2. rész

269 12 0
                                    

2. Rész

Amikor felébredtem, olyan érzésem volt, mintha valaki átgázolt volna rajtam. Egyből az ágyamhoz kaptam a fejem. (én egy matracon aludtam, Alma pedig az ágyamban) Aha. Még szép hogy rám lépett feltehetőleg akkor, amikor kiment a szobából. Megráztam a fejem, hogy feléledjek egy kicsit, mikor szokásomhoz híven a kezembe vettem a telefonom azzal a céllal, hogy átnézzem, mi történt az éjszaka folyamán. Kábán megnyomtam a gombot, mire enyhén kiégette a retinám. Szeretem a reggeleket. De most valami nem stimmelt... Oké, insta +1 like Atitól, 3 üzenet Ádámtól, egy tucatnyi játékértesítés, (ami tekintve, hogy egy játék van a telefonomon elég fura) és ott fehérlett egy e-mail értesítés. Biztos Ati, Ive (egy barátnőm), vagy esetleg Ádi írt. Érdeklődve nyitottam meg, amelyben ez állt angolul;

"Kedves Grace!

Olvastam a levelét, s a videó alapján lenne tehetsége. A szerencsének köszönhetően ha igazán szeretné, a magáé lehet a szerep. Jelezzen holnaputánig, máskülönben felbontjuk ajánlatunk. Bekerült aközé a 10 ember közé, akik élesben is összemérhetik a tudásukat, s közülük kerül majd ki a következő Tori Vega, avagy a főszereplő. Mi a jel után a lehető leghamarabb igyekezzük elküldeni az információkat.
A V mint Viktória producere"

Elállt a lélegzetem, nem tudtam, sírjak vagy nevessek... Éppen előttem kínálták fel talán életem legnagyobb lehetőségét, viszont new yorkban, s tekintve, hogy budapesten lakok, kicsit necces.

Miért pont én? Sőt, inkább... Hogyhogy én?
Úgy éreztem, ezt muszáj megbeszélnem valakivel, úgyhogy kinyomtam a fejem a szobám ajtaján, s mikor észrevettem, hogy Alma anyával beszélget reggeli közben a konyhapultnál, odamentem, s nemes egyszerűséggel karon ragadtam és szó nélkül bevonszoltam a szobámba.
Ott alaposan ránk zártam az ajtót, majd felmutattam a telefonom képernyőjét. Kikapta a kezemből, hogy el tudja olvasni. Visszaadta a telefonom lesokkolt állapotban. Érdeklődve figyeltem a vöröstől falfehérig minden árnyalatban előforduló színt az arcán.

-Mit szólsz?- kérdeztem lehajtott fejjel a szám szélét rágva.

-Gretu, mi az isten? Híresség leszel! Olyan leszel mint Ariana Grande... Neked is olyan rajongói táborod lesz, mint az Arianátorok, csak mondjuk Gretuátorok... Vagy inkább Gracerek! Úristen, magam előtt látom, ahogy kiszállsz a 10 ajtós limuzinodból, majd egy interjúban elmondod, hogy Alma a legjobb barátod!-Lelkesedett fel annyira, hogy a végén már üvöltött.

-Csak éppen annyi a kis baki, hogy Amerika 7000km-re van! Meg itt van a sulim...

-Az kit érdekel? Magántanárod lenne, közben pedig már az egész világ ismeri a neved, csak játszanod kell egy sorozatban! Minden tini erről álmodik!

-És ha kimegyek? Még mindig ott van a másik 9 ember.

-Na és?- izgatottan szorította a telefonom- simán levered őket! Vehetjük úgy, hogy tiéd a szerep.

-De anya...

-Azt elintézzük- ragadta meg a karom, és felrántott a szőnyegről- és most kezdjük is el a projektet, Tori Vega!

Úgy kivágta az ajtót, hogy belerezgett az üveg, s abban a pillanatban komolyan elhittem, hogy molekuláira törik.
Anya ijedten pillantott ránk.

-Ki bántott titeket?- kérdezte, közben felkapva a konyhapultról a paradicsomvágó kést.

-Gretu megy New yorkba- jelentette ki Alma nemes egyszerűséggel.

-Már nekem is sokszor mondta, most inkább fejezd be a reggelit.

-Most komolyan, a V mint Viktória producere őt is kiválasztotta, holnapig válaszolnia kell a mail-re.

Szorosan összezártam a szemem, és reméltem, hirtelen elnyel a föld. Ha valaki 2 nappal ezelőtt azt mondja, hogy holnap kapni fogsz egy levelet, hogy világhírű sztár leszel, de ahhoz ki kell menned New yorkba, kiröhögöm. Azt, aki pedig rátetéz azzal, hogy később a barátnőd mellett fogsz állni, várva anyukád válaszára, közben előállítva magadban a végrendeleted, egyszerűen elküldöm a francba.

-Ne vicceljetek, kihűl a reggeli.

Alma a még mindig a kezében szorított telefonomon pötyögött valamit, majd diadalittasan felmutatta az üzenetet. Anya összehúzott szemöldökkel olvasta, s szinte hallattszódtak a fejében kattogó kerekek, miközben fordította magában a szöveget. Idegesen emelte fel a fejét, és egyenesen a szemembe nézett.

-Te küldtél üzenetet?

-Fogadásból- néztem a földre, miközben éreztem a pillantását rajtam.

-És akkor most úgy kéne értenem- Itt hosszan elcsendesedett- Hogy megyünk New Yorkba?- Felvillanyozódva pillantott rám- Ez volt mindig is az álmom!

-Mármint mi is?- kérdeztem mélyen kifújva a levegőt és hálát adva az istennek, hogy élve megúsztam.

-Hogy a lányom világsztár, én pedig egy luxusnyaralóban élek New yorkban!- Lelkesedett fel.

-Ez mind szép és jó de... Mi lesz a sulival, az itteni házzal, a munkájával, és... Mi lesz velem?-Alma lebiggyesztette a száját.

-Elsősorban küldjük el, hogy várjuk az információkat- Próbálta anya a példamutató énjét előhozni de a szeme még mindig izgatottan csillogott.

Kikaptam Alma szorításából a mobilom, és megnyitottam a postafiókom.



Íme a 2. rész, remélem tetszett! Kritikákat szívesen várok :)

A színfalak mögöttWhere stories live. Discover now