Chap 10

96 15 0

AUTHOR POV
Keesokkan paginya,Jiha dan Aunty Han bersiap untuk ke lapangan terbang LA..

JIHA:Aunt..Take care of yourself..Don't make anything crazy..And if I know you make something crazy,I will fly here and take care of you...Understand??
Aunty Han:Okay2..I will take care myself..And 2 week from today,I will stay at South Korea for 4 months..
JIHA:Really?!
Aunty Han:Yes..

*Petugas••KOR178 will go now..So please be fast*

JIHA:So,i need to go now..Bye aunt..Love You n Take care!!
Aunty Han:Bye!! Love you n Take care too!!

Jiha pun bergerak masuk kapal terbang..

•JIWOON POV•
Aku rindu kau,unnie..Dah 3 tahun kau dkt LA..Kau tak nak balik ke?? Tak rindu aku dgn Justin ke??

JUSTIN:Noona..Dah 3 tahun Jiha Noona pergi LA..Justin rindu Noona..
JIWOON:Noona pun rindu die..Tapi nk buat mcm mane,tahun depan baru kita boleh jumpa dgn die..
JUSTIN:Justin harap Jiha Noona tak lupakan kite..😔😔

Aku hanye menggangukkan kepala aku..Noona pun harap mcm tu,Justin..

•DANIEL POV•
Aku sekarang berada di Swing Ent..Aku dgn member lain tgh ade practice..Lagu yg dipractice ialah Burn It Up,Energetic,Beautiful,I Promise You,Boomerang dan juga Light..

JIHOON:Niel hyung..Kenape nie?? 
MINHYUN:Macam tak ade mood nk practice je..Biasenye kau yg terlebih semangat nk practice..
DANIEL:Takde ape-ape lah..Jom sambung practice..
DAEHWI:HYUNG-NIM!!! Jiha Noona ade post gambarlah..

Semua member ambil phone yg berada dlm poket masing masing..Dan terus ke IG Jiha dan

jiha_kang

♥️likes by y

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

♥️likes by y.jiwoon,justin_huang,parkseongwoo and 1890 others
jiha_kang Menunggu..😩😩 and BYE LOS ANGELES!! See you next time..#byeLA #BTK

view all the comment
justin_huang noona dh nk balik Korea ke?!
parkseongwoo cantiknye..😍😍😍
jiha_is_mycrush Wahh!! Bidadarilah!!

Wait!! Takkan die dh balik Korea kut..

DANIEL:Jisung Hyung!! Aku balik dulu!!
JISUNG:Nak ikut kau balik..Rindu Jiha..
WANNA ONE:NAK JUGAK IKUT!!
DANIEL:Nae!! Kaja!!!

Aku dgn member Wanna One berlari pulang..Rumah aku dgn Swing Ent dalam 4 km mcm tu..So kitorang berlari sepantas mungkin..

JIHA POV
Selepas 18 jam penerbangan..Sekarang dh pukul 9:00 pm di Korea..Aku berada di rumah aku..Aku kemas barang-barang aku semua..Dan aku akan tinggal di apartment yg dibeli oleh papa semasa birthday aku yg ke-15..

Ms.Kang:Aegy..Mama dgn Papa nk cakap sesuatu nie..
JIHA:Nae..Teruskan..
Mr.Kang:Mama dgn Papa ade ambil anak angkat tapi die ade parents cume parents die dkt Japan sekarang..Die lahir tahun 1997..Jadi Daniel oppa kamu tua setahun dari die..Kamu pulak dgn die muda 3 tahun..
JIHA:Waa!! NEW BROTHER?! Okay,tell me his name..
Ms.Kang:Jeon Jungkook..

Aku terkejut..Jungkook Sunbae??

Ms.Kang:Whea?? Jiha tak suka ke???
JIHA:Bukan tak suka tapi Ha takut Daniel oppa tak terima je..Ha terima lagipun Jungkook sunbae peramah..Dua-dua oppa Ha ade bunny teethla..
Mr.Kang:Fuh!! Nasib baik Aegy terima..Lagi satu..minggu depan,aegy dh start sekolah tau..
JIHA:Okay..Ha balik dulu..Anyoeng Papa,Mama..LOVE YOU..
Mr. & Ms.Kang:LOVE YOU TOO!!

Aku pun keluar dari rumah mama..dan Appa Kim bawa aku ke apartment aku..Dalam perjalanan tu,aku ternampak Justin dan Jiwoon dkt Pondok yg kami selalu lepak..Bibir aku naik melihat gelagat mereka yg dah 3 tahun aku tak tgk..Langsung tak berubah..

JIHA:Appa..Berhenti..
Appa Kim:Whea,Cik Jiha??
JIHA:Saya nk jumpa dgn kawan baik sy dulu dkt taman tu..
Appa Kim:Aa..Okay..

Appa Kim pun berhenti di tepi jalan masuk taman tu..Aku keluar dari kereta dan berjalan tanpa mengeluarkan satu bunyi pun..Aku pun sampai dkt pondok yg diukir nama kami bertiga..

KANG JIHA
JUSTIN HUANG
YOON JIWOON

JIHA:Hello?? I need help here..
JUSTIN:Hello.. *pandang belakang* Wait!! JIHA NOONA!!!
JIWOON:Ape yg Justin merepek nie?? Jiha Unnie dkt LA lah..
JIHA:Aniyo..Justin tak merepek pun..Mmg betulllah aku dkt sinilah..Jiwoonnie,Justinnie..🙂🙂

Mereka berpandangan dan berlari utk peluk aku..of course aku peluk balik..Tapi diorang peluk tu kuat sgtlah..

JIWOON& JUSTIN:UNNIE/NOONA!! I MISS YOUUU!!!
JIHA:Nadoo!! Tapi korang peluk aku kuat sgt..Sesak nafas nie!!
JUSTIN/JIWOON:MiANHAE!! CHEONMAL MIANHAE!!

Mereka berdua lepaskan pelukkan tu..

JIHA:Aku tahulah korang rindukan aku..Tapi perlu ke kau peluk aku sampai sesak nafas nie..
JIWOON:Alaa~~~,mianhae unnie..Kitorang excited tadi..Tambahan pulak rindukan kau..
JUSTIN:Nae,maja-yo!!
JIHA:Yelah..Jadi macam mane sekolah tanpa aku selama 3 tahun??
JUSTIN:Tak best langsung!! Sbb Mr.Jaesuk selalu buli kitorang...
JIHA:Buli?? *hairan*
JIWOON:Ha'ah!! Die suruh kitorang angkat buku die yg tebal plus berlambak atas meja die!! Kalau tak siap kerja sekolah yg die bagi..Die ajak masuk kelas Sunbae..Duduk sampai tamat mase die mengajar..
JIHA:Aloo,kesiannya kawan baik aku nie..Takpe,minggu depan aku masuk sekolah..So bolehla aku backup korang mcm 3 tahun lepas..
JUSTIN:Biar betul,Noona?!
JIHA:Iye..Dah,balik..Jumpa minggu depan..Bye..
WOONTIN:OKAY!! BYE!!

Aku pun berjalan ke arah kereta..Dalam 3 minit,aku dh sampai dkt apartment aku..
*after a 2 days holiday*
Yes,esok aku masuk sekolah!! Semua persiapan ke sekolah dh siap..

JIHA:Omma Kim,Ha nk keluar jap tau..Nk ambik angin..
Omma Kim:Okay..Hati-hati tau..







TBC

MY BROTHER BESTFRIEND IS MY CRUSH-PARK JIHOON FFWhere stories live. Discover now