Sonuç

34 2 0
                                    

Kader de ne varsa o olur, her şey olacağına varır.

Bir ay sonra...

Kuzey yüzünde garip bir gülümseme ve heyecanla Halime teyzenin telefonunu eline aldı ve  deniz kuvvetleri komutanlığının internet sitesine girdi. Duyuruda yer alan bağlantıya tıkladıktan sonra istenen bilgileri girdi. Artık tek bir adım kalmıştı sonucu öğrenmeye... Aslı saçlarını özensizce bir topuz topuz yapmıştı, hava zaten sıcaktı bir de olayın heyecanıyla daha da sıcaklanmıştı. Halime teyze ise genellikle olduğu gibi uyumlu bir şekilde giyinmişti mutfak önlüğü üzerinde olmasına rağmen yine de üzerimdekilerin uyumu bozulmamıştı. Kuzey köşedeki tekli koltuğa oturmuş, Aslı ve Halime teyze de başında duruyorlardı. Onların orada olması aslında Kuzey'i daha da heyecanlandırıyor ellerinin terlemesine sebep oluyordu. Sayfa yüklendi kimlik bilgilerini girdi. Aslı daha şimdiden aklına gelen duaları etmeye başlamıştı. Kuzey ekranda okuduğu yazı karşısında mutluluktan ne yapacağını bilemedi. Aslı farkında olmadan Kuzey ile aynı anda sesli olarak okudu: "İkinci seçim aşamalarına katılmaya hak kazanmıştır." Kuzey, Halime teyzenin elini öptü sonra da Halime teyze ona sımsıkı sarıldı Aslı daha fazla dayanamayıp onlara katıldı. Küçük dünyalarında gayette mutluydular.

-Umarım herşey dilediğin gibi olur Kuzey.

-Benim dilediğim öncelikle hep birlikte olmamız ve sizinle mutlu olmak sonrada vatanıma hizmet etmek.

Bu cevap ani ve beklenmedik bir cevaptı Aslı için... Aslında daha basit tek cümlelik bir cevap bekliyordu. Yüzü hafifçe kızardı ama hiç bozuntuya vermeden gülümsedi.

-İnşallah.

Her birinin yüzünde kocaman bir gülümseme ile kahvaltılarını yaptılar. Aslı kahvaltıdan sonra Kuzey ile oturup ve bundan sonra ne yapabileceklerini, hayallerini konuşmak için kahveyi cezveye koydu. Halime teyze kahvaltı yaparken bugün bir yere gideceğini bir eski dostu ile buluşacağını söylemişti. Her ne kadar Kuzey ve Aslı daha fazla soru sormak istese de buna gerek duymamışlardı. İkisi de o andaki büyüyü bozmak istemedi.

   Kuzdy, küçük arka bahçedeki eski ahşap sandalyelerden birine oturdu. İki sandalye çapraz şekilde konmuştu, ikisinin arasında ahşap bir sehpa üzerinde bir küllük vardı. Küllüğün altından taşan bir parça kağıt dikkatini çekti. Kuzey merak edip küllüğü kaldırdı ve köşesinden çıkan kağıdın sadece bir parça olmadığını fark etti. Bu bir kartpostaldı, kağıt gibi görünmesinin sebebi eski ve artık gerçekten aşınmış yorgun bir kartpostal olmasıydı. Üzerinde anlayamadığı bir dilde bir şeyler yazıyordu. Biraz baktı, inceledi yazının rusça olduğuna kadar verdi en azından öyle tahmin ediyordu. Kartpostalın diğer yüzüne çevirince daha fazla tahmin yürütebileceğini belki de bir sonuca varabileceğini düşündü. Kartpostalın diğer yüzünü çevirdi fakat çoğu sararmış kirlenmiş belli belirsiz bir fotoğraf gördü. Fotoğrafın üst kısımlarının tek bir renkte olduğu hafif belli oluyordu bu kısımda bir gökyüzü veya deniz olabilirdi. Alt kısımlarına doğru fotoğraf daha da sararmış fakat sanki bir şehir veya bir köy, binalar var gibi geldi ona çünkü daha fazla renk çeşidi vardı orada. Fotoğraftan pek bir şey anlaşılmadığına göre diğer tarafında her ne yazıyorsa bunu saklayan kişi bunu o yüzden saklıyordu. Kartpostalı aldığı gibi yerine koymaya çalıştı, sessizce ve yavaşça yerine oturdu. Aslı'nın dikkatini dağıtarak onun fark etmemesini sağlamayı düşündü çünkü fark ederse üzerine düşebilir hatta çevirisini bile yapacak birini bulabilirdi çok meraklıydı ve böyle gizemli olayları çok seviyordu hayatında bilinmeyen olmayacaktı. Her şeyin açık seçik onun önünde olacaktı o böyle biriydi ve  Kuzey bunu çok iyi biliyordu. Aslı elinde kahve tepsisi ile geldi. Kuzey kahvesini aldı, Aslı kendi kahvesini sehpanın üzerine koydu tepsiyi de geriye dönüp  salondaki masanın üzerine bıraktı. Diğer sandalyeye oturdu. Kuzey çabucak söze girdi. Aslı'nın dikkatini kendine çekmek için.

-Ee, şimdi ne yapıyoruz.

Aslı, uzun süredir bir işe girmeyi düşünüyordu. Böyle evde durmak olmazdı. Evde sıkılıyordu. Hareketsizlik ona göre değildi zaten.

-Bilmem bende bir iş bulmayı düşünüyorum yada üniversite sınavına hazırlanabilirim. Daha henüz karar veremedim.

Kuzey kahvesinden bir yudum aldı ve kısa bir süre diyeceklerini düşündü.

-Ben her zaman yanındayım, sen ne karar verirsen ver.

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Jul 26, 2018 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

Kuzey DemirHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin