Bab 12

2.7K 49 3

" Sayang , dah kita kat mall ni apakata kita beli barang baby ? nak tak ? "

" Hmm okay jugak . Lets go ! " Nadine menarik tangan Adrian ke kedai yang menjual pelbagai jenis barangan baby. Uishhh ! gila bapak kau mahal sungguh barang-barang yang dijual. Harga paling murah adalah rm50 dan yang lain 100 ke atas. Ya Allah !

" Abang takpayah beli dulu. Mahal sangat la barang kat sini. Membazir jer. " Nadine ingin menarik tangan Adrian untuk keluar, tapi Adrian sepertinya membatukan diri.

" Lahh dah alang-alang kat sini beli jer la terus. Lagipun abang yang bayar lah sayang. Dont worry. Meh " Dengan tidak relanya Nadine mengikuti langkah Adrian. Tahulah duit tu berkepuk, nak sesuatu ambek jer tanpa memikirkan duit yang dihabiskan.

" Banyaknya abang beli untuk baby ni. Ni ni semua dah berapa helai dah. Ya Allah abang. Baby cepat membesarlah. Baju ni untuk setahun dua tahun jer. Yang membazir sangat ni kenapa? " Nadine meliat troli yang dibawa Adrian penuh dengan barangan baby yang lengkap dengan baju, seluar, barangan mandi, perhiasan, dan macam-macam lagi.
Dilihat dari cara Adrian membeli, macam mereka akan mendapat 10 orang anak. Ishh ishh.

" Suka hati abanglah. Sayang ikut jer. Hm abang sayang laparlah. "

" Aloloo ksian sayang abang. Abang pergi bayar barang ni dulu then kita makan okay baby ? wait here. " Adrian mengosok kepala isterinya yang ditutupi tudung. Kasihan melihat isterinya yang lapar gara-gara dia yang excited nak beli barang baby. Padahal lama lagi kut baby nak keluar. Well persiapan awal.

" Lets go sayang " sepanjang mencari tempat makan , Adrian tidak melepaskan walaupun sesaat tangan Nadine. Isteri terlampau lawa sebabtu dia tak nak lepas.

" Abang ! Sayang nak aiskrim tu ! " Nadine menunjuk ke salah sebuah kedai yang menjual aiskrim. Airkrim yang dijual di street mall itu.

" Are you sure sayang nak tu? tak nak mcflurry or..."

" No , i want that ! " belum sempat Adrian bercakap Nadine telah memintas. Nak buat apa, bininya nak yang tu juga. Terpaksalah. Sebenarnya Adrian kurang gemar dengan makanan yang dijual seperti itu. Takut makanan tu tak bersih. Biasalah orang kaya. No ! ini bukan kaya ke tak. Memang Adrian ni pembersihh okay !

" Fine, if you say so "

" Thanks abang. Jom jom ! Sedapnyaaa. " Nadine menarik tangan Adrian ke kedai tersebut.Bermacam jenis perisa aiskrim yang dijual like coklat, strawberry, grape, apple and more,

" Pakcik , bagi saya aiskrim perisa coklat and strawberry two cup "

" Like seriously sayang?! two cup ? banyaknya "

Nadine hanya tersengih. Dia lapar atau boleh dikatakan mengidam nak makan aiskrim. Ek? tiber.

" Alaa abang. Bukan selalu sayang dapat makan aiskrim. Yela ada orang tu bukan main control lagi. Makan tu tak boleh. Makan ni tak boleh. Buat tu tak boleh. Buat ni tak boleh. " Nadine mencebikkan bibir. Fakta okay fakta. Sampai dia rasa macam permaisuri jer dilayan sebegitu. Nanti tak pasal-pasal anak mereka pun pemalas. Minta dijauhkan!

" Fine. Tapi ni last okay. No more icecream after this okay baby. Bukan apa, ibu mengandung macam sayang tak baik makan benda manis like icecream. " Bukan Adrian melarang Nadine makan benda manis. Tapi Nadine tengah pregnant, jadi dia harus menitikberatkan kesihatan Nadine. Dia taknak sesuatu yang buruk berlaku kepada Nadine sepanjang mengandungkan anak mereka.

" Okay abang last. Thanks again." Nadine mengeratkan pelukan di lengan Adrian. Saaaayyangggg abang !

-------------

" Aahhh penatnya." Nadine menghempas badannya ke katil. Penat terasa setelah sehari suntuk berjalan.

" Haip ! sayang go take a shower first and then you can rest. "

" Wait. Sayang penat lagi ni. Give me 5 minutes. " Nadine memejamkan matanya. Rasa mengantuk mula menjalar. Tanpa disedari dia telah lena dibawa mimpi yang enak.

Adrian menggelang kepala melihat karenah isterinya. Geram tau tak! Dia memanjat katil dan berbaring rapat di sebelah isterinya yang lena tidur. Dia terdengar dengkuran halus dari mulut Nadine. So cute of you sayang.

Dia memeluk pinggang Nadine dan menarik Nadine rapat ke tubuhnya. Ubun-ubun Nadine dicium lama. Tak terungkap rasa cintanya kepada bidadarinya yang seorang ini. Inilah anugerah yang sangat berharga baginya yang dikurnia oleh Allah.

" Sayang, thank you sebab terima abang dalam hidup abang. I can't imagine kalau sayang takde dalam hidup abang. I'm so lucky to have you. Abang janji selagi abang masih bernafas , abang akan jaga sayang dan anak kita walau apapun yang berlaku selepas ini. Berat rasa abang nak tinggalkan sayang, tapi abang tak boleh janji abang akan bersama sayang selamanya. Ajal ditangan Allah. Abang tak boleh menidakkan ketentuan-Nya. Sayang , bila waktu abang akan datang nanti, abang taknak sayang nangis. I want you to be strong and move on dengan abang. Redha dengan pemergian abang yer sayang ? Jaga anak kita. I know you'll be a good mother for our child. Because you're good wife for me too. I love you . " Adrian memeluk erat pinggang Nadine seperti tidak mahu melepaskan. Air mata ditahan agar tidak gugur.

Tanpa Adrian sedar , Nadine telah mendengar setiap bait bicaranya tadi. Nadine membuka mata dan merenung wajah insan yang disayanginya. Dia mengusap pipi Adrian lalu mencium dahi Adrian. Bicara Adrian sebentar tadi sangat menyentuh dan perasaaan tidak enak mula menjalar di hati. Dia takut apa yang Adrian bayangkan benar-benar terjadi. Dia belum puas dan takkan puas untuk menghabiskan masa bersama Adrian. Kalau boleh dia ingin hidup bersama Adrian hingga nafasnya yang terakhir. Tapi siapa dia untuk berbuat begitu. Ajal ditangan-Nya.

" Abang, alangkah indahnya kalau kita boleh hidup bersama selamanya.  I just want you by my side. Just you. Sayang akan berusaha pulihkan abang. I promise. Jangan tinggalkan sayang please  I need you" Nadine memeluk Adrian. Dia cuba untuk menahan esakan keluar dari bibirnya. Ya Allah. Tolonglah hamba- Mu ini. Berikanlah suaminya kekuatan supaya dapat menempuhi dugaan ini ya Allah. Aku mencintainya. Aku ingin hidup bersamanya selamanya.

I love you abang.

I love you to the moon and back.

Sayang cinta abang.



My Precious WifeWhere stories live. Discover now