FİNAL

3.4K 109 13
                                    

Beş yıl sonra...

  "Kumsal dursana!İttir me!"

Kumsal'a bağırırken o beni dinlemeyip "Hadi...Bak sadece sana güvenebilirim.Git aşağıda eksik birşey var mı kontrol et."dedi.

"Zaten herşey tamam .Endişelen me."

"Napayım?Elimde değil.Ama içinde kötü bir his var.Hadi sen aşağ8da herşey yolundamı diye bir bak.Lütfeeenn..."

"İyi tamam.Ama birazdan ayakkabının altına isim yazmaya gelirler."

Ben Kumsal'a göz kırparken İlayda ve Betül ellerinde kalemle içeriye girip "İsim yazmaya geldik."dediler.

"İyi o halde...Ben eksik bir şey varmı diye kontrol edeyim."diyerek odadan çıktım.Sekiz aylık hamile olduğum için merdivenlerden teker teker inerek sonunda salona gelebildim.Davetliler yavaş yavaş salona geliyor annemler ve Melek teyzelerde onları karşılıyorlardı.Burada görünürde bir eksik yok.Düğün pastasını kontrol  edeyim bari.

Yavaş hateketlerle mutfağa girip masanın üzerinde duran muhteşem pastaya baktım.Burada da bir sorun yok gibi duruyor.Ah Kumsal ah!Bu hamile halimle beni dört döndürdün.Alacağın olsun.

Mutfaktan çıkacağım sırada Kumsal'ın düğün pastası tekrar görüş alanıma girdi.Gerçekten çok güzel ve beni ye diye adeta bağırıyor.Etraftada kimse olmadığına göre azıcık tadına baksam bir şey olmaz.Hem tat kontrolüde  önemli bir şey sonuçta.Kimse kenarından tadına baktığımı anlamaz. Etrafta birisinin olup olmadığını tekrar kontrol ettikten sonra parmağımı  pastanın kremasına hafiften sürüp tadına baktım.Tadıda görünüşü kadar muhteşem.

Karnımda hissettiğim kıpırtıyla elimi karnıma koyup "Beğendin mi kızım?"diye sordum.

Tadı damağımda kalan pastadan kendimi tutamayıp birazdaha yedim.Ve birazdaha...

Pastanın tadı o kadar güzel ki kendimi tutamadım.En sonunda çatal alıp pastayı yemeye başladım.Tatlı krızine girmiş gibi hiçbir şeyi gözüm görmüyordu.Pasta tabağında pastanın krıntıları kaldığında gözlerimi kocaman açıp etrafa bakındım.Koskoca düğün pastasını hiç farkında olmadan yemişim.Ben ne yapacağımı düşünürken  mutfak kapısından gelen sesle oturduğum sandalyeden dikkatlice  kalkıp boş pasta  tabağını sakladım.

Görevliler içeriye girdiklerinde "Buyurun?Birşey mi istemiştiniz?"diye sordular.

"Şey...Davetli masalarından birisine bir çocuk meyve suyu dökmüşte onun temizlenmesi gerek.Onu diyecektim."

Ben yalan uyduruken yüzüm kırk şekle girmiş olsada adam "Tamam efendim.Biz hallederiz."diyerek dışarıya çıktılar.Bende arkalarından gittiklerini kontrol  edip bakışlarımı tekrar sakladığım pasta tabağına çevirdim.Ben ne yaptım ya!Kumsal'ın en güzel gününü mahvedeceğim.Oysa o bana güvenmişti.Ama ben ne yaptım?Gittim düğün pastasını yedim.Hemen bunun yerine başka bir pasta koyulması gerek.

Hamile olduğum  ve az önce koca bir düğün pastasını tek başıma yediğim için hızlı yürüyemesemde olabildiğince seri adımlarla Mutfaktan çıkıp  gözlerimle Ömer'i aradım.

Ömer ve Can duvara yaslanmış Enes'e heyecandan ayakta ritim tutuyordu.Can'ı Enes ve Kumsal'ın düğününe gelmesi için çok ısrar etmiştik ama o Berfin'i kaybettiği sehre gelmeyeceğini söyleyip kestirip atmıştı.Ama şimdi fikrini drğiştirip gelmiş.
Beş yıl  boyunca gelmediği bu şehre bizim iknalarımıza bile aldırmadan gelmeyi reddederken şimdi kendi isteğiyle gelmiş.Bu fikir değişikliğinin nedenini sonra öğrenirim ama şimdi benim Kumsal sayesinde  tahtalı köye gitmemi engellemem lazım.

AŞKIN HER HALİ(Tamamlandı) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin