~ Zoë ~

Ik moet toegeven dat dit hele gedoe best grappig is, de jongens ook trouwens. Ze maken constant flauwe grappen en zitten elkaar te plagen. Opeens besluit Alexia vol op de rem te trappen en vlieg ik zo naar voren tegen drummerboy aan. "I'm sorry." Zeg ik snel. "If you wanted to sit on my lap you could have just told me." Zegt hij met een knipoog. Ik voel dat ik knalrood word en klim snel terug naar mijn eigen plaats. "I'd rather not, but thanks for the offer." Kaats ik terug terwijl ik zijn knipoog kopieer.

Ik hoor Michael fluiten en Calum zegt: "Ooh, sassy." Ik hoor Alexia en Luke onverstoord verder zingen. Het klinkt... Interessant. Gelukkig hebben ze niet gezien wat er zojuist gebeurde. Calum en Michael daarentegen helaas wel. Ze zitten allebei te lachen met hun hand voor hen mond. Ik knijp mijn ogen tot spleetjes en geef ze een waarschuwende blik. Ze proberen hen lachen in te houden.

Opeens stopt de wagen. "Lets eat some typical dutch food." Hoor ik Alexia voorin zeggen. De jongens juichen als kleuters die een nieuw speeltje krijgen en klimmen een voor een de bak uit. Drummerboy en ik als laatste. "You know I was just messing with you right?" Vraagt hij een beetje onzeker. Ik knik. "I know."

"Great comeback." Zegt hij terwijl hij grinnikt. Ik glimlach. Dan realiseer ik me iets. "I'm sorry, this is super embarrassing, but I need to stop calling you drummerboy, what is your name?" Vraag ik een beetje nerveus. "It's Ashton." Zegt hij nu ook glimlachend.

"Okay." Zeg ik terwijl ik nu ook de wagen uitklim en naar de rest toe ren. Ik struikel natuurlijk halverwege weer over mijn eigen voeten en val bijna om. Ik hoor Ashton achter me giechelen, ja ik meen het. GIECHELEN. Ik werp hem een nep-boze blik toe en loop weer naar de groep, wat rustiger deze keer.

"So, what were you planning to feed them?" Vraag ik aan Alex in het engels. "I want candy." Zeurt Calum. "Well, candy it is." Zeg ik dan.

We kopen heel veel stroopwafels andere typisch Nederlands snoepgoed. We lachen als de jongens een dropje in hun mond stoppen en die vervolgens met een vies gezicht uitspugen. "It tastes like licorice." Zegt Michael met een vies gezicht. "It's kind of the same thing." Leg ik uit. We worden regelmatig bestormd door fans, tenminste de jongens. Wij niet.

We vervolgen onze tour met Luke en Alexia voorin de wagen en Michael, Calum, Ashton en ik in de achterbak. We laten ze wat bekende straatjes zien en omdat ze het persé wilden gaan we ook nog door de hoerenbuurt. Gewoon omdat ze wilden zien hoe dat er uitziet, zo typisch. Het valt me nog mee dat ze niet naar de dichtstbijzijnde coffeeshop willen om wiet te halen (haha).

Opeens besluiten de jongens dat ze eigenlijk ook nog wel naar Alkmaar willen, om naar de kaasmarkt te gaan. Dat is nog best een eindje rijden (normaal gesproken is drie kwartier niet zo heel lang maar als je drie jongens die hetzelfde denken als kleine kinderen bezig moet houden is het een eeuwigheid)

Als we daar aankomen is de kaasmarkt volop in gang en kijken ze hun ogen uit. Ik zie dat Luke en Alexia het wel erg gezellig hebben samen. Het is wel schattig om te zien. Jammer genoeg kunnen de andere jongens het allemaal niet zo serieus nemen en lopen ze Luke constant te pesten.

"Come on guys, let them be." Zeg ik met een quasi-strenge toon. "Yes miss." Antwoorden ze alledrie als brave jongetjes. Ik moet erom lachen. "It's nice to see you smile." Zegt Calum. Hij heeft gelijk. Ik ben wel een beetje oneerlijk geweest, ik bedoel, het is super gezellig!

Na een tijdje besluiten we nog even een kijkje te nemen bij de Noordzee, het strand van Camperduin om precies te zijn. We zitten met zijn allen op het strand te genieten van de zon. Luke en Alex een eindje verderop, druk in gesprek. Calum, Michael en Ashton houden een zandgevecht. Ik schud lachend mijn hoofd als Ashton en Calum een grote emmer zand over Michael's nu wit met zwarte haar gooien. Ik sluit mijn ogen en relax.

