Bab 1

29 9 3

"Tengku Zackry Johari B Tengku Zikry Shah,aku nikahkan dikau dengan Tengku Aina Nisa B Tengku Izzudin Shah dengan mas kahwinnya Rm500 tunai" . "Aku terima nikahnya Tengku Aina Nisa Bt Tengku Izzudin Shah dengan mas..."Belum sempat Zackry menghabiskan lafaz akad nikah,tiba2 "Saya tak setuju!"Kata seorang wanita yang sarat mengandung.Air muka Zackry serta merta berubah menjadi pucat.Wanita itu menyambung "Anak yang dikandungkan oleh saya ni ialah anak Zackry" . "K..Kau ada bukti ke bodoh?Ada saksi?"Tanya Zackry gagap."Aku saksinya.Kau selalu balik lewat pastu mabuk2.Betul tak,TENGKU ZACKRY JOHARI B TENGKU ZIKRY SHAH?"Ujar saksi itu.Sengaja ditekan perkataan TENGKU ZACKRY JOHARI B TENGKU ZIKRY SHAH.
Zackry atau Zack menunduk memandang lantai rumah Tengku Izzudin."Betul ke Zack?"Tanya ayahnya.Zackry masih belum menjawab pertanyaan ayahnya.
"Betul ke?!"jerkah Tengku Izzudin.Nampaknya gunung berapi akan tercetus dalam beberapa saat lagi."Beb..Betul"Laju si Zackry menjawab.Terkejut sangat ke?Automatik keadaan yang senyap sunyi tadi bertukar bising.Macam korang tak tahu kenapa bising kan?

1
2
3

PANG!

Tamparan yang kuat menyebabkan Zackry hampir jatuh tetapi masih sempat mengimbangi badannya.
"Apa yang korang tunggu lagi?Berambuslah!"Halau Tengku Izzudin."Tunggu lah dulu ayahanda.Tak sempat Nisa nak ucap kata2 terakhir"Ujar Nisa.

1
2
3

PANG!

Sekali lagi Zackry ditampar.Tadi kiri ni kanan pulak."Auch"Zackry mengaduh kesakitan."Sakit ke?Alololo..Ciannya diaa..Ni tak sesakit yang kau buat kat aku tau!Aku hanya tampar muka kau tapi kau toreh2 hati aku.Hati takde ubat tau"Ujar Air matanya bertakung dan hanya tunggu masa untuk jatuh.Dia jalan mendekati bondanya dan menangis teresak esak setelah ahli keluarga Zackry pulang ke rumah mereka."Sudahlah tu Nisa.Apa yang terjadi mesti ada hikmahnya.Sabar.Sabar tu separuh daripada iman."Pujuk ayahandanya.
"Kalau Kak Nisa menangis macam nie,macam mana Kak Nisa nak MOVE ON?"tanya Aina.Sengaja ditekankan perkataan 'move on' itu.Nisa segera mengesat air matanya yang mengalir di pipi itu setelah mendapat dorongan daripada ahli keluarga yang terchenta.

😰😰😰😰😰😰😰😰😰😰😰😰😰😰

Aina mengeluarkan sebuah telefon bimbit berjenama IPHONE X dan segera menekan simbol yang bernama whatsap dan membuka group 'GIRLZ'

Aina
< Wey.San,Lisya kau on cuti an?

Sana
<Yea,why?

Aina
<Korang pergi rumah aku sekarang boleh tak?Aku ada emrgency case kat hospital sekarang ni.

Qalisya
<Yea,so?Apa kaitan kau ada emergency case dengan kitorang kena pergi rumah kau?

Aina
<Alah korang ni.Aku nak mintak tolong tengok2 kan Kak Nisa.

Qalisya
<Ohhh.Cakaplah macam tu.Just straight to the point.Ni nak main belit2 pulak.

Sana
<Aku boleh masakkan bubur yang tersedap didunia ni untuk Kak Nisa😪

Aina
<Boleh jugak.Kak Nisa dari semalam tak makan.Asyik terperap kat dalam bilik dia.Kalau kau masak,comfirm habis😂

Sana
<Eleh ayat bodek😒

Aina
<K ah.Dah sampai hospital dah ni.Pak Hasyim bawak kereta laju gila.Ary ni aku malas nak bawak kereta.Jangan lupa au.

Qalisya
<Ye.Tau.Pergi lah masuk bilik bedah nuh.Mesti semua tengah tunggu kau sekarang ni.Lambat mengalahkan siput berlari.

Sana
<Betul2.Eh Aina dah last seen ah.Mesti dah chau tu.K ah aku nak gi masakkan bubur tuk Kak Nisa.Bye.Kalau kau nak gerak,roger2 ah.

