CAPITOLUL 12

108 16 0


  — Și eu te iubesc foarte mult! Crede-mă! N-am putut să rezist fără tine, nici măcar în acele ore! îi mărturisește Ethan încet.

 — Bine! Acum, să uităm de astea și să mergem! îi spune Sara zâmbind.

   Cei doi coboară din apartament. Ethan îi deschide Sarei ușa din față, iar după, pornesc spre firmă. Străzile New-York-ului erau un labirint. Și ziua și noaptea erau luminate. Sara se uita atent la Ethan care era numai un zâmbet! Aceasta îl ține de mână, apoi i-o sărută încet. Drumul fuse unul scurt. Din cauza iubirii din aer, cei doi nu realizau că timpul nu stătea în loc. Erau precum niște adolescenți! Neliniștiți!

 — Bună dimineața, tată! îi spune Ethan domnului Backham.

 — Bună dimineața, fiule! Eși foarte bine-dispus astăzi! îi spuse Charles vesel!

 — Draga mea, vino! Tată, de acum Sara va lucra cu noi! Va fi designer-ul șef al firmei! Voi fi la curent cu tot ce se întâmplă cu hotelurile noastre pe plan arhitectural!

— Minunat! Mă bucur! exclamă tatăl lui Ethan.

— Mulțumesc frumos! spune Sara. Sper să nu vă dezamăgesc! Momentan am niște schițe, dacă vreți, i le pot arăta lui Ethan acasă, iar mâine le aduc! explică Sara.

— Iubito, ce vorbă-i asta?! N-ai cum să ne dezamăgești! Vei reuși! Ești o luptătoare! o încurajă Ethan.

— Fiule, aș vrea ca eu s-o prezint pe Sara angajaților, dacă vrei, dacă nu, te înțeleg. Tu ai vrea să ai această onoare! spuse Charles.

— Tată, pe bune?! Te voi lăsa! Nu ești un străin! exclamă Ethan.

  Charles adună toți angajații în sala mare a firmei unde se organizau dineuri și festivități în numele firmei.

— În primul rând, aș vrea să vă spun că-mi pare rău că v-am întrerupt de la treburile voastre! Dar, am un anunț! spune Chrales.

— Ce? Ce? întreba mulțimea de angajați curioasă!

— Deci! Ea este viitoare soție a fiului meu și totodată noul designer-șef al firmei!

  Toți erau șocați. Ea era logodnica lui Ethan?! Lor nu li se părea acel tip de femeie lăudăroasă, arogantă și meschină. Din potrivă! În privirea ei blândă se citea bunătate, sinceritate, modestie, frumusețe, grație și pricepere, iar dintr-o dată, un ropot de aplauze se auziră din partea angajților.

— Acum, puteți să vă întoaceți la treburile voastre! Vă mulțumesc de atenție! spune Charles tuturor angajaților. 

— Tara! O poți ajuta pe domnișoara să se instaleze în noul birou? oprește Ethan o angajată.

— Da, domnule! Pe aici, doamnă! spuse femeia

— Pa! Ne vedem mai târziu! îi spune Sara lui Ethan și-i dă drumul la mână.

   Între timp, Tara o ducea pe Sara spre biroul ei. O ajută să-și despacheteze lucrurile și să le aranjeze. Era un birou luminat, exact cum îi plăcea! Putea vedea orașul, iar inspirația venea!

— Tara dragă, aș dori să lași formalitățile de-o-parte! Nu sunt atât de rea! Spune-mi pe nume!

— Nu se poate! Nu, nu! exclamă femeia.


— Ești secretara firmei, ai acest drept! De fapt, să nu-ți fie teamă de Ethan. Este emoționat, doar atât! E prima mea zi la firmă și dorește ca tot să iasă perfect! îi mărturisi femeia.


—  Eu acum am să vă las să vă acomodați cu noul birou! Să știți că biroul domnului Etha, este primul pe dreapta! Nu este foarte departe! O zi plăcută! îi ură Tara schițând un zâmbet.

  Sara se acomoda cu biroul, se uita le geam, desena și tot așa. Făcuse 10 modele într-o oră! Incredibil! S-a întrecut pe sine! În timp ce stătea și-și bea cafeaua, Sara era atentă la ceas. Fusese informată că Ethan avea o ședință de la 14:00 la 15:00, iar după era liber, la fel ca și ea. Ei bine acea oră a trecut parcă, foarte greu! Voia să-i arate iubitului ei ceea ce făcuse și să aleagă împreună cu tatăl său cele mai bune modele. Când a ieșit pe ușă, o mulțime de oameni necunoscuți se uitau la ea. O examinau din toate punctele de vedere, dar când ajunse pe holul unde era biroul lui Ethan, era o liniște mormântală! Nimeni nu trecea pe acolo grăbit și nimeni nu țipa ca în alte aripi ale firmei. Dintr-o dată, mâna Sarei este prrinsă de mâna unui bărbat necunoscut.

— Ce face o domnișoară frumoasă aici? întreabă bărbatul uitându-se în se-atent la Sara.

— Îmi poți da drumul, te rog? am treabă. Nu am timp de glume. răspunde Sara rece.

— Nu vrei să iși cu mine la o cafea? Să știi că nu mai găsești bărbați ca mine în vremurile astea. îi spune bărbatul.

  — Zău? Nu mai există bărbați cinici și frairi în zilele nostre? întreabă Sara sarcastică.

  — Vino-n-coa'! Cum îndrăznești?! Știi cine sunt? Sunt Marcus Portland! Iar tu ești o simplă angajată! urlă bărbatul, care o dă cu capul de zid.

   Aceasta încearcă să-i dea și o palmă peste față, dar Ethan îl oprește și apoi îl împinge spre perete.

— Să nu îndrăznești să mai pui un deget pe logodnica mea! Ai înțeles?! Dispari! urlă Ethan grav la Marcus.

— Ethan, te rog.. Nu am nimc! Sunt bine! îi spuse Sara.

— Îți curge sânge și spui că ești bine?! Vino să te curăț! o îndeamnă Ethan

— Ethan, nu mă doare! spune Sara blând.

 Ethan o duce pe Sara la baie, unde era întotdeauna o trusă medicală. Acesta o desface și ia un niște betadină, cu care îi curăța rana și un plasture pentru a-i acoperi semnul de pe frunte.

  — Imbecilul! Cum a îndrăznit?! Cum să dai înr-o femeie care se apără de nesimțirea și aroganța lui! Doamne! Ai pățit ceva, scumpo? întreabă Ethan apoi o sărută suav pe locul unde stătea plasturele. Acum e mai bine?

 — Da! Mult mai bine. Dar cine era? întreabă Sara curioasă.

— Era Marcus Portland, CEO-ul firmei și al treilea lider al consiliului de administrație. Dar cum a început totul? Spne-mi! Data viitoare când îl prind, nu-mi mai scapă! spuse Ethan scrâșnind din dinți.

  — Eu terminasem niște schițe și voiam să ți le arăt, iar el a apărut din senin și s-a dat la mine. Avea un cinism și o nesimțire, de nedescris.Mi-a spus că nu mai există alții precum el, iar eu i-am răspuns că în zilele de astăzi mai există specimene neevoluate exact ca și el și m-a iazbit de zid, apoi a urlat la mine.

  — După ce că te-a lovit, s-a mai și dat la tine! Să vezi numai ce-i fac! spuse Ethan.

— Nu vei face nimc! Îl vei lăsa în pace și nu te vei coborî la nivelul lui. Clar?

Spice în degrade ✔️Read this story for FREE!