~ 1 ~

292 31 9
                         

~ 1 ~

25 Αυγούστου 1990, 11 μ.μ.

«Τι βλέπεις στα μάτια μου;» τη ρώτησε καθώς της έσφιγγε το λαιμό.

Η νεαρή γυναίκα πάλευε παρόλο που δυσκολευόταν ν' αναπνεύσει. Τα χείλη της είχαν τη γεύση του υγρού χώματος αφού την έσυρε βιαστικά μέσα στο δάσος. Ο άγνωστος άνδρας που δεν έκρυβε καν το πρόσωπό του, την κρατούσε βίαια κάτω στο έδαφος, πίσω από ένα τεράστιο δέντρο ώστε να ολοκληρώσει την κτηνωδία. Για πολύ λίγο ένα δάκρυ κύλησε απείθαρχα ρίχνοντας μια ματιά προς τα ουράνια. Ήταν πολύ αργά να ζητήσει βοήθεια όμως, να παρακαλέσει για τη σωτηρία της και στο τέλος να εξιλεωθεί.

Όταν δεν απάντησε στο ερώτημα, δέχτηκε ένα χτύπημα στα πλευρά. Έχασε το οξυγόνο και το σφίξιμο στο στομάχι της προκαλούσε αναγούλα. Ένιωσε τα δάχτυλά του να χαϊδεύουν απαλά τα οπίσθια και αυτό το χάδι της προκάλεσε μεγαλύτερη αποστροφή. Προσπάθησε να παλέψει πάλι μαζί του, αλλά το μούδιασμα δυσκόλευε τις κινήσεις. Όλο το κορμί πονούσε υπερβολικά και ο πόνος έκαμπτε τις αντιδράσεις. Ανοιγόκλεισε τα βλέφαρα νευρικά, φανερώνοντας στο βλέμμα της την απαξίωση.

Ο γεροδεμένος άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι είχε σκοπό να την παιδέψει παραπάνω από ό,τι συνήθιζε. Χρειαζόταν όμως απάντηση στο ερώτημα και θα συνέχιζε να τη βασανίζει μέχρι να τη λάβει. Την κρατούσε σφιχτά κάτω, χαστουκίζοντάς την δυνατά στο πρόσωπο. Εξαπέλυσε νέες απειλές για να ικανοποιήσει το εγώ του, για να πείσει τον εαυτό του πως πίσω από κάθε πράξη υπήρχε λόγος, μια δικαιολογία. Είχε σκοπό με αυτήν τη γυναίκα να κλείσει ένας κύκλος αλλά να ανοίξει και ένας άλλος, ο οποίος θα έμενε στην ιστορία.

Δεν επέλεξε αυτήν την όμορφη ύπαρξη τυχαία. Την παρακολουθούσε μέρες για να διαπιστώσει γιατί τον τράβηξε από την πρώτη στιγμή. Το ύφος της φανέρωνε κάτι το ασυμβίβαστο, μυστήριο και συνάμα καταθλιπτικό. Πεπεισμένος πως έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό. αποφάσισε πως αυτή θα αποτελούσε τον τέλειο στόχο. Περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να την αιφνιδιάσει και να την παρασύρει και αυτή στην κρύπτη του.

Όλα συνέβησαν ένα βράδυ εικοσιτέσσερις ώρες πριν. Εκείνη διασκέδαζε με την παρέα της ανέμελα όπως παλιά, αποφασισμένη ν' αφήσει το παρελθόν πίσω. Τα γέλια αντηχούσαν μέχρι έξω και κανείς τους δεν έλεγε να φύγει νωρίς. Τόσο οι ιστορίες όσο και τα αστεία για τις τωρινές ανιαρές ζωές τους φανέρωναν τη χαρά όλων. Τα πάντα κυλούσαν όμορφα, αλλά, όταν δέχτηκε κάποια σχόλια για τις επιλογές της, η καλή διάθεση χάθηκε μονομιάς.

Τι Βλέπεις Στα Μάτια Μου; (Κυκλοφόρησε - 12/07/18)Where stories live. Discover now