Qalisya
<K.Chau

Sana segera mematikan handphonenya lalu ke dapur untuk memasak bubur.Setelah siap memasak,dia segera bersiap siap dan kebetulan,ketika dia mahu menghidupkan enjin kereta,telefonnya berdering menandakan panggilan masuk.'Lisya is calling'.'Ni mesti baru nak bertolak ni.Lmbat gila bersiap.Mengalahkan siput berlari.'Desis hati Sana."Yea,baru siap ke?"Tanya Sana konon memerli."Tak lah.Dah sampai depan rumah Aina dah ni.Tunggu nak masuk je."Kata Qalisya seronok mengenakan Sana."What?!Why kau tak call aku before kau bertolak?What the fish?!"Sana kedengaran marah."Ni dah call dah ni.Before bertolak masuk dalam rumah Aina😂hehe"kata Qalisya poyo."K ah.Aku nak bertolak nie.Bye!"

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

1
2
3
"Akakkk!"Sapa Qalisya dan Sana."Mak kau jatuh!"latah Nisa."Isy,apa lah korang ni?terkejut akak."kata Nisa."Hehe..Sorry kak😅"Sana dan Qalisya berkata serentak."Kalau dibuatnya akak nie ada sakit jantung macam mana?Kalau mati kat sini?"tanya Nisa."Takpe..Akak kan ada adik doktor yang comel nie?"sergah Aina."Opocot mak aku jatuh!"latah Sana.Yang lain sudah memerah muka menahan ketawa."Apa tengok2?"Tanya Sana."Dah2.Bukan ke aku suruh kau buatkan bubur?mana buburnya?"tanyaAina."Eh haah lah.Ni kak.Makan lah.Nanti sejuk pulak"

Setelah seharian menemani Kak Nisa, mereka akhirnya pulang ke rumah masing2.

🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂

"Yang kamu terperap kat rumah ni kenapa?Bukan ke petang2 macam nie kamu selalu keluar dengan si Muqriz dan si Isyraf tu?"Tanya ummi Kasyaf."Alah ummi ni,tak kan lah tak ingat hari ni hari apa?Hari ni kan hari Sabtu,so,cerita kegemaran abang kan ditayangkan hari ni."
kata Kasyaf."Ouh..Kamu ni macam perempuan lah Kasyaf.Suka tengok show2 pakaian perempuan."Kata umminya pula.'Ala ummi ni,banyak cakap pulak dah.Orang nak tengok tv pon tak senang.'desis hati Kasyaf."Haa..
Baru ummi teringat,minggu depan kamu free kan?"sambung umminya."Urmm..Ye lah.Minggu depan kan cuti..Nape mi?"tanya si Kasyaf balik."Takkan kamu tak tau?minggu depan kan ada fashion show.And model yang kamu tergila gilakan tu buat show kat situ.So,kamu boleh lah jumpa dia kan?" . "Eh haah lah.Thank you mi!Sayang ummi!
Eyy..Tak sabarnya nak jumpa dia"Kata Kasyaf teruja.'Eyy..Dah mula dah budak ni..Sabar jela'desis hati umminya."Tak pe lah.Ummi ke dapur dulu.Nak tolong Cik Ta masak .Layan kamu ni,sampai tahun depan pun tak habis.Dah2.Sambung tengok tv tu"..Kring kring kring.Kring kring kring.'Muqriz Poyo is calling'
"Aduih makk.Masa ni lah dia nak call aku.Hello,kau nak apa call aku petang2 ni?"tanya Kasyaf tidak berpuas hati."Yang kau nak marah2 ni asal?Aku call pon salah ke?"tanya Muqriz."Apa2 lah.Nak apa?"Tanya Kasyaf.Tukar topik sebenarnya.Malas nak bergaduh dengan sahabat yang dia anggap dah macam adik beradik."Jom lepak.Tempat biasa.Kalau tak silap aku cerita favourite kau dah habis kan?"tanya Muqriz meminta kepastian."Wow..
Mana kau tahu weh?betul laaa"puji Kasyaf.Acah2 je sebenarnya.Nak tengok si Muqriz tu kembang ke tak walaupun tak leh tengok muka."Come on lah..Ni Muqriz kot.Aku kenal kau masa darjah 4 lagi la"Kata si Muqriz bangga diri."K ah.Chau.Gerak lah sekarang.Now!"Sambung Muqriz,tegas

🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃

Hello readers sekalian.Buat pengetahuan readers,cerita ni author ubah.Sorry atas segala typo dan ayat keling🙄1.7 Words

Cinta tiga sekawanWhere stories live. Discover now