Cecille vroeg om kamer twee en drie, waarvan ze wist dat er drie bedden in stonden. Ze haalde het geld voor drie nachten uit het doosje van meneer Topper en nam dankbaar de sleutels van de kamers aan. De oude man gaf haar zoals altijd de kriebels. Hij had een bijna witte iris, die dwars door haar ziel heen leek te kijken en ze had ook vaak het idee dat hij zijn blik over haar lichaam heen liet gaan en 's nachts over haar droomde. Dat idee liet haar bijna kotsen, dus liep ze snel terug naar haar vrienden.

'Laten we de kamers opdelen in jongens en meisjes,' zei Olivier. 'Tenzij iemand bezwaar heeft.'

Jessy haalde haar neus op. 'Nee liever niet.' Het idee om met jongens op een kamer te liggen beviel haar helemaal niet. Na de autoreis was ze meer gaan praten. Nu ze een vertrouwensbond hadden voelde ze zich opener. Ze had haar stem versterkt en haar lichaamshouding naar "open" gezet, voor Cecille dan. Cecille wist niet wat ze daarvan vond, maar Jessy was zeker de enige die ze op dit moment vertrouwde, dus die open houding beviel haar wel. Ze wist niet of het hetzelfde zou zijn als ze terug op school zouden komen, als ze überhaupt nog ooit terug zouden komen.

'Oké,' zei Kat, 'we slapen dus gescheiden, maar we moeten ook overleggen. Bovendien, heeft iemand slaapspullen mee?'

'Naar school? Lijkt me sterk... Laten we taken verdelen,' zei Jason. 'Er gaan twee mensen pyjama's, tandenborstels en tandpasta halen. De anderen gaan uitzoeken met de kistjes. Dan gaan we rond etenstijd naar de Mac.'

'Prima,' zei Olivier, die hield van het ongezonde en naar plastic smakende voedsel van de MacDonalds. 'Wie willen er spullen gaan kopen?' Uiteindelijk gingen Olivier en Cecille spullen kopen. De anderen gingen naar kamer twee - die aan de meisjes was gegeven - met alle kistjes. Die kamer was Cecille's normale kamer, die ze hier altijd had, dus daar wilde ze dan ook graag slapen. Het was ook meteen de meest luxe kamer van de twee. Olivier en Cecille hadden hun doosjes van slot gehaald, zodat de anderen daarin konden rommelen - er zat niets van haarzelf persoonlijk in, dus dat maakte haar vrij weinig uit - en de telefoon uit Oliviers kistje mee, zodat ze toch wel enige vorm van communicatie hadden. Ze hadden telefoonnummers uitgewisseld voor het geval dat de pistoolmensen weer eens langskwamen en ze moesten vluchten. Kat nam de sleutel van kamers twee en drie van Cecille aan en Jessy gaf Cecille haar autosleutels.

De anderen wisten niet wat ze gingen doen als de pistoolmensen bij hun kwamen, want dan hadden ze geen auto, maar Jason stelde voor om dan een auto te kapen. Jessy en William waren het daar niet helemaal mee eens, maar ze hadden geen andere keuze. Eenmaal in kamer twee deed Jessy meteen de televisie aan.

'Waarom doe je de tv aan?' vroeg Kat en ze boog zich over haar doosje.

'Misschien is er nieuws over meneer Topper of over ons,' zei Jessy zachtjes en ze pakte de afstandsbediening van het kleine bijzettafeltje. Ze zapte naar het nieuws, dat er altijd om die tijd op die zender was. Jessy kon het weten, want zij keek altijd het nieuws.

'Meneer Topper is dood gevonden in zijn eigen auto op de rotonde op de Julianaweg,' zei de nieuwslezer emotieloos. 'Op de beveiligingsbeelden van een kapperszaak aan de rotonde zijn zes jongeren gezien, die mogelijke informatie over de dood van meneer Topper kunnen weten. De jongeren Jessy Rasp, Cecille Pebos, William Cersta, Olivier Dilano en Katherine Adams worden nog steeds gezocht. Hun auto's zijn gevonden bij het huis van meneer Topper. Of de jongeren iets te maken hebben met de moord is nog onduidelijk, maar we weten wel dat meneer Topper vrijdag begraven wordt. Het is een open begrafenis voor de mensen die nog afscheid willen nemen van de man die zo veel te betekenen had in het kleine stadje.'

Jessy klikte de tv uit en zuchtte. Het was een zucht vol angst, die maar weinig op de wereld werd gebruikt. Andere planeten immers... 'Mijn ouders gaan zo boos zijn.'

'Jessy, ik denk dat jij dit ook wel even wilt lezen,' zei Jason en hij stak een spierwit beschreven papier naar Jessy uit.

Migri {deel 1}Lees dit verhaal GRATIS!