nou zelf, heb ik jullie al een keer bedreigd?'

Kat's ogen vielen op het mes in de enge, witte handen van het meisje. 'Als je ons echt informatie wilt geven, geef je het mes aan ons.' Ze stak haar hand uit en het meisje legde het mes er met tegenzin in.

'Vertel op,' zei Jason.

'Oké, dit is het verhaal.'

Migri {deel 1}Lees dit verhaal GRATIS!