Bab 4

55 6 12

Urgent. Nurin, kau ada ambil cincin Su Aidah ke? -Bella

Hah? Cincin apa pula ni? -Nurin

Cincin dia hilang weh. Hilang masa pergi rumah Danial semalam. -Bella

Serius ah? Tu cincin emas betul kan? Dia baru tunjuk semalam. -Nurin

Yes. Guess what..... ada orang lain kata nampak kau yang ambil. -Bella

Kau jangan main-main lah perempuan. Bila pulak? - Nurin

Check inside your beg please. -Bella

Nurin gelisah.
"Kenapa aku pula yang terlibat. Arghh!"
Nurin terjumpa cincin itu dalam begnya.
"Ya Allah, siapa punya kerja ni."
Lantas dia mengambil gambar cincin itu lalu hantar kepada Bella.

Seen.

Weh, macam mana boleh ada dalam beg aku? -Nurin

Are you sure, bukan kau ambil? -Bella

Sumpah weh. Bukan kerja aku. -Nurin

Siapa pula yang dengki dengan kau ni weh. Takkan Nana? Sebab semalam dia yang duduk sebelah kau. -Bella

Aku taktahu weh sumpah. Macam mana ni? -Nurin

Esoklah kita bincang. Lewat malam dah ni. Night babe. -Bella

Goodnight. -Nurin

Satu lagi masalah. Siapa pula yang nampak Nurin masukkan cincin tu dalam beg? Mesti dia sahaja yang tahu apa yang jadi. Nurin cuba berfikiran positif. Salah letak agaknya.
_________________________

"Sorry Su. Aku taktahu macam mana cincin kau boleh ada dalam beg aku. Please weh aku serius ni." Nurin meminta maaf walaupun bukan salahnya.

"Habistu nak kata siapa ambil? Hantu?" Su masih tidak puas hati.

"Boleh aku tahu, siapa yang nampak aku masukkan dalam beg aku tu?" Tanya nurin dengan penuh harapan.

"No, mind your own business. Excuse me. Thanks for the ring." Su pergi dari situ dengan nada kecewa.

'Su..... bukan salah aku..' Bisik Nurin dalam hati.

"Hakimi yang nampak." Nana tiba-tiba datang mencelah entah dari mana dia muncul.

"Ha.. Hakimi?" Berderau darah Nurin.
Biar betul?

"Ye." Jawab Nana ringkas.

Nana bukan boleh percaya sangat. Tapi betul ke? Hakimi? Kenapa dia buat Nurin macam ni? Sebab Nurin tak maafkan dia ke....atau....ada muslihat lain?

Nurin buntu. Dia mendapatkan Bella dan Fatihah.

"Girls! Nana kata Hakimi yang nampak." Nurin yang tercungap-cungap menaiki tangga memulakan cerita.

"Kau percayalah si Nana tu." Fatihah mencebik mulutnya.

"Euww. Nana memang. Ha.. semalam Hakimi ada minta username instagram kau kat aku. Dia dah follow belum?" Alisah teringat pula hal semalam.

"Lah, kau punya kerja ke? Ada. Aku pun follow jelah balik. Ha kenapa?" Jawab Nurin selamba.

"Kau mesej la dia. Tanya. Tak salah kan? Lepastu kau boleh lah settlekan ...."

"Settlekan hal kau dengan dia. Aku setuju." Fatihah memotong kata-kata Alisah. Kalau dibiarkan, banyak yang akan disebutnya. Biasalah, Alisah.

Alisah menjeling Fatihah. Fatihah menjelirkan lidahnya dan menjeling semula ke arah Alisah.

Kau Muncul KembaliWhere stories live. Discover now