26. Két lábbal a földön

367 22 0

-Maja szemszöge-


Az mindegy, hogy vége van a fellépésének... Nem számít, hogy ezelőtt majd' lecsukódtak a szemeim és úgy kellett ügyelnem, hogy ne aludjak el... Lényegtelen, hogy azt mondta menjek aludni és pihenjem ki magam... Már nem volt érdekes, hogy hajnali kettő óra múlt, hiszen akkor, mindezek után a szervezetem nem akart együttműködni velem.

Próbáltam. Én nagyon is próbálkoztam álomba szenderülni, de egyszerűen nem ment. Bevetettem a jó öreg, mindenki által ismert számoljunk bárányokat módszert, dúdoltam valami altatószerűséget is mellé, de egyik sem használt. Olyasmi érzés, ösztön vagy nem is tudom, hogy mi munkálkodott bennem, ami lehetetlenné tette az alvás élményét számomra.

Bő fél, esetleg háromnegyed óra forgolódást, hánykolódást, kínkeserves nyűglődést követően lassacskán éreztem valamit, ami arra kényszerített, hogy lehunyjam a szemeimet. Egy láthatatlan súly telepedett a szemhéjamra, így azok végre lecsukódtak. Az oldalamra fordulva, az egyik párnámat átölelve, teljesen ellazultan nyugtáztam - csakhogy sikerült!
Rosszul gondoltam. Nagyon, de nagyon rosszul...
Egy meglehetősen ismerős hangocska keltett.

Elfelejtettem lenémítani a telefonom, mesés!

Kómásan, éppen félálomból ébredtem, ennek köszönhetően teljesen elvesztettem az időérzékemet. Kíváncsian nyúltam pillanatnyilag legnagyobb ellenségem, a telefonom felé.

3:07 - Csodálatos! Hajnali három óra és ismét ébren vagyok.

"Mostmár mindegy" alapon, érdeklődő tekintettel kezdtem vizslatni a túlságosan is fényes kijelzőt. Esküszöm, majdnem megvakultam.
Egy Instagram értesítés, mégpedig egy üzenet. Shawntól...
Még mindig álmosan, de immáron izgatottan nyitottam meg a kis levelet.

SHAWN: Sajnálom! Ezt nem kellett volna, tudom jól...

MAJA: Hé, mi a baj? Minden oké?

SHAWN: Van ez a lány... Maja, kérlek szépen ne haragudj!

MAJA: Mi? Miért haragudnék?

SHAWN: Olyan idióta ötlet volt az egész, sajnálom...

MAJA: De Shawn, mi történt?

SHAWN: Flörtölgettünk, versenyeztünk, veszítettem, ittam, a csaj meg megpuszilt.

MAJA: Szóval részeg vagy..?

SHAWN: Olyasmi. Kérlek, bocsáss meg! Ezt elcsesztem, tudom...

Amint elolvastam az üzeneteit, minden összeállt. Kicsit szíven ütött. Jó, hogy őszinte legyek nem is kicsit, de nem vagyunk együtt. Azt csinál amit akar. Mégis, azért volt bennem egy kettős érzés. Mekkora mázlista már az a csaj?! Milyen jó lenne Shawn Mendes barátnőjének lenni? Mennyire szeretné őt? Istenem, el sem tudom képzelni, hogy mennyire mámorító lehet az Ő kedvesének lenni. Felfoghatatlan mennyiségű szeretetet és törődést kap majd az a szerencsés lány. Egyszóval mindent...

Hú, Maja. Most állítsd le magad! Nem gondolkodhatsz így! A végén még teljesen bele fogsz habarodni ebbe a fiúba. Az pedig - pontosan tudod - a totális véggel, vagyis egy újabb viszonzatlan szerelemmel lenne egyenlő. És amúgy is, még ha beléd is szeretne, úgy sem működne a dolog. Egy 16 éves, gimnazista vagy, aki még bőven érettségi előtt áll, tanulnod kell! Távkapcsolatban kéne élnetek! A rajongó csajok szétszednének! Ez egy lehetetlen opció, még most mondj le róla!! Ameddig tudsz...

Serendipity [ SZÜNETEL ]Where stories live. Discover now