'Ik moet naar de wc,' zei Jason, bijna schuldig.

'Het moest er toch een keer van komen,' zuchtte Cecille, die een beetje aan de vluchtsituatie begon te wennen. De mannen zaten nog steeds achter hen. De zes jongeren hadden honger, dorst en moesten naar de wc. Ze stopten weer bij een pompstation. Allen Jessy en Olivier bleven in de auto om die te beschermen. De anderen gingen geladen met messen en telefoons naar de winkel. Er was een telefoon die de hele tijd op bellen stond, als een soort eenzijdige walkie talkie. Olivier luisterde daarnaar, terwijl Jessy de tank weer vollaadde.

'Gast, moet ik je serieus meenemen naar de wc?' vroeg Jason een beetje beschaamd.

'Ja, natuurlijk,' zei Olivier. 'Wie weet komt er zo een monster die je kont opeet.' Jason lachte. 'Sst! Het nieuws!' zei Olivier. Hij deed het raam van Jessy open. 'Nieuws.' Jessy stapte in.

'De zes jongeren die betrokken waren bij de zelfmoord van Isaac Topper zijn nog steeds niet gevonden. De politie heeft de resten van een brief gevonden in de brandende stukken van de auto. Ze zijn bezig met het ontrafelen van de brief, die voor de helft verschroeid is. Nu denken ze dat meneer Topper nog een depressie had, maar we weten meer nadat de politie de brief heeft gelezen. Een aantal mensen heeft de jongeren op de snelweg gezien. Ze zijn op de vlucht, wat betekend dat ze iets te verbergen hebben. Wat vind jij van de dood van meneer Topper, Joost?'

'Ik denk dat dit een heleboel toeristen voor dit kleine stadje gaat opleveren, Maria.'

De twee nieuwslezers lachten en Olivier zette de telefoon weer tegen zijn oor. 'Hoe gaat het daar?'

'Prima? Wil je een broodje kaas ham, of een broodje ei?' vroeg Jason.

'Broodje ei.'

Toen ze allemaal weer in de auto zaten, reden ze snel weg.

'Gaan we echt de rest van ons leven in de auto vluchten,' vroeg Cecille vermoeid.

'We moeten vechten,' zei Kat besluitend, het was niet eens serieus bedoeld.

'Ik ben voor,' zei Jason.

'Oké,' zei Jessy. 'We rijden de volgende parkeergarage in.'

Migri {deel 1}Lees dit verhaal GRATIS!