Hoofdstuk 55

4.3K 206 21

"Wat?" Wienowa's stem slaat over. Ze springt van haar bed af, zo haastig dat ze bijna valt. Ze helpt zichzelf weer in evenwicht en loopt snel richting mij. Ze gaat naast me zitten en grist het tijdschrift lomp uit mijn handen. Ze begint te lezen.

"Kut... Fockers... Verdomme!" vloekt ze, terwijl ze leest. "Sjezus... Wat een kutonzin! Dit kunnen ze niet maken!" Wienowa smijt het tijdschrift op de grond.

Ik kijk hulpzoekend naar Mayke: wat moet ik hier nou mee? Mayke heeft inmiddels haar boek weggelegd en kijkt naar Wienowa. Ik kan haar blik niet goed aflezen.

"Welke facking bronnen?! Ik hou zoveel van Liam! Dit is grote onzin!" De tranen springen in haar ogen, ze ziet er hulpeloos uit. "Ik moet naar hem toe! Misschien neemt hij daarom de telefoon niet op!" Ze staat op. De tranen lopen inmiddels over haar wangen. Ik sta op en sla een arm om haar heen. "Gaan jullie mee?" vraagt ze. Ik knik, Mayke ook. "Oke, let's go!"

Als we aankomen bij de arena, waar de jongens vanavond spelen, staat het vol met fotograven en gillende meisjes. Ze staan allemaal met hun camera of blik naar de deur gericht, waarschijnlijk wachtend tot er iemand naar buiten komt. Zodra ze onze auto in de gaten hebben, draaien ze zich om. "Ik durf niet uit te stappen..." verzucht Wienowa. "Het zal wel moeten..." antwoord Mayke. Ik zucht. "Gewoon doen..." mompel ik. Ik maak de deur open en stap als eerste uit. Mijn naam, en die van Zayn en Ashton, worden hard en meerdere keren geroepen. Als Mayke uitstapt, vliegen de Luke's ons om de oren.

Als Wienowa uitstapt, is het even stil. Dan beginnen de camera's in hoog tempo te flitsen. We beginnen te lopen. "Wienowa! Klopt het wat er staat?! Een affaire van Harry Styles?!" Roept iemand. Dan begint iedereen door elkaar te roepen. "SLET!" hoor ik ook een paar keer. Ik pak Wienowa's hand, dit verdient ze niet. "DON'T CHEAT ON HIM! HE IS SO PERFECT!" schreeuwt iemand, boven iedereen uit. Ik probeer Wienowa's gezicht af te lezen. Ze ziet er bang uit, en bijt op haar lip. We zijn gelukkig bijna bij de deur. "LITTLE PANYE OR LITTLE STYLES!?" hoor ik nog iemand gillen, voordat we naar binnen lopen. Ik kijk naar Wienowa: ze heeft het ook gehoord.

"Wat is dat gedoe buiten allemaal?!" Ashton komt op me afrennen en knuffelt me. Hij geeft een kusje op mijn voorhoofd. We staan buiten de kleedkamer, in de gang. "Er is een roddel..." mompel ik. "Ik leg het later wel uit. Eerst moet Wienowa naar Liam..." zeg ik. Ashton knikt. "Over Liam... De repetities zijn stopgezet omdat het magagment hem nodig had, en Harry ook..." Kutzooi! Ik draai me naar Wienowa, die achter me staat. Haar gezicht is een beetje emotieloos.

Mayke is al de kleedkamer in, waarschijnlijk naar Luke... Het lijkt alsof het haar niet veel kan schelen, wat ik erg apart vind: ze zijn vrienden.

"Hij was ook naar Wienowa op zoek. Geen idee waarom... Wienowa..." Ashton kijkt van over mijn schouder naar Wienowa, terwijl hij me nog steeds vasthoud. "Je moest naar hem toe. Hij zit hier twee deuren verderop." hij wijst naar rechts. "Oh... Oke." Wienowa slikt. "Moet ik meelopen?" vraag ik. Ze schud haar hoofd. Dan loopt ze, met langzame passen, naar de deur. Ze klopt erop, nog geen zeven seconden later wordt er open gedaan. "Ik verwachtte je al, kom binnen." Wienowa loopt naar binnen en de deur sluit.

"Wat is er nou precies aan de hand?" vraagt Ashton. Hij duwt me langzaam van zich af. Ik haal diep adem. Dan vertel ik hem het hele verhaal.

Oehh jongens, arme Wienowa, Liam en Harry D:

Wat vinden jullie van deze verhaallijn?

Let me know!

(sorry dit was een kort hoofdstuk...)

Btw, ik weet dat het stom is om te 'adverteren of whatever' in een andere story over een andere story. Maar als er mensen zijn die van 5sos (& Lashton, Luke en Ashton) houden: Ik schrijf een andere fanfic ernaast, rolmodel ^^...

x

✖️ Story of my life ✖️ ~1D en 5sos~Lees dit verhaal GRATIS!