De Man Met De Hoed

194 14 0

41. Ik zat samen met mijn dochtertje destijds tweeëneenhalf aan tafel in de keuken het was een koude winteravond en onze openhaard brandde vol op.We woonden net in ons nieuwe huis mijn man en ik waren sinds kort gescheiden dus had ik een nieuw huis gekocht om in te wonen samen met mijn dochter. Het was eigenlijk een doodnormale dag geweest.  S’Middags waren we naar het bos geweest om met onze hond te lopen en we hadden hout gesprokkeld voor de openhaard.

We waren bezig met een gesprek tot mijn dochter strak naar buiten keek door het raam en begon te lachen.  Toen ik vroeg wat er aan de hand was zei ze: “oh, daar is die man met die hoed weer.” Eerst lachte ik het van me af maar ze bleef lachen en staren dus vroeg ik waar die man precies was.  “Nou daar in de tuin.” antwoordde ze met een glimlach terwijl ze naar het raam wees. “Hij lacht en zwaait altijd naar me.” ik zei nou lach en zwaai dan maar vriendelijk terug er van overtuigd dat het weer een van dr vele fantasieën was.

Naar een tijdje voelde ik een koude wind terwijl het binnen snikheet was van de openhaard die de hele avond al brande. (Natuurlijk heb ik naar dit alles gecheckt op open ramen/deuren maar alles zat gewoon dicht…) mijn dochter keek me aan met een glimlach en zei: “zo nu is hij weer weg.”

Naar die dag gebeurde er veel vreemde dingen rondom mijn dochter.  Een jaar later bijvoorbeeld was een van mijn vriendinnen zwanger, nog voordat iemand er van wist wees mijn dochter naar mijn vriendin en zei: “ Marjan is zwanger en ze krijgt een meisje.” Het engste was dat ze gelijk had en Mariam beviel van een meisje.

Mijn dochter is momenteel twaalf ik heb niet meer gehoord over de man met de hoed en er zijn geen vreemde voorspellingen meer voorgekomen.

Creepiest things children have ever said. (Nederlands)Lees dit verhaal GRATIS!