Bab 6

6 1 0

"Hoi!"Sapa Isyraf menyebabkan bahu Muqriz terhinjut sedikit akibat terkejut.

"Kau ni memang jenis yang tak reti nak bagi salam ke setan?Hempuk kang!"Soal Muqriz lalu meluku kepala Isyraf.

"Auch sakit lah sundal!Takkan lah kau tak tahu perangai aku yang satu ni selama 16 tahun kita berkawan?"
Balas Isyraf.

"Woi dah dah lah tu.Aku yang tengok ni pon dah naik menyampah you know?Gaduh,gaduh and gaduh.Aku nikah kan kang baru tahu"Bidas Kasyaf sedari tadi hanya mendiamkan diri sambil melihat pergaduhan kecil mereka berdua.

"Euww--What are you talking about?
Aku bukannya gay.Aku still waras tahu tak?Aku masih tahu mana halal mana haram.Lagi pun kalau aku gay sekali pun,tak sanggup aku nak ber-gay dengan mamat sundal ni"Kata Isyraf sambil membuat gaya gediknya.
Arr sudah perangai dia dah keluarrr.

"Kau tak payah nak bertalking talking about sangatlah Isy woi.Dah tetapkan ke tarikh nikah kau?"Soal Kasyaf pula.

"Dah.Lagi sebulan je"

"Ish!Asal kau tak bagi tahu kitorang langsung?Lagi sebulan kot"Kasyaf memprotes.

"Alah ni dah bagitahu dah ni kan?Lagi pun semuanya family aku dengan family Wawa yang uruskan.Kitorang tak dibenarkan masuk campur sama sekali.Kitorang hanya dibenarkan untuk pilih pelamin,pilih baju,nak design mana je.Kitorang hanya akan goyang kaki je.Hahaha"Terang Isyraf.

"Senang lah kerja kau.Tak payah risau apa apa.Untung lerr"Sindir Muqriz.

"Hahaha.Majlis tu nanti nak buat kat mana?"Soal Kasyaf pula.

"Kat hotel Uncle Izzudin."Jawab Isyraf senafas.

"Hotel mana?"Soal Muqriz pula.

"Alah five star hotel tu.Yang ada lima bintang tu.Yang ada bintang lima tu"
Balas Isyraf selamba.

"Banyak punya cekodok engkau.Aku tanya baik baik ni an?Baik lu cakap sebelum wa luku lu punya kepala"Ugut Muqriz sambil menjegilkan biji matanya ke arah Isyraf.Isyraf hanya beriak selamba sambil mengembang kempiskan dia punya hidung.

'Eleh ingat aku takut la tu dengan dia punya luku tu.'Omel Isyraf.

"Dah dah.Aku dok perasan yang dari tadi kau asyik tanya pasal wedding diorang je"Kata Kasyaf senada.

"So?Salah ke aku nak ambik tahu pasal setan aku punya wedding apa semua tu?Ke nak aku tanya pasal wedding kau pulak?"Soal Muqriz blur.Tak faham kot.

"Alahai mamat ni buat buat tak paham pulak dah.Dok tanya pasal Isyraf je buat apa.Ni ha aku nak tanya bila lah kau nak pergi masuk minang si Hanan tu?Kau jangan main main eh.Anak dara orang tu bukannya anak kera.Baik kau masuk mintak cepat cepat sebelum dikebas orang.Hanan tu cantik,comel,langsing dan bekerjaya pulak tu.Mustahil takde orang nak kan?Lgi mak cik mak cik bawang sebelah rumah pon nak jadikan dia menantu,apatah lagi orang aain kan?Lagipon korang dah lama bercinta right?Ke--Kau nak tunggu family si Hanan tu masuk minang kau dulu?Aku bukannya apa,takut timbul fitnah yang bukan bukan pasal setan aku sorang ni je"Kata Kasyaf pula sambil menggosok rambut Muqriz dengan kasar menyebabkan rambut Muqriz menjadi kusut.Wajah ceria yang menghiasi wajah Muqriz perlahan lahan menghilang lalu digantikan dengan wajah sayu dan sugul pula.
Muqriz tunduk.

"Eh eh--Err kenapa ni Riz?Aku ada ada salah cakap ke apa ni?Isy?"Soal Kasyaf bingung.Isyraf menggelng tanda tidak tahu apa apa.

"T--Tak.Kau tak de salah cakap apa apa pon.Ak--Aku okay je lah"Kata Muqriz sambil menundukkan wajahnya.

"Kau tak payah nak tipu kitorang eh.
Macam yang aku cakap tadi kan.Kita dah kenal satu sama lain dah 16 tahun right.So kau,Kasyaf dan aku memang tak boleh tipu apa apa sebab kita dah kenal sangat diri kita satu sama lain right?

Cinta tiga sekawanWhere stories live. Discover now