Bab 2

39 11 0

"Weh.Korang jadi teman aku esok kan?Berdebar gila.Mintak2 lah tak jatuh nanti."Kata Qalisya berdebar bercampur teruja."Yea.Kitorang akan pergi.Don't worry babe.Kami ada untuk support kau.Yang penting kau buat yang terrbaik esok"Kata Sana memberi kata2 semangat kepada sahabat dunia akhiratnya sambil mengeluarkanw ibu jarinya👍Aina yang masih blur bertanya"Teman kau esok?Berdebar?Mintak2 tak jatuh?Kita akan pergi?Ada untuk support kau?Buat yang terbaik?👍?Kenapa? Apa yang nak terjadi esok?" . "Subhanallah.Walhamdulillah.Kau tak ingat ke esok hari apa?Esok kan hari fashion show Lisya.Dah nyanyuk ke apa?"Tanya Sana sambil menepuk nepuk belakang Aina.Aina menepuk dahinya lalu berkata "Allah!..Sorry2 Lisya aku tak ingat."."Sokay.Kau kan dah nyanyuk😂"sempat lagi Qalisya menyakat."Ish kau ni.Tak baik tau.Alang2 cakap pasal ni kan,Isyraf pon pergi gak."Kata Aina."Isyraf?Siapa Isyraf?"Kata Qalisya dan Sana serentak."Boyfriend aku lahh"Sambung Aina yang tidak sedar akan ketelanjuran katanya.Qalisya dan Sana saling berpandangan sebelum berkata "What?!Your boyfriend?!"Kata Qalisya dan Sana serentak lagi.Maklumlah dalam mood terkejut lagi.Mestilah semuanya serentak.Aina yang sedar akan ketelanjuran katanya segera menekup mulut."Baik kau cakap betul ke?"Paksa Sana."Yelah2.Kantoi pulak dah.Sebenarnya..

Flashback..

AINA P.O.V
Aku berjalan masuk ke dalam ISMA CAFE,Tempat lepak kami.Korang tau kan KAMI tu siapa kan?Hari ni aku lepak sorang2 je.Sebab apa?Sebab aku tak ada mood nak ajak 2 ekor setan tu.😂Gurau je😆jangan ambik hati sangat.Okay2 back to the story.Tiba2....
Buk!
Aku terlanggar sorang mamat ni.Kulit putih,mata warna hazel,nampak baik,
macam pernah nampak pun ada.Yea baru aku teringat bukan kitorang je yang jadikan ISMA CAFE tu sebagai tempat lepak,diorang pon sama.Sebab tu lah macam pernah nampak."Sorry cik,saya salah."Kata lelaki tu.'Nasib mengaku salah.Kalau tak,dah kena karate kid dah dia ni.Tu lah sibuk main phone.'Desis aku."Tak apa.Bila2,
masa berjalan tengok depan.Jangan asyik main phone je.Mujur terlanggar saya,buatnya awak terlanggar batu besar tu pastu masuk longkang depan tu pastu terkangkang macam mana?
Tak ke naya?Tak ke sakit?Tak ke malu?Dah lah tudung yang awak langgar ni tudung favourite saya.Mujur awak tak pegang air tadi.Kalau pegang?Habis lah kotor tudung saya."Bebel aku.'Asal pulak mamat poyo ni?Dia ingat aku ni tunggul ke apa?'Desis aku geram."Encik?Encik!"Panggilku geram.Dia ingat aku ni apa hah?Kau tak kenal lagi siapa Tengku Aina Najwa Bt Tengku Izzudin Shah ni.Tengku bro.Aku ulang balik T.E.N.G.K.U..Riak kejap😂"Ah apa yang cik cakap tadi?"Tanyanya.Haih dia ni.
Aku duduk membebel dari tadi lagi,boleh pulak dia tanya apa yang aku cakap tadi?"Urm..Takde pape lah🙃"Kata ku sambil tersenyum plastik.
'FAKE SMILE' lah tu.
Baru je aku nak buka mulut nak minta diri,dia pun berkata"By the way,my name is Tengku Isyraf Hakimie Tengku Jeffri.Dentist.You?"Katanya.Mak ai.Main Tengku2 pulak.Ni mesti Papa kenal.Semua yang nama Tengku dia kenal.Cakap lah Tengku apa pon,mesti dia kenal.Mentang2 nama Tengku,semua dia kenal."Oh,my name is Tengku Aina Najwa Tengku Izzudin Shah.Operation."Kataku.Kau ingat kau sorang je Tengku?Aku pun ada laa."Jap2.Tengku Izzudin Shah?Macam pernah dengar je.Aahh.Baru saya ingat.Kawan daddy saya."Katanya.
'Aku dah agak dah.'Desisku.Kan aku dah kata!
"Oh ye ke?Dah lewat ni.Saya balik dulu ye.By the way,this is my card.Kalau ada apa2 just call or massange.Bye!"
Bukannya aku nak lari okay.Memang dah sah2 lewat.Dah pukul 6:30 p.m dah.Belum sempat dia menjawab,aku terlebih dahulu angkat kaki dari tempat tu.Takut papa membebel punya pasal.

Flashback end..