Opeens voel ik dat ik opgetild word en kijk ik verbaasd om me heen. Ik zie dat Alexia helemaal in een deuk ligt. Ik kijk onder me en zie dat Michael, Calum en Ashton me boven hen hoofden de zee in dragen. "Oh my god, what are you doing?" Vraag ik half hysterisch half lachend.

Als we diep genoeg zijn laten ze me vallen en ben ik zeiknat. "Thanks for that." Zeg ik lachend terwijl ik mijn doorweekte haar uit mijn gezicht veeg. De jongens liggen helemaal in een deuk en geven elkaar een high five. Dan plens ik een grote golf water naar ze toe waardoor ze ook helemaal zeiknat zijn. "Gotcha!" Roep ik hard.

Alexia en Luke zijn nu ook het water ingerend en we hebben een groot water gevecht.

Deze tour doen was misschien toch geen vergissing. Ik heb in een lange tijd niet meer gelachen.

Na een halfuur liggen we met zijn allen op te drogen op het strand. Ashton is bezig zijn haar weer in zijn oude krullerige rommelige model te brengen en de anderen hebben een diepgaande discussie over of langpootmuggen nou wel of niet steken.

Ik pak een handje zand en gooi het in Ashton's haar, dat krijgt hij nog terug voor zijn opmerking van deze morgen. Hij kijkt me verbaasd aan maar staat dan op en pakt twee handen met zand. Ik sta snel op en ren weg met hem achter me aan. Ik ben net niet snel genoeg en al snel struikel ik weer over mijn eigen voeten. Dit keer lig ik wel voorover.

Hij gooit het zand over me heen. "Hah! Gotcha!" Schreeuwt hij nu op zijn beurt. Ik doe net alsof mijn val heel erg veel pijn deed en knijp mijn ogen samen. Hij heeft het door en kijkt ineens heel bezorgd. "Oh my god, are you okay?" Vraagt hij. Net als hij zich over me heen buigt tackel ik hem waardoor hij ook op de grond ligt. Ik kom overeind en veeg het zand van mijn kleren. "Gotcha again, don't underestimate a clumsy girl." Zeg ik en ik help hem overeind. "That was so mean!" Zegt hij nep verontwaardigd. "I am a mean person." Zeg ik met een hand in mijn zij. "Watcha gonna do?"

Hij kijkt even bedenkelijk maar krijgt dan een gemeen lachje op zijn gezicht. Hij begint me te kietelen en ik schater van het lachen. "Stop it! Have mercy!" Giechel ik. "Only if you say sorry." Zegt hij. "Never!" Antwoord ik.

Hij gaat alleen maar door met kietelen. "Okay, okay! I'm sorry." Zeg ik. "What did you say?" Vraagt hij. "I'm sorry!" Schreeuw ik nu. "I'm sorry dearest and super handsome Ashton." Zegt hij.

"I'm sorry dearest and super handsome Ashton." Kopieer ik hem. Hij stopt en helpt me overeind. "But I'm more a Calum person." Zeg ik terwijl ik lachend wegloop, hem beduusd achterlatend. Ik loop terug naar de groep, gevolgd door Ashton. "There are the lovebirds." Zegt Calum lachend. "Shut it." Zeg ik terwijl ik weer ga zitten.

"We gaan zo weer terug." Zegt Alexia. "Oké." Zeg ik. "Hey girls, we were wondering. We planned to have a little break, like a holiday here. And it would be cool if you would hang out more with us?" Zegt Michael een beetje vragend.

Alexia en ik kijken elkaar even aan. Zij twijfelend maar ik stem gelijk in. "Yeah, that would be cool." Alexia kijkt me verbaasd aan, dit had ze duidelijk niet verwacht van me, maar stemt dan ook gelijk in.

En niet veel later zitten we weer in de zelfde opstelling in de pick-up. Ik gaap, dit was een lange dag. Gelukkig zijn we niet al te veel fans tegen gekomen. Voor ik het weet vallen mijn ogen dicht en val ik in slaap tegen een schouder. Ik weet niet bij wie de schouder hoort want ik ben al te ver weg.

More than 5 Seconds Of Summer《Dutch 5SOS fanfiction》Lees dit verhaal GRATIS!