"Men för fan tyst nu,"

269 4 0
                                    

Marcus
Jag stänger igen mitt skåp äntligen den första lektionen avklarad. Min blick följer Vanessa när hon går förbi mig. Den bekanta doften drar jag snabbt in och blir genast bekväm. Jag vänder mig sedan till mitt skåp igen och kollar uttråkat på mitt äckliga schema. Blicken fastnar på torsdag matte.

"Men aah," ryter jag tyst för mig själv. Jävla matte fan. Jag plockar snabbt ut matte böckerna ur skåpet och smäller igen skåpet.

•••

Bussen tar jag hem med Martinus. Vi är fortfarande osams. Jag sätter mig sätet bakom Martinus och öppnar snapchat. Jag öppnar några av de tråkiga snapsen och går sedan istället in på Instagram.
Tillslut stannar bussen vid våran hållplats jag går raskt av bussen och fortsätter den korta vägen hem. Äntligen hemma. Jag suckar och slänger av mig mina vita nu mera smutsiga vita skor vid sko hyllan. Några få sekunder senare när jag stängt dörren kommer Martinus in. Jag kollar kallt på honom och springer sedan upp för trapporna. Jag slänger mig trött i sängen och somnar sedan.

"Men för fan tyst nu," hör jag Martinus säga. Jag vaknar genast upp och drar ihop mina ögonbryn. Snabbt så hoppar jag upp ur min säng och är påväg till Martinus rum. Jag rycker snabbt upp Martinus rum och ser en tjej med brunt hår. En rynka bildas snabbt mellan mina ögonbryn. Martinus vänder sig om och ser mig stå vid dörren.

"Vad fan gör du?!" ryter jag högt. Tjejen som ligger bredvid Martinus vänder sig snabbt om och några tårar rinner ner för hennes kinder. Men det var inte Vanessa. Jag kollar förvånat på Martinus och han suckar tungt. Han ställer sig snabbt upp ur sängen och leder mig ut till vardagsrummet på övervåningen. Jag spänner mina ögon i hans ögon. Så lika men så olika.

"Vem är hon ens var du inte nyss med tillsammans, eller på g med Vanessa?" ryter jag. Martinus hyschar mig snabbt och jag rullar med ögonen.

"Låt oss vara. Berätta inget för Vanessa jag ska göra det själv,"

"Ah men då gör du det också,"

Tråkigt kapitel behövde bara skriva klart detta. Är fett taggad på nästa så ja :)

Som tur är finns du || Martinus Gunnarsen Where stories live. Discover now