13

56 2 0
                                    

James omhelst ons allemaal een voor een en Oliver en ik krijgen beide een dikke kus. Tevreden kijkt hij naar de cadeautjes die hij gekregen heeft. Hij is nu 15. Hij word groot... ''Hij word zo volwassen.'' Zegt Oliver zacht en ik kijk naar Oliver en knikt. ''Onze kleine baby.'' Zucht ik zacht. ''Grote baby.'' Mompelt Oliver en hij kust zacht mijn hoofd. ''Hou op. Ik had gezegd dat ik niet ging huilen vandaag.'' Lach ik zacht en ik loop weg van Oliver die luid lacht. 

''Tijd voor bier, Jamie.'' Roept Oliver als we op het strand zitten en James kijkt met grote ogen op. ''Wat!?'' Vraagt hij verbaasd en ik lach hard. ''Oh shit. 18 he...'' Mompelt Oliver en hij lacht luid terwijl James terug zakt in zijn stoel. ''Bier is toch vies...'' Mompelt James en dit keer kijken Oliver en ik met grote ogen. ''Wat!?'' Vragen wij dit keer en James grijnst. 

''Grapje. Is gewoon lekker.'' James zijn grijns groeit en Oliver port hem. ''Stommerik.'' Mompelt Oliver en James lacht zacht. ''Papa Jack zijn humor. Sorry.'' Lacht hij trots en dit keer por ik hem. ''Dat is een belediging. Zandhappen jij!'' Merk ik op en hij lacht opnieuw. ''Dat is net hoe je het zelf bekijkt.'' Grijnst hij en ik rol mijn ogen. ''Net 15 en gelijk bijdehand... Durft wel hoor.'' Grijnst Oliver en James lacht. 

Het feit dat hij zei dat hij bier lekker vond was blijkbaar geen leugen. Oliver had voor de grap een biertje besteld voor James omdat 'hij het toch lekker vond'. Hij neemt kleine slokjes, maar drinkt het wel zonder zijn gezicht te vertrekken. Ik weet dat ik ook jong was toen ik begon met drinken. Maar een biertje drinken met mijn zoon op zijn 15e verjaardag zag ik niet gebeuren. Prima, ik ben ook jong geweest. Zodra het niet te vaak is. Zo veel feesten heeft hij niet en zover ik weet drinkt hij bij ons thuis niet. 

''Luc ga je mee?'' Vraag ik en Lucas kijkt op. ''In het water?'' Vraag ik en hij kijkt twijfelend naar de zee. Afgelopen dagen hebben we veel geoefend. Hij vind de zee heel eng. "Kom.'' Zeg ik en ik til hem op. Hij blijft rustig tijdens het om doen van zijn bandjes, maar als ik ook echt mijn voeten in de zee zet voel ik zijn kleine nagels in mijn schouder. 

Die moeten zeker geknipt of geveild. 

Lucas slaat enthousiast met zijn handen in het water. We zitten samen in het ondiepe gedeelte van de zee. Zo dat als er een golf is dat Lucas niet hoger dan zijn middel in het water komt. Ik ben er achter gekomen dat alleen dan vind hij het water leuk. ''Wat een gekke vis in het water!'' Roept Oliver en Lucas kijkt lachend op naar Oliver. ''Kleine gekke vis.'' Zeg ik en Lucas kijkt ons beide even aan. Ik trek snel zijn handje weg bij zijn mond. Dat is zo zout, dan gaat hij al helemaal niet meer in het water.

''Papa! Ik mag niet mee doen!'' Zegt Natalie zeurend en Oliver kijkt op. ''Lieverd, je bent daar te klein voor. Laat ze maar even. Kom gezellig met ons in het water. Ga de bal maar pakken.'' Zegt Oliver en Natalie weigert. ''Ik wil mee doen!'' Boos slaat ze haar armen over elkaar en Oliver zucht diep. Dit word een lange discussie. 


