Ze stopten met gevaar voor eigen leven bij een pompstation, omdat anders hun benzine op was. Olivier en Cecille, die natuurlijk voorin zaten - nou, Olivier zat op de achterbank maar voor Kat, die al de hele reis met een Marokkaan die geen Marokkaan was in een klein deel van de auto zat, was dat de voorbank -, stapten beiden uit. Ze namen een van de gouden messen uit de doosjes mee, in de mouw van Olivier's trui, waar het duidelijk onzichtbaar was.

Olivier miste zijn Peugeot 508. Daar hoefde niet zo veel benzine in. Daar hoefde alleen diesel in. In de grote bak van Jessy wel. Alhoewel, niet echt van Jessy. Olivier dacht dat Jessy het van haar vader had gestolen, want zelf kwam ze altijd met een kleine rode Citroën, maar hij herinnerde zich dat ze ook wel eens met een grote auto op school kwam. Toch was hij blij met de grote bak, want ze hadden niet met zes man in zijn Peugeot of Jessy's Citroën of Cecille's Volvo gekund.

De mannen reden naar de pomp naast hun. Toen ze uitstapten keken de zes allemaal naar hun gezicht. Olivier was nerveus, de mensen maakten hem bang en het idee dat ze gewoon een pistool bij zich hadden. Hij zuchtte, zo bang hoefde hij helemaal niet te zijn. Ze waren een beetje teleurgesteld dat hij geen tentakels had als Davy Jones. Hij zag er eigenlijk gewoon uit als een normale man. Oud, dat wel, maar gewoon. De man grijnsde naar Cecille terwijl hij zijn tank liet vollopen. Cecille trok de "lader" uit de auto en liep de winkel binnen. Olivier volgde haar als een hondje.

Er kwamen twee mannen uit de auto achter hen aan. Terwijl Cecille afrekende gingen ze naast de opening van de winkel staan. Er waren vrij weinig mensen op het pompstation, wat erg handig was, met momenten als deze. Zonder dat de twee jongeren het doorhadden liepen ze de deur uit en de mannen grepen hen vast.

Gillend en krijsend trapte Cecille de man die haar vasthad. Hij was oud en ze vond hem een pedofiel - hij hield haar bij haar kont vast. Toen haar hak zijn borst raakte, schopte ze met zo veel kracht dat de hak erin bleef steken. De grip van de man verslapte en Cecille viel samen met hem op de grond. Olivier werd misselijk.

Ondertussen probeerde Olivier de man die hem vasthield te raken met het mes. Toen besloot hij dat hij die man toch niet ging raken, blijkbaar kon hij gewoon niet vechten. Maar de andere man, die Cecille had betast stond weer op. Opeens had Olivier een geniale en afschuwelijke gedachte. De mannen konden alleen dood door de messen. Zijn handen tintelden van de adrenaline.

Olivier hoopte maar dat hij de man zou raken en hij gooide het mes met alle kracht die hij had. Het mes raakte en de man verging in as. Cecille stortte zich woest op de andere man, maar met haar kleine vijfenveertig kilootjes, waar ze o zo trots op was, kon ze niets uitvoeren. De man haalde een pistool uit zijn zak en richtte het op Olivier.

'Cecille, ren terug naar de auto,' zei hij met een trillende stem. Dat aanbod nam Cecille dankbaar aan en ze rende terug naar de auto. Net op het moment dat de man de trekker over wilde halen, hoestte hij allemaal bloed in Olivier's gezicht. De man viel op de grond en op dat moment zag Olivier pas het gouden mes in zijn rug, precies op de plek van zijn hart.

William stond met zijn merkwaardig blonde haren en lichte huid - wat raar was voor een Marokkaan - ontzet buiten de auto. Hij had het mes gegooid. Van vijftien meter afstand had hij de man exact in zijn hart gehaald. Olivier dacht er niet over na en haalde de bebloede messen van de grond en liep terug naar de auto. Hij gaf een mes aan William en veegde het ander onhandig aan een doekje die altijd bij de pompstations stonden af.

'Kom op, Cecille,' zei hij bars. 'Gassen.'

Migri {deel 1}Lees dit verhaal GRATIS!