2. (deel 1)

3.8K 165 4

Ik heb het nu maar even iets anders ingedeeld, anders was het 1 groot lap stuk wat je aan het lezen was(op een iPod is dat nogal druk:P). Misschien heb ik op deze manier ook iets meer pagina's:P Ik ga even uitvogelen hoeveel ik nu heb, dit hfd. word nog wel even in 2 delen gedaan

Anyway, enjoy;)

                       2. (deel 1)

Ik werd wakker van gesnuif en zacht gemompel, het was nog vroeg want de zon kwam nog niet goed door de bomen heen en toen ik m'n ogen beter open deed had ik een speer op m'n gezicht gericht.

'Hèhè, mevrouw is ook wakker hoor' zei Joey sarcastisch, 'stilte!' riep iemand. Ik moest nog even goed wakker worden voordat het doordrong dat het geen bekende stem was. 'Wat zegt die toch'  zei Maarre angstig.

Ik keek om me heen, ik telde vijftien vreemd uitziende mannen en vrouwen met evenveel paarden. 'Wat is dit' zei ik', 'weet ik veel, ik werd als eerste wakker, met een zwaard op m'n keel gericht notabene, een stille hint, als in, één beweging en je gaat eraan. Vanachter deze boom kwam de rest van de club aangezet' zei Joey.

De kerel die recht tegen over mij stond kon wel vuur schieten toen Joey weer wat zei 'ik geloof niet dat ze al te blij zijn met ons' merkte ik op.

'Kunnen die mensen nou nooit eens even stil zijn?' zei er één 'die moeten altijd maar praten en praten en praten', 'hey Maarre, ze klinkt een beetje als jou' zei Remon half lachend 'moet ik dat als een compliment beschouwen?'.

'Stilte!' zei diezelfde kerel weer, ik zag nu pas wie dat zei en diegene zat op het paard en stond midden in de groep. 'Sorry hoor meneer maar we hebben geen flauw idee wat je zonet zei' begon Joey, ik keek hem niet begrijpend aan, hoezo geen flauw idee, hij is luid en duidelijk.

'Dat rare gebabbel vind ik maar niks' zei Maarre 'rare gebabbel?' vroeg ik. 'Ja dat rare gebabbel van hun naar ons en onderling, we verstaan er geen snars van, en we luisteren al een tijdje naar ze om te kijken of we er wat wijs van worden maar we weten zelfs niet in wat voor een taal die gasten spreken'. 'Ja echt helemaal niks, de wereld heeft veel verschillende talen en ik kan aardig goed gokken waar sommige vandaan komen maar deze? geen flauw idee' zei Remon.

'En nu monden dicht!' zei diezelfde kerel weer 'kijk dat versta ik' flapte Joey eruit. De meneer stapte af en stormde nog net niet naar Joey.

Ik zag nu pas dat die kerel nog niet eens zoveel ouder was als ons, ik schatte hem ouder in omdat ie groot en best gespierd was maar nu hij dichter bij kwam was hij jonger dan ik dacht. 'Is het dan zo moeilijk om te luisteren naar wat ik zeg!' zei hij terwijl hij Joey vastpakte en overeind sleurde 'hé, kan ik er wat aan doen dat jullie in een één of ander taaltje praten die wij niet verstaan en het mag wat rustiger hoor' zei Joey terwijl hij een stapje achteruit deed.

'Waarom zijn mensen toch zulke hopeloze wezens', 'hé' zei ik omdat ik me beledigd voelde. 'Jij verstaat me?', 'ja, is dat zo vreemd?', 'ja, maar er zijn altijd een aantal uitzonderingen onder jullie ras en daar zal jij wel één van zijn'.

'Samantha, versta jij hun?', 'ja vandaar die vraag die ik net stelde, rare gebabbel enzo'. 'En hoezo onder jullie ras en spreken jullie elke keer over mensen, dat zijn jullie toch ook gewoon?'. De jongen keerde ons de terug toe 'nou nee, niet echt' en ging weer op z'n paard zitten.

Hij knikte naar een vrouw die ook nog niet zo oud leek en zij stapte vervolgens naar voren. 'Ik zal me voorstellen, ik ben Alina en wij zijn of jullie het geloven of niet, elfen'.

Ze liet het even tot ons inzinken 'ja goeie, en wij zijn dwergjes, Jezus waar slaat dit op!'. Alina keek Joey even aan 'zoals ik al zei, of jullie het geloven of niet, dus je ziet maar wat je met die informatie doet, maar wat ik jullie nog wel even moet melden is, is dat jullie op ons grondgebied lopen'.

Andere WereldLees dit verhaal GRATIS!