Dengesiz

3.6K 328 193
                                    

Herkesin hüzünlü bir bakışı vardır.Acı çeker gibi bakarlardı gözlerinin içine.Nefret ettiğin kişi bile olsa öyle gördüğünde için cız eder ve nefretin biterdi.

Ona karşı nefret etmiyordum.Korkuyordum.Güvenmekten,sevgiden,iyilikten.yaşayamamıştım bu zamana kadar o duyguları.Bu yüzden başkası yapınca korkuyordum.

O da bana karşı her şekilde iyi davranıyordu.o yaşamadığım duyguları yaşattırıyordu bana.

Korktuğum halde onu öyle acı çekerken gördüğüm için izin vermiştim öpmesine.

Çok tehlikeliydi.Çünkü o patron,güçlü birisi ve sarhoştu.Bende hizmetçi,çelimsiz ve aklı başındaydım.Belkide beni öperek ilerisinede gidecekti.

Ama yapmadı.Saçlarımı severken dudağıma sadece dudaklarını bastırarak bekledi üstümde.

Ondan öyle bir şey beklemediğim için şaşırmıştım.

Sonra dudaklarımdaki baskı yok olmasıyla gözlerimi açmaya başladım.
Tek gece lambanın aydınlatmasıyla onu görüyordum.

Bana bakıyordu dalıp gitmiş şekilde.Soru sormak istiyordum ona.
Bana dokunamadığı için acı çeken adam şimdi dokunduktan sonra izliyordu.Tuhaftı.

"Soru sorabilir miyim efendim?" Dedim hala yatakta yatar bir şekilde.Cevap vermiyordu.Uzunca bakıyordu gòzlerimi delecek şekilde.

"Odamdan çık" demişti aniden.Bu benim cevabım değildi.soruma cevap vermesi gerekiyordu.

Yatakta doğrularak ona bakmaya devam ettim "ama efendim" dedikten sonra kolumu tutarak yataktan kaldırmıştı. "Git " demişti yine.Ama bu cevabım yine değilde.

"Efendi-" derken kolumu bırakıp lavobaya doğru giderken kusmaya başlıyordu neredeyse.Herhalde çok fazla içtiği için midesini bulandırmıştı.

O tuvalette kusarken yanında olmak için yanına gitmiştim.Ama onun çoktan işi bitmiş havluyla yüzünü kuruluyordu.Elinde ki havluyu almak için yeltenmiştim.O ilk başta vermesede gözlerinin içine bakarak almıştım havluyu elinden.

Yüzünün her tarafını narin dokunuşlarla kuruluyordum.Ben kuruladığım yerlere bakarken bana baktığına emindim.Hissediyordum baktığını.

Kurulama işlemim bittiğinde üstüde biraz pislenmişti.lavobadan çıkıp gardolabından temiz gri pijamaları çıkartarak lavobaya gitmiştim.Aynı yerdeydi ve beni bekliyordu.kıyafetleri çamaşır sepetinin üstüne koymuştum.

"Efendim ayılmanız için duş almalısınız.Sizin için kıyafetleri bıraktım.Emrettiğiniz gibi çıkacağım.İyi geceler" demiştim ona bakmayarak.yere bakmıştım.sadece görevimi yaptım ve dediği gibi çıkacaktım.Arkamı dönüp bir iki adım gittikten sonra onun sesini duymuştum.

" bir daha seni görmek istemiyorum.Bu yüzden hizmet ederken bana etme başka hizmetçi yollasınlar. Bu arada -" demeden sözünü ben tamamlamak istedim.

"Biraz önce ve önceki davrandığınız yakınlaşmaları unutacağım.hiç merak etmeyin" diyerek gitmiştim.

Her şeyi ardımda bırakarak çıkmıştım.

********

Bu iki günde yaşadıklarım duygu karmaşasından başka bir şey değildi.unutmak benim ve onun içinde iyi olacaktı.normal değildi ilk karşılaşmamız ,ilk konuşmamız.o zamandan belliydi normal olmayacağı.

Aradan bir hafta geçmişti.bir hafta içinde sadece okula gitmiş ve evin mutfağında iş görmüştüm.Babam ise bana vurmamıştı. yaralarım ve morluklarım geçmek üzereydi.

BECAUSE OF YOU / TAEJINHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin