BAB 18-Birthday Girl with Kiss!

25 2 0


"Cheers...woohooo....Saengilchukae,Park Junghwa."ucap Hani gembira sambil mengangkat tangannya yang memegang jus oren.Junghwa tersengih.Dia memandang namja chingunya yang tersenyum suka.."Weh,Hani.Duduklah.Malulah dengan Bangtan boys.Dahlah lelaki handsome tahap peluntur iman tu ada depan kau."ujar LE sambil menarik-narik hujung lengan baju kemeja Hani.Sempat LE memuji V yang khusyuk saja memakan daging panggang.Hani mencebik.Dia menumbuk manja bahu LE.LE mengaduh sakit.Solji hanya ketawa kecil melihat keletah Hani dan LE.Dia mengalih pandang pada wajah Junghwa yang sedang memakan nasi goreng kimchi bersama daging panggang sambil disuap Jungkook.


"Ehem.Amboi sweetnya orang tu.Siap bersuap bagai."kata Solji selamba.Dia mengambil seketul daging lalu diletakkan atas daun salad bersama nasi,bawang putih,kimchi putih,kimchi pedas dan sos pedas istimewa Korea.Dia membalutkan daun salad itu dan terus dimasukkan ke dalam mulut.Junghwa yang sedang mengunyah nasi goreng kimchi tersedak.Dia terbatuk-batuk menahan perit sambil tangannya menepuk dada.Dengan pantas,Jungkook mencapai gelas kaca berisi air oren lalu diberikan pada Junghwa.Junghwa mencapai gelas tersebut lalu tanpa membuang masa,air oren itu diteguk rakus.Rapmon,Jin,Suga,J-Hope,V,Jimin,Hani,Solji,Hyerin dan LE meledakkan tawa kuat melihat reaksi Junghwa."Hisy,kau ni Solji.Sengaja aje nak bagi aku tercekik katak kat sini."balas Junghwa geram.Dia mengusap tekaknya yang masih terasa perit.

Jungkook hanya tergeleng-geleng melihat Solji dan Junghwa yang sedang bertekak.Dia meneruskan makannya."Jungkook ssi."panggil Hani.Jungkook memandang Hani yang memanggilnya."Eo,nae.Waeyo noona?"soal Jungkook.Hani menongkat dagu memandang wajah Jungkook."Jungkook betul-betul sayangkan Junghwa,tak?"tanya Hani.Junghwa yang bertekak dengan Solji terhenti.Kini,pandangannya teralih pada Hani.Jungkook pantas mengangguk dengan laju dan yakin."Nae,noona.Kook yakin dengan perasaan Kook.Kook cintakan Junghwa."jawab Jungkook.Hani mengangguk perlahan dengan sengihan nakal terukir."Kalau Jungkook betul-betul cintakan Junghwa,cium dia depan noona."cabar Hani selamba.V,Jimin,Solji dan Rapmon tersedak.Mereka terbatuk-batuk.

"Hani-ah.Jinjjayo.Tu budak underage tu.Jangan bagi dia buat 18++ tu.Bahaya untuk tontonan umum."halang V.Dia memandang Hani yang masih dengan wajah selamba.Hani mencebik."Eleh,tadi dia dah buatkan benda tu.Nak bahaya apa pulak."cebik Hani.V menelan liur."Hyung,habislah mata taetae yang innocent ni.Mata ini akan dicemari dengan perlakuan 18 ke atas ni.Huhu.."rengek V.Dia memegang lengan Rapmon lalu mengoncang perlahan lengan Rapmon."Hyung,chimchim pun sama innocent.Habislah mata chimchim ni."rengek Jimin pula.V menolak kepala Jimin."Eleh,innocent konon.Kepala otak kau tu dah lama betapa jadi byuntae.Ingat aku tak tau ke?Dalam laptop kau tu,banyak video porn.Huh."bidas V.Jimin tersengih.Rapmon dan Solji hanya ketawa.

"Dahlah,Jungkook.Jangan layan diorang berdua ni.Ni noona tanya berani sahut cabaran noona.Kiss Junghwa menandakan Jungkook cintakan Junghwa."ujar Hani.Junghwa memandang tajam pada wajah Hani."Hani.Hajima."tegur Junghwa dengan suara yang ditekan.Jungkook menarik nafas."Berani.Kook akan sahut cabaran noona tu."balas Jungkook dengan berani.Junghwa tergamam.Apakah..."Jungkook ssi..a..awak.."belum sempat Junghwa menghabiskan ayatnya,terasa pangkal lehernya ditarik lembut.Junghwa terkejut.Jarak wajahnya dan wajah Jungkook sangat dekat.Dia menelan liur.Cemas.Kedengaran sorakan nakal Hani dan Jimin.'Tak guna punya member.Siap kau nanti,Hani!'jerit Junghwa dalam hati

"Kissehae,kissehae."sorak Hani dan Jimin.Teruja.Jin hanya melihat dari jauh dengan senyuman pahit.Ya,dia merelakan gadis pujaannya itu bersama dengan Jungkook.Walaupun payah untuk membuang perasaan ini,namun dia yakin akan ada gadis yang lebih sempurna hadir dalam hidupnya kelak dengan membawa sinar cinta yang baru."Mianhae,Park Junghwa."ucap Jungkook lembut dan perlahan.Rapmon,Solji,Hyerin,LE,J-Hope,Suga,Jin dan V hanya melihat adegan yang berada di hadapan mereka.Jungkook mendekatkan bibirnya ke bibir Junghwa dan...CUP!Bibir mereka akhirnya bercantum rapat.Hani dan Jimin menjerit penuh keterujaan sambil menepuk tangan sedangkan yang lain hanya mengelengkan kepala.(Aduh,Hani dan Jimin ni.Beria sangat tu.Hang dua pi cium sama sendiri.Kan senang!Kesian kat author ni.Asyik-asyik kena buat scene bawah umur tp author baru 16 tahun.U.N.D.E.R.A.G.E lagi ni.Huhu..:~)

{COMPLETED}My love from the pure girlRead this story for FREE!