"Dan start dari hari tu kitorang berhubung.And dia lamar aku untuk jadi girlfriend dia.So,aku terima je lah."Kata Aina.Yang lain hanya
meng-o-kan aje.
"Patut lah kau selalu pergi mana2 sorang2.Dulu kau selalu ajak aku or Qalisya.Ataupun sesapa.Kau takkan pergi sorang2.Rupa2 nya ada udang disebalik batu ye?"Tanya Sana.
"Kau tahu macam mana?"Tanya Aina.
Kepelikan apakah yinii?
"Kau ingat kitorang tau?Keesokan lepas wedding Kak Nisa,kau kata ada emergency case kan?"

FLASHBACK...

Sana P.O.V
Selepas Qalisya call aku,aku letak phone dan terus menghidupkan enjin kereta and then?Pecut lah apa lagi.Pastu aku tepuk dahi sebab aku baru aku ingat yang aku ada buat bubur favorite Aina,so,aku singgah lah hospital Aina jap.
"Excuse me,Fie,Doktor Aina dah masuk bilik bedah ke belum?"Tanyaku kepada seorang gadis kecil molek yang bertugas di kaunter hospital.
"Kenapa dengan Doktor Aina?Dia excident ke?"Tanya Fifie atau lebih dikenali dengan panggilan Fie.
"Mak ai budak ni.Ke situ pulak dia.Kan Doktor Aina ada emergency case hari ni?"
"Doktor Aina mana ada emergency case hari ni.Kalau ada pun ia mesti akan diambil alih oleh Doktor Kamarul sebab hospital dah diberitahu awal2 yang Doktor Aina cuti 3 hari"Kata Fifie.'Nak kena budak Aina ni.Berani dia tipu aku'desis aku geram.Mana tak geramnya dia sanggup tipu kami.
"Oh ye ke?Kalau macam tu,Fie je lah ambik bubur ni.Kak Mira sendiri buat.Ambik lah.Confirm sedap.Kot lah😂"Kata ku puji diri sendiri
"Wow!Dah lama Fie tak rasa masakan Akak.Mesti sedap ni.Bau pun dah semerbak."Pujinya.Aku apa lagi?Kembanglah 5 mangkuk.🍜🍜🍜🍜🍜
Cukup lima mangkuk kan?So terbuktilah yang aku tak tipu altough sikit.
"Okaylah Fie.Akak pergi dulu.Enjoy your lunch!"Kataku dan terus angkat kaki keluar dari hospital.

Flashback end...

"What?!Korang dah syak apa2 ke sebelum ni?"Tanya Aina terkejut.Eleh terkejut lah sangat."Aku je si Qalisya ni mana tahu apa2.
"Kenapa kau tak bagitahu aku eh setan?"Tanya Qalisya geram kerana dia seorang je yang tak tahu apa2."Buat apa aku bagitahu kau?Bukannya ada faedah pon.Waste my time😎"Kata Sana poyo.Qalisya mengetuk kuat kepala Sana dan dengan automatiknya Sana mengaduh kesakitan."Auch!Okay2 sorry.Sakit lah bahlul😒Ni tangan ke tukul?"Tanya Sana.
"Tukul.Why?Ada masalah?"
"Dah2.Tak payah nak bergaduh kat sini.Haa.Aku nak cakap yang dia bawak kawan2 dia sekali.Nama dia Kasyaf ngan Muqriz rasanya.Haa.Kasyaf tu anak tan sri jugak.Si muqriz tu pulak anak engku.Sesuai lah ngan korang kan?aku amik tengku coz aku anak tengku.
Kau Lisya,amik la anak tan sri coz kau anak tan sri and kau San,amik anak engku coz kau anak engku.🙃Kalau jadi kahwin,kita kahwin sama2😂"Kata Aina teruja."Oh kau!Sedap2 suruh kitorang amik tu kau pulak amik ni.Kau ingat kau tu parents kitorang?Nak atur2 bagai😒"Kata Qalisya geram."Okay2.Jangan amik hati.Aku bagi cadangan je"Kata Aina memujuk sebab dia tahu yang si Qalisya ni anti couple.Entah bila nak couple pun tak tahu apatah lagi tunang ke,kahwin ke.

🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

"Sukanya dalam hati!Hoi!Dapat jumpa crush!Hoi!"Kasyaf menyanyi lagu suka dapat jumpa crush dan penulis lirik adalah si Kasyaf ni sendiri.Sorry author merepek.Jom ketuk kepala author berjemaah.

Kasyaf bangun dari pukul 5:30 a.m coz excited nak jumpa hancurnya(crush)."Amboi Abang Long!Awal bangun hari ni?Nak pergi mana?"Tanya Iman Khadeeja,adik Kasyaf yang ke 3."Abang nak gi jumpa crush.Model tuu"Kata Kasyaf teruja.
"Tu yang bangun awal tu.Kalau tak mesti bangun pukul 7/8.Ni pukul 6:45 dah terpacak kat dapur."Kata umminya.Kasyaf hanya tersengih menayangkan gigi putihnya yang tersusun rapi."Ni boleh la tolong ummi,Cik Ta dan adik2 masak kan?"usik umminya.Kasyaf berpura pura menguap dan berkata "Abang Long naik atas dulu lah.Awal lagi ni.Mengantuk lah pulak.Wuarghh"Kata Kasyaf.

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Hello my beloved readers2 kesayangan author.Please vote and comment.Sorry lambat.Pasal dekat fashion show tu autor buat dalam next chapter okay.Sorry kalau ada typo.

Please vote and comment!❤

Cinta tiga sekawanWhere stories live. Discover now