1 - Iota

563 29 3

Cecille Pebos keek uit het raampje van haar Volvo V40. Ze was niet overstuur over geweest - niet zoals Rubby - toen ze de auto kreeg. Ze hoopte op een Jeep of een Cabrio net zoals haar vrienden Jack O'Lion en Rubby Belly, maar die hadden zij natuurlijk ook gekregen. Zij waren rijker dan Cecillle, ook al was dat bijna niet mogelijk. Cecille was opgedeeld in een van de hoogste rangen van het college. Toch was ze blij geweest dat ze niet elke dag in die ellendige bus hoefde te zitten. Ze haatte de geur van geiten en gekookte eieren, die de bus altijd achterliet. Het verpeste haar L'Heure Bleue parfum.

Hoe kon er nou een file ontstaan met zes auto's en een fiets op een rotonde in een dorpje dat niet meer dan 400 inwoners had? vroeg Cecille zich af. Ze legde haar hoofd in haar handen en verwuifde de aandrang om nog een keer op haar toeter van haar auto te drukken. Dat zou zo arrogant worden opgevat en dan degradeerde ze op de ladder. Daar had ze dus echt geen zin in. De vorige keer dat dat gebeurde, had ze weken gedaan om haar reputatie weer omhoog te halen.

Er hingen meer tieners naar buiten, vier om precies te zijn. Op het fietspad stond een meisje met een fiets hen uit te lachen. Ze leunde tegen een lantarenpaal aan en had haar schoolspullen, inclusief fiets, op het gras gesmeten. Ze nam ruim de tijd, terwijl ze lachte. Haar lange, blonde haren krulden om haar gezicht. Ze bewogen heen er weer op haar lach. Kreng, dacht Cecille.

Cecille zag maar twee mensen die ze kende. Jessy Rasp, het meisje dat altijd die afschuwelijk goedkope kleren van de Primark aanhad en Oliver Dilano, het hoofd van de scholierenbijeenkomst. Die twee waren types die je duidelijk niet kon missen. Ze kende de andere jongen ook nog wel van zijn uiterlijk en afkomst. Hij was die adoptiebroer van de Cersta tweeling, die op een hoge trap van de Populariteit stonden. Was het nou de zevende? Ze wist het niet meer. Er was dan ook niet echt een duidelijke lijst, want Cecille en Rubby waren die kwijtgeraakt, toen ze hem een keer in de kluisjes hadden gelegd. Waarschijnlijk had een bruggo de lijst een jaar later gevonden en hem weg gegooid. Het waren al zulke verschrikkelijke kabouters.

De andere tieners kende ze niet. Ze wist dat ze bij haar op school zaten, maar ze stak nooit veel interesse in mensen beneden haar niveau. Dat zou haar naar beneden halen en dat zou écht niet gebeuren. Ze zou er niet eens aan moeten denken, maar toch deed ze dat. Ze vroeg zich af of Rubby en Jack dat ook deden, maar toen ze haar vraag probeerde te beantwoorden, kreeg ze alleen maar een akelige leegte. Ze wist niet zo veel over haar populaire vrienden.

Cecille was namelijk een van de populairste mensen op JuniorHigh, de school waar zij en de andere tieners die op de rotonde stonden zaten. Ze had het plekje weten te veroveren toen ze twee jaar geleden met Patrick East had gedate, tegen haar wil in natuurlijk. Patrick was een gluiperd en een womeniser, maar dat maakte niet uit, zolang zij maar hoger op de ladder kwam, mocht hij met alle meisjes zoenen die hij tegenkwam. Hij was toen de populairste jongen geweest en dat was het enige wat voor haar geteld had.

Cecille had genoten van de aandacht die ze kreeg als ze hand in hand met Patrick liep. Een halfjaar later was hij van school geschopt, omdat hij een verfbom in de lerarenkamer had laten afgaan en hij al behoorlijk in de puree zat en had Cecille hem gedumpt. Ze had hem toch niet meer nodig. Ze kon nu zelf populair zijn en als ze bij hem zou aanhangen zou ze van de trap der Populariteit afvallen. Dat was iets wat ze beslist niet wilde doen.

Nu was ze totaal single, al een jaar lang. Alhoewel, wat zoenen tijdens feestjes telde niet mee. Die mensen sprak ze nooit meer. Maar ze was van plan de nieuwe hottie van haar bff te stelen, ook al wist ze dat ze dan als "slet" zou worden uitgemaakt. Hij was het wel waard, dacht ze. Bovendien was hij ook behoorlijk hoog, als een van de mensen die nog nauwelijks een maand op hun school zaten.

Toch had ze haar status weten op te houden, ondanks dat ze Patrick snel had gedumpt en er veel roddels over hun relatie was gekomen. Ze had in de vakantie nadat Patrick weg was en ze de populariteit weer een beetje aan het verliezen was een complete makeover gehad en was eruit gaan zien als Alison DiLaurentis uit Pretty Little Liars, haar favoriete tv-serie.

Migri {deel 1}Lees dit verhaal GRATIS!