''Cheers, maatje.'' Lacht Oliver en alle drie proosten we. Laatste biertje voor James vandaag. Beloofd. Hij glimlacht breed en zakt onderuit in zijn stoel. We hebben uitgebreid gegeten en hij heeft nog even gefactimed met zijn vrienden. James heeft vooral volleybal lessen gehad van Alexander, Romy en Boy. Hij heeft het opgegeven. 

''Is dat nou...'' Oliver wiebelt wat en ik volg zijn bedenkelijke blik. Naar James. ''Ja... Hij is nu 15, drinkt bier en hosselt Hawaiiaanse meisjes. Ik heb beloofd niet te huilen, maar hij moet nu kappen.'' Oliver schiet hard in de lach. ''Oh kom op Jack... Een kusje op de wang is niks. Dat meisje is veel ouder.'' Zegt Oliver en ik haal mijn schouders op. 

''Maakt tegenwoordig niks meer uit. Sugar daddy's zijn toch ook een ding...'' Oliver barst in luid lachen uit. ''Jack!'' Lacht hij en ook ik lach zacht. 

''Ben ik jouw sugar daddy?'' Vraagt Oliver lachend die me omhelst en ik lach zacht. ''Nee, je bent 1 jaar ouder en ik ben de gene die het meest verdiend. Dus nee.'' Lach ik en Oliver pruilt. ''Je gewone daddy dan?'' ''Wat jij wilt Oli...'' Lach ik en ik leg mijn hoofd op zijn schouder. 


''Jack we gaan naar bed, kom.'' Zegt Oliver en ik kijk op naar hem. ''Ik wil niet.'' Zeg ik en Oliver zucht. ''Je bent dronken, schatje. Kom naar boven.'' Zegt Oliver knik schud mijn hoofd. ''Ik ben niet dronken. Ik heb dorst.'' Zeg ik en Oliver zucht opnieuw. 

''Jack... Je bent wel dronken. Neem water, hier.'' Zegt Oliver en hij geeft me een glas water. ''Nee, ik wil nog zo eentje.'' Zeg ik en ik hou mijn lege bierflesje op om Oliver te laten zien wat ik wil. Zodat hij de goeie pakt. 

''Lieverd, als de kinderen naar beneden komen zo, dan sta je voor schut. Lieverd, we gaan naar boven. We gaan slapen.'' Zegt hij en ik schud mijn hoofd. ''Ik wil niet slapen. Gaan we spelletjes spelen?'' Oliver kijkt me verward aan. 

''Wat voor spelletjes?'' Vraagt hij en ik grijns. ''Spelletjes die alleen wij twee spelen. Samen.'' Zeg ik en ik klim op Oliver zijn schoot. 

''Jack...'' Oliver zucht diep en ik kus zijn nek zacht. 

''Jack je hebt gedronken. Dan ben je super luid, dat wil ik de kinderen niet aan doen. Kom nou. We gaan lekker naar boven.'' Zegt Oliver en ik kijk hem aan. 

''Ik wil wel naar boven maar-'' ''Nee, Jack. Kom op nou.'' Zegt Oliver die zijn geduld verliest en hij duwt me van zich af en staat op. 

''Kom.'' Zegt hij en hij houd zijn hand uit. 

''We gaan spelletjes doen.'' Zeg ik en ik pak zijn hand en sleur hem achter me aan naar de slaapkamer. ''Jac-'' ''Hun slapen boven, wij spelen bene-'' ''Jack!'' Oliver zijn stem verheft en ik draai me geschrokken om. 

''Waarom wil je niet? Ben ik niet aantrekkelijk?'' Vraag ik en Oliver kijkt me verbaasd aan. ''Tuurlijk wel. Je bent hartstikke aantrekkelijk voor mij, lieverd.'' ''Wat is het probleem dan?'' Vraag ik verward en Oliver kust me zacht. 

''Kom nou maar slapen, lieverd.'' Zegt Oliver met een kleine glimlach en hij neemt me mee naar bed. Uiteindelijk stap ik twijfelend bij hem in bed. Hij houd me dicht tegen hem aan en toch voelt het niet zoals ik het wil. 

Shit happens III - BXBWhere stories live. Discover now