Elina & Oscar? {Kapitel 36}

1.4K 54 7

~Sofies Perspektiv~

"Hejdå" sa jag till alla när vi stog i hallen och dom skulle gå hem. "Hejdå" svarade alla, till och med Oscar fast väldigt, väldigt tyst. Under kvällen hade vi bara suttit och pratat och skrattat. Jag var inte på skratt humör direkt men jag skrattade för att hindra tårarna att falla.

Jag stängde dörren och gick till min älskade säng med Lucas. Precis när jag hade lagt mig till rätta ringde det på dörren. Jag lämnade Lucas i sängen och gick fram till ytterdörren. Det knackade en gång till och jag öppnade dörren. Utanför stog Anton med en ica kasse i handen och log. "Jag har med mig choklad, glass, läsk, pizza deg och ingredienser till pizzan" Jag log och sa "Kom in" han skrattade lite och det gjorde jag med. "Vänta ska bara hämta Lucas" sa jag och sprang snabbt in i sovrummet och lyfte upp Lucas från sängen och gick tillbaka till köket där Anton stog och packade upp sakerna han har köpt.

~Oscars Perspektiv~

Jag satt på min skrivbords stol i mitt rum, jag låg inte i sängen idag utan jag satt upp. Min mobil vibbrerade, jag tog upp den och hade fått ett nytt sms från okänt nummer.

Från 070***********:

Hej Oscar! Jag har hört att du och Sofie äntligen har gjort slut på riktigt, stackars er. Lycko mig. Du är äntligen singel. Har du lust att träffas? //Elina

Elina? vad vill hon nu då... Kanske borde gå ut och träffa henne, jag måste ju försöka komma över Sofie på något sätt...

Till 070***********:

Hej, visst. Tid och plats?

Jag tryckte på skicka snabbt innan jag hann ångra mig och jag fick ett svar direkt.

Från 070***********:

Plattan om en timme? <3

Till 070***********:

Visst, vi ses.

Jag låste mobilen och la den på skrivbordet. Vad har jag gett mig in på? Det är ju Elina som har förstört allt för mig och Sofie... Ge henne en chans Oscar, Hon kanske har ändrat sig. Sa min hjärna till mig och okej, det är väl bättre än att sitta här och drunkna i mina egna tankar antar jag.

Jag reste mig upp från stolen och gick fram till min garderob och letade efter något jag kunde ha på mig. När jag va nöjd med kläderna och mitt hår tog jag moppen och började köra till plattan.

~Elinas Perspektiv~

Jag skickade snabbt i väg smset. Jag va nära på att inte göra det och lämna dom ifred, för jag bryr mig ju fortfarande lite om Sofie och vill igentligen inte att hon ska må dåligt men den elaka sidan av mig övertalade den snälla och jag skickade smset.

Nu satt jag på plattan och väntade på Oscar. Det va massa folk här, dom skrattade, pratade, kramades och pussades. Ingen stog tyst eller stilla. Jag kände en hand på min axel och vände mig om. Där stog Oscar och han satte sig brevid mig. "Hej" sa jag och log ett halvt leende "Hej" svarade han och kollade ut över plattan. "Vad ska vi göra?" frågade han och jag sa "Vi kan väl gå och ta nån fika eller nått?" han nickade och vi började gå till Espresso house.

Vi satte oss på en soffa brevid varandra och när vår beställning hade kommit satt vi där och pratade. Det va ganska stelt men inte så faligt. Oscar satt mest tyst men jag bablade på om allt från himmel till jord. Han svarade bara kortfattat typ som mm, nej, ja, okej.

"Så, hur mår du...? asså utan Sofie?" frågade jag och jag såg att det va en känslig punkt. "Ehm... pratar helst inte om det.." svarade han lågt och jag nickade. Jag ska få dig på andra tankar, tänkte jag för mig själv och började flina. "Vad flinar du åt?" frågade Oscar mig och jag kände hur mina kinder blev varmare och jag kollade ner i bänken "Inget speciellt" sa jag tyst och han skrattade lätt åt mig.

Min mobil började ringa, jag tog upp den och det stog 'Jonas' på displayen. Jag stängde av ljudet och la tillbaka den i fickan.

Jag flyttade mig lite närmare Oscar. Jag tog tag i hans hand och började pilla med hans fingrar. Sen kollade jag upp på Oscar och jag lämnade små blöta pussar lite överallt i hans ansikte och på hans hals.

