Bölüm-13

30.5K 1.5K 72
                                    

Ablam Tuna'ya mı aşıktı?

Dış kapının kapanma sesini duyunca hemen günlüğü aldığım yere geri koydum. Hızlıca ablamın odasından çıktım. Yavaşça aşağı indim. Gelen annemdi. Derin bir nefes alarak mutfağa girdim.

-Kızım acıktın mı? Birşeyler hazırlıyım mı?

dedi pislik annem.

-Hayır aç değilim. Zaten az sonra bara gideceğim.

dedim ağzıma üzüm atarak.

-Kızım o bara gitmeni istemiyorum.

Bide beni düşünüyormuş gibi durmuyor mu deli oluyorum bu kadına.

-Bende seni bu evde istemiyorum ama her istediğimiz olmuyor.

diyip merdivenleri çıkmaya başladım.Odama geldiğimde üstüme salaş siyah bir t-shirt ve siyah dar pantalonumu giydim. Siyah saçlarımıda düzleştirip odamdan aşağı indim.

Anneme birşey demeden kapıyı çarparak evden çıktım. Bara yürüyerek gitmeyi seviyorum böylece bazı şeyleri düşünebiliyorum.

Mesela ablam ve Tuna. İmkansız ikili. Ablam Tuna'dan 1 yaş büyüktü. Hastanede iken Tuna'nın ablama bakışlarını yakalamıştım galiba oda ablama karşı boş değil.Pislik Tuna  acaba ablama yakın olmak için mi bana  yardım etti? Olsun ben bu ikiliyi asla desteklemiyorum.

Ben bunları düşünürken bara gelmiştim bile. Bara adımımı atar atmaz yine o iğrenç kokuyla karşılaştım. Bunun etkisiyle yüzümü buruşturdum. Gözlerim Aslı'yı aradı çünkü okuldan sonra nasıl oldu merak ediyorum. Tezgaha doğru ilerlediğimde Aslı bana kızarık gözlerle bakıyordu. Zorlada olsa beni üzmemek için gülümsedi.

Aslında şu an Aslı'yı öldürmek istiyorum. Çünkü Emir gibi biri için kim ağlar ki?!

Asli'nın yanına geldiğimde:

"Selam" dedim.

-Selam

Konuşacak başka birşey bulamadığım için işe konuldum. Emir'in bana yaptıklarını anlatmak istemiyordum.Çünkü daha çok üzülecekti. Ama başka birisinden duyarsada kötü olurdu. Aklıma gelen ilk soruyla Aslıya döndüm:

-Aslı, Kuzey geldi mi?

Bana dönüp gülümsedi.

-Onunla neden konuşmayı denemiyorsun?

-İlk adımı erkekler atar, kızlar değil.

-Sen bilirsin.

diyip omuz silkti.Görüş alanıma Kuzey girdiğinde 32 diş sırıttım. Sonra yaptığım aptallığı farkedip ciddi halime geri döndüm.

-İstersen onların masaya sen servis yap.

dedi Selin elindeki tepsiyi uzatarak.Selin barda çalışan diğer bir  kızdı.

-Olur.

dedim elime tepsiyi alarak.Kuzeylerin masaya doğru ilerlerken ellerim titriyordu.Olamaz. Masalarına geldiğimde içkileri masaya koymaya başladım.Bir an ne olduğunu anlayamadan Kuzey'in arkadaşı beni kendi kucağına oturttu. Herkes bize bakıp iğrenç gülüşlerini sergilerken Kuzey donuk bir ifadeyle bana bakıyordu. Bende ona "yardım et" gözleriyle bakıyordum.

Kuzey'in bir bok yemiyeceğini anlayınca dirseğimi çocuğun karnına geçirdim. Kucağından kalkıp elime aldığım içkiyi çocuğun başından aşağı döktüm.Onların masasını umursamadan yürümeye başladım. Kuzey bana yardım etmemişti bile. Onun umrunda değildim. Hızlıca tuvalete girip elimi yüzümü yıkadım. Aslı'nın yanına gittiğimde patron beni bekliyordu.

-Ben en son sana ne dedim Esin?

dedi patron.

-Müşterilerle bir daha kavga edersem beni kovacaktınız.

-Evet Esi-

-İstifa ediyorum.

diyip önlüğümü masanın üstüne koydum.Üstümdeki gözleri umursamadan bardan çıktım.

Asi KızHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin