Yolculuk Bölüm 2

34 3 2
                                    


Emrenin annesinin ölümünün üzerinden 4 yıl geçmişti. Şövalye "Wilhelm" Emreyi adeta bir savaşçı olarak yetiştirmişti. Emre ile Wilhelmin arası gayet iyiydi her sabah birbirlerine kahvaltı hazırlar her akşam beraber avlanırlardı bu 4 yıl boyunca böyle gitmişti. Emre bir gün kapının hızlıca çalınmasıyla uyanmıştı Wilhelm ile birlikte kapıya vardıklarında kapıyı çalan kişinin Kral Kıvancın hizmetkarlarından biri olduğunu anladılar. Hizmetkara neler olduğunu sordular.

Hizmetkar-Cephede kaybediyoruz askeri desteğe ihtiyacımız var

Emre-En son kazanıyorduk şimdi nasıl oldu da kaybediyoruz

Hizmetkar-Adamlarımızı pusuya düşürmüşler 1000 – 2000 arası kaybımız var

Wilhelm-Bizden ne istiyorsun

Hizmetkar-Sizden değil, senden kral seni çağırıyor cepheye gitmen lazım senin gibi bilgili bir komutana ihtiyaçları var

Wilhelm-Emre gelmez ise bende gelmem

Hizmetçi-Tamam oda gelsin ne diyeyim artık

Emre ile Wilhelm hizmetçiyi takip etmeye başladılar. Emre çok heyecanlıydı çocukluğundan beri yaşadığı bu hayal sonunda gerçek oluyordu bir kaç saat sonra vardılar

Emre kralın sarayını görünce hayran kaldı aklından *bu nasıl işçilik* gibi kelimeler geçiyordu.

Kral onları kapıda karşıladı Emre donakalmıştı çünkü Emre kralı çok yakından tanıyordu.

Wilhelm kralın önünde eğildi ama Emre şaşkınlığından dolayı haraket edemiyordu ilk hamleyi yapan kral oldu. Kral Emreye "Seni bir yerden tanıyorum sanki" dedi Emre kralı inceliyordu 5 dakika sonra ne olduğu anlaşıldı. Kral Emrenin çocukluk arkadaşıydı. Birbirlerine sarılıp hal hatır sordular. Kral Emreyi burada Wilhelm ile birlikte gördüğüne çok şaşırmıştı onunla neden bir arada yaşadığını sordu.

Emre olanları anlatmaya başladı, hiç bir detayı atlamadan yavaş yavaş anlatıyordu. Emre yaşadıklarını anlatınca kral "üzüldüm" diyerek teselli etmeye çalıştı ama Emre zaten bu olayları unutmuştu. Kral, Emre, Wilhelm yavaşça içeri yürümeye başladı Emre birkaç gün içinde neler olacağını düşünmeden edemiyordu. Wilhelm Emrenin korktuğunu hissetmişti, Emrenin omzuna elini koyup sakin ol demişti.

Emre içinden "zaten sakinim neden durduk yere böyle birşey dediki" diye geçirdi. Nihayer kralın odasına vardılar, kral tahta oturdu wilhelm ile Emre ayaktaydı. Kral "Cephede senin tecrübene ihtiyacımız var Emre anlaşılan yanına bir çırak almışsın ve o olmadan cepheye gitmem diyormuşsun

o yüzden çırağının da seninle gelmesine izin vereceğim akşam kapınızın önünde 3 at bekleyecek onlara binin" Wilhelm "biz 2 kişiyiz neden 3. bir at var" diye atıldı, kral "size yol gösterecek olan birini göndereceğim yollar tehlikeli, gizli yollardan gideceksiniz" diye cevap verdi.

Akşam olmuştu Wilhelm ve Emre hazırlanıp dışarı çıktılar, atlar ve adam onları bekliyordu.

Wilhelm ve Emre atalara bindiler ve ilerlemeye başladılar

Wilhelm-Adını öğrenebilirmiyiz

Adam-Adım Polat ya sizin ki ?

Wilhelm-Wilhelm

Emre-Emre

Emre-Yolumuz kaç saat sürecek

Polat-Yaklaşık bi 9 – 10 saat sürecektir

Emre-Peki ana yoldan gidersek ?

Polat-O zaman 3 – 3.5 saate varırız ama burası daha güvenli

Emre, Polatı her ne kadar ikna etmeye çalışsada Polat bunu kabul etmedi ve 9 saat sürecek bir yolculuğa başladılar bu yolculuk büyük bir maceranın başlangıcıydı.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 02, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Genç ŞövalyeWhere stories live. Discover now