Ze liepen de kamer binnen. Waar je in eerste instantie een oude bibliotheek had verwacht - die naar stinkende natte boeken rook - was deze hele kamer spierwit. Er stonden zes ronde, witte tafels met daarop een computer. Onder de witte tafels zaten laatjes, waarvan onduidelijk was wat er in zat. Boven de computers hingen witte naambordjes met zwarte letters en een lettertype dat Jessy herkende als Times New Roman. Ze gingen zonder nog iets tegen elkaar te zeggen achter "hun" computers zitten. Op het bureau legden ze allemaal hun doosje, die ze met hun leven bewaakten.

Jessy zette haar computer aan. Het beeldscherm sprong aan, wat haar even kort liet schrikken.

Gebruikersnaam: JPR-12x9x1998

Wachtwoord:

Jessy keek naar het balkje waar ze haar wachtwoord in moest voeren. Ze probeerde haar normale wachtwoord, maar die werkte niet. Toen deed ze haar geboortedatum (12-09-1998), haar lievelingseten, lievelingsdier, eerste mentor, achternaam, tweede naam, beste vriendin. Uiteindelijk keek ze een eeuwigheid naar de gebruikersnaam die al ingevoerd was.

'Het is een som,' mompelde ze. Ze scheurde een papiertje uit haar wiskundeschrift en schreef de som op. Toen pakte ze de oude Nokia uit het doosje en zocht ze naar een rekenmachine, die er tot haar verbazing op stond. Snel toetste ze de nummers in, wat een heel karwij was, en wachtte ze op het antwoord.

12 x 9 x 1998 = 215.784

Ze voerde het wachtwoord in - dat wonderbaarlijk genoeg klopte - en ging de computer binnen. Het begon met een soort diavoorstelling. De woorden verschenen een voor een op het beeldscherm, bleven er dan even staan, en verdwenen daarna weer.

Jessy Rasp

Phi

Rood

MaPhi

Welkom op uw MiGri account.

Alles wat u hier op doet wordt vastgelegd in het MaPla.

Hier wordt alleen gebruik van gemaakt in geval van illegale acties.

Toen kwam het gewone beeldscherm op. Op haar achtergrond stond een rode Phi. Jessy grijnsde toen ze zag dat ze ingelogd was op het internet. Ze opende haar Facebookprofiel en zag dat ze drieëntachtig berichten had. Ze opende haar berichtenbox en zag dat de helft van Emma was, haar beste vriendin. De andere helft waren signalen en vindpogingen van de politie, die duidelijk gefaald waren.

Ze had moeite om haar vingers van het toetsenbord te houden, terwijl ze alle berichten las.

Waar ben je?

OMG heb je Topper vermoord?

Jess, waar ben je?

Godverdomme Jessy, kom terug!

Emma had nog veel meer getypt maar er sprong een bericht op.

Je had toch informatie nodig?

Jessy lachte en die lach weergalmde in de kille ruimte. Deze computer was echt geweldig. Ze ging naar de inbox van de mail en keek naar de uitgaande mails.

13-12-13

21:32

Hallo Thijmen,

Kunnen we praten?

Isaac.

13-12-13

21:23

Hallo Thijmen,

Ik heb de tweede generatie gevonden. Mail snel terug.

Isaac.

18-12-13

13.02

Hallo Thijmen,

21 december om 8 uur bij de Big Ben.

Isaac

'Jongens,' zei Jessy onheilspellend, ook al was het eigenlijk heel goed nieuws, 'ik denk dat ik iets gevonden heb...'

Migri {deel 1}Lees dit verhaal GRATIS!