~Oscars Perspektiv~

Elina flyttade närmare mig och började pussa mig över halsen och hela ansiktet... Hennes läppar närmarade sig mina läppar och jag ryggade undan av ren reflex, varför jag gjorde det har jag ingen aning om... Hon kanske va lite för på... Du vill inte vara otrogen mot Sofie... tänkte jag för mig själv. Vadå vara otrogen? Vi har ju gjort slut. Vi får träffa nya personer, kan du inte få in de i ditt lilla huvud Oscar?! Jag kollade på Elina som hade flyttat en bit bort och hon kollade ursäktandes på mig "Förlåt" sa hon och jag bara skakade på huvudet "Det är lungt, jag va bara inne i min egna värld" sa jag och hon log lite och flyttade närmare mig igen. Hon la en av sina händer på mitt ben och den andra handen tog hon i min. Jag log ett halvt leende mot henne och hon log tillbaka.

~Ogges Perspektiv~

Hanna ville gå och shoppa idag så hon frågade om jag ville hänga med, vilket jag självklart ville, jag säger inte nej till en stund med Hanna. Vi hade gått i nästan alla affär som fanns i närheten och både hon och jag hade shoppat lite. Hon hade shoppat mer än mig men jag hade också köpt lite. "Fika?" frågade Hanna och jag nickade "Espresso house? Det är närmst" sa jag och nu va det hennes tur att nicka.

När vi kom fram till Espresso house såg jag två personer sitta och kyssas i fönstret. Killens hår va ganska ljust och väldigt fluffigt, tjejens hår va ljust och såg väldigt feakat ut... Är det där... Oscar? Och Elina?! Jag pekade på dom och Hanna stannade upp i sitt steg och bara glodde. "Oscar och... och Elina?!" jag nickade försiktigt "Ja det ser ut som de... Ska vi gå fram till dom och fråga om dom är tillsammans?" frågade jag och hon nickade.

Vi stog framför dom nu och jag harklade mig. Dom släppte varandra och kollade på oss "Hej" sa Elina glatt och Oscar sa "Tja" lite tyst "Kan vi sätta oss?" frågade jag och Elina nickade glatt. Värst vad hon va glad idag då. Vi satte oss ner i soffan och pratade en stund.

Efter ett tag frågade jag "Är ni tillsammans eller?" Elina nickade glatt och Oscar såg osäker ut. Efter ett tag av prat gick Hanna och jag där ifrån, vi köpte kaffe och tog med oss den hem. "Jag måste ringa Sofie och berätta detta för henne, det kommer kännas bättre om hon vet om det." sa Hanna och jag nickade.

~Sofies Perspektiv~

Anton och jag satt och åt pizzan som nyss kommit ut ur ugnen. Det va väldigt gott om jag får säga det själv. Min mobil började vibbrera och det stog att det va Hanna som ringde mig. "Det är Hanna, vänta lite" sa jag till Anton och han nickade.

(H= Hanna S= Sofie)

S: Hej!

H: Hej! Jag vill att du ska veta en sak...

S: Okej, säg

H: Um..., Ogge och jag va i stan och vi skulle gå till Espresso house och där såg vi Oscar... Han satt och kysstes med en tjej...

S: Åh, va kul för han! sa jag och jag hörde hur min röst va nära på att spricka...

H: Men det va inte vilken tjej som helst...

S: Vem va de? frågade jag skakigt och osäker på om jag verkligen ville veta svaret...

H: Elina... sa Hanna försiktigt och jag tappade mobilen, och va som fast frusen... jag kunde inte röra mig. Anton gick fram till mig och kramade om mig. Hur kunde han kyssa Elina?! Efter allt hon har gjort mot mig... mot han... mot oss. Kunde de inte varit någon annan?

-----------------------------------------------------------------------------

Hej! Lite mer problem... hehehe. Nä men aa. Hur mår ni? :* idag ska jag tillbaka till helvetet och vet inte hur min uppdatering kommer bli men jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan för er skull, och så vill jag säga att jag har börjat skriva kapitel 1 på bok 3. Jag fick en ide tillslut. Vet dock inte om den kommer vara bra. Vi får se, Kommentera och rösta babes! :*

Så långt bort, men ändå så nära! - The Fooo (Oscar Enestad)Läs denna berättelse GRATIS!