Ze stapten de auto uit en Olivier deed hem op slot. Niet dat er iemand was, maar gewoon uit een gewoonte. Het huis voor hen zag er uit als een hotel, behalve dan de gescheurde gordijnen en de gebroken ramen. Er kwam een gehuil uit het huis, dat veroorzaakt werd door de wind, ten minste, dat hoopte Kat maar.

Cecille wreef met haar handen over haar bovenarmen om het weer warm te krijgen. 'Ben ik de enige die dat geluid hoorde?'

'Gewoon de wind,' zei Kat, ook al klonk het alsof ze het meer zei om zichzelf te overtuigen.

'Gaan we nog naar binnen?' vroeg Jason, zonder emotie. Kat wenste op het moment dat ze even hem was.

'Wacht even,' zei Jessy, die verassend kalm bleef. Ze deed de gouden ketting af en zorgde ervoor dat het een pistool werd, wat Kat een tamelijk goed idee vond. De anderen deden hetzelfde met hun sieraden en haalden hun wapens tevoorschijn. Jason trapte de voordeur in en ze liepen in een rij naar binnen.

Er stond een oude balie in de kamer waar ze binnenkwamen. Er stond een kast met verschillende mappen, die vanaf ver waren te zien. Ze liepen naar de balie toe en keken een beetje nutteloos rond. Kat pakte een map uit een kast en maakte hem open.

Naam patiënt: Fien Tios

Geboortedatum: 12-9-1998

Letter: Phi

Kleur: Rood

Therapie: Niemand is mogelijk dicht bij haar te komen. Is veranderd in een van hen. Deur is op slot en we proberen nog niets, in verband met eigen veiligheid.

'Kom eens kijken jongens,' zei Kat onheilspellend en ze keek naar de sessies die het meisje had gehad. 'Jess, ben jij niet jarig op 12 september?'

'Ja, hoezo?' vroeg Jessy. Ze kwam op Kat afgelopen, net zoals Jason en Olivier. William en Cecille bleven in de balie kijken naar informatie.

'Dit is heel eng,' zei Jessy. 'Welke kamer had ze?'

Kat bladerde wat door het document. 'Kamer 25.'

'Zullen we daar kijken?' vroeg Jason.

'Ben jij immuun voor angst of zo?' vroeg Cecille van ver, haar stem weergalmde door de lege kamer, tegen de muren aan, die bedekt waren met lagen stof. 'We gaan toch niet in een kamer van een gek kijken?'

'Tuurlijk wel,' zei Kat die het document dichtklapte. 'Welke documenten hebben we nog meer?'

Migri {deel 1}Lees dit verhaal GRATIS!