Confuzie

10.9K 1K 266
                                    

Hei! Înainte să citiți, vreau să vă spun că am editat capitolul trecut. Deși era perspectiva lui Kailas, m-am referit la Helsinka ca la...Helsinka, deși pentru el era „Lowo" sau „mamă". Scuze, n-am fost atentă.

KAILAS

  Ridic sceptic dintr-o sprânceană. Ce vrea acum? Să-i recit poezia pe care deja o știe?

—Nu știu, tu să-mi spui. Mă distram, chestie care probabil sună foarte ciudat pentru tine și acum ești băgat în ceață, apoi m-am trezit luat pe sus de trâmbițarii tăi. Foarte nepoliticos, apropo. închei, ridicându-mi mâinile prinse cu cătușe, ca să-și admire opera

  Le privește lipsit de reacție, își îndreaptă spatele și oftează....plictisit? Nu zău?

—De fapt știi ce sună foarte ciudat pentru mine și chiar mă bagă în ceață? Atitudinea ta și tonul pe care-l folosești atunci când mi te adresezi. Ia să vedem! Care-i numele tău? Nu cred că l-am reținut.

 
Rămân perplex câteva secunde, încercând să-mi dau seama dacă am auzit bine. Cică care-i numele meu! Nu-mi vine să cred că ăsta-i marele lui as din mânecă. Și eu care mă așteptam la ceva mai plin de acțiune, ceva teribil și înfricoșător, poate chiar mortal, iar el ce face?

—Ești proaspăt ieșit din inițiere? E șocant de dezamăgitor teatrul tău.Te mai vezi și mare arhanghel, bu-huuu! Pe bune, frate, aveam pretenții. Mă așteptam să apari în fața mea de cum m-ați adus înapoi aici, dar ai stat ascuns, iar acum o faci pe prostul, prefăcându-ne că nu ne cunoaștem? Ce naiba, tăticule? mă revolt, scos din sărite

Chiar nu-mi arde de copilării d-astea acum.

—Mă scuzi? mârâie și își înfinge ghearele în brațul meu, strângând amenințător

—Mă mai gândesc, dar asta doar dacă îți iei labele de pe mine, scrâșnesc din dinți

  Mă strânge și mai tare, dar dă înapoi atunci când vede că nu mă afectează cu nimic și se ridică, trăgându-și scaunul în fața mea. Are grijă să-și pună mâinile în sân atunci când se așează pe el. Vai, ce m-am intimidat!

—Lasă-mă să îți spun ce știu despre tine. Te numești Kailas, ocazional Astaroth, ești fiul unui fost slujitor al Domnului, adică unul dintre cei căzuți și alungați, iar prezența ta în rai se datorează noului nostru proiect. Încercăm să îi vindecăm pe cei ca tine, dar eu am treburi mult mai importante, motiv pentru care nu sunt implicat în tărăboiul ăsta unde tu ești vedeta principală. Alta-i problema, totuși. Te-am întrebat de ce ai fost adus în biroul meu, unde nu ajung decât cauzurile extreme. Mai pe scurt, tinere...de ce am fost deranjat?

Mă gândesc serios dacă să-l scuip sau nu.

—Deci tu chiar vrei să facem asta. Fost slujitor al luminii? Serios? Vorbim despre Lucifer, ăla cu cornițe, fratele căruia i-ai dat un șut în fund și l-ai trimis pe căi străine, capturându-i fiul. Eu sunt fiul, băiețelul pe care l-ai dădăcit, încercând să-l faci un fel de copie a ta, apoi el a fugit și ca bonus ți-a ucis iubita. Și acum stau exact aici, mirosindu-ți respirația puturoasă, iar tu mă întrebi dacă a meritat deranjul?

  Menționarea lui Lowo îmi provoacă atâta durere, încât glasul meu devine din ce în ce mai slab, ca un horcăit. Sper totuși că m-a auzit.

Mă încrunt când izbucnește în râs. Îmi râde în față!

—Bine, despre ce tot vorbești tu acolo? Ai o imaginație incredibil de bogată, trebuie să recunosc. Doar că n-ai fost adus aici pe post de bufon, așa că ai face bine să începi să vorbești despre lucruri reale, poate despre alea care au condus la prezența ta în fața mea, acum.

Academia Îngerilor Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum