3.

105 22 8
                                    

Ik kijk vooruit richting het gebouw. Ik zit nog steeds in de auto. Ga ik echt daar naar binnen voor Ranja? Straks herkent iemand mij. Ik moet dan niet denken wat er dan kan gebeuren. Ik zucht en sluit mijn ogen. Denk, denk, en denk. Wat moet ik in hemelsnaam doen? Ik heb Ranja beloofd om haar eruit te helpen. Ik heb ook geen idee wat voor situatie daar is. Ik pak mijn telefoon en bel Adnane.

Adnane: Ja, kleine prinses?

Ik: Adnane, ik zit op dit moment voor een shisha lounge. En ik heb Ranja beloofd om haar hier uit te helpen alleen ik heb geen idee of ik het wel moet doen.

Adnane: Hoe bedoel je Shisha lounge? Ga terug naar huis. Fuck Ranja.

Ik: Je weet dat ik niet zo ben. Ik wist echt niet dat het hier was en ze neemt haar mobiel niet op.

Adnane: Waar ben je? Welke shisha lounge?

Ik: Die ene dichtstbijzijnde bij mijn werk.

Adnane: Niet naar binnen gaan. Ik kom eraan.

Voordat ik antwoord kan geven hangt hij al op. Ik besluit alvast uit te stappen. Ik sluit de auto af en wacht naast de auto. Van af hoor ik harde muziek. "Nordin, gooi haar eruit! Ze wilt niet betalen!" word er over de muziek heen geschreeuwd. Zouden hun het hebben over Ranja? "LAAAT ME LOS!" Ik schrik en zet een stap naar achter. Stel je voor dat het Ranja is. Ik kan het echt niet over mijn hart laten. Ik sms mijn broer alvast.

Ik: "Adnane, ik ben alvast naar binnen!"

Adnane zal vast in de buurt zijn. Ik ren naar binnen en meteen heb ik al spijt. Alle ogen worden op mij gericht. Het valt meteen op dat het alleen maar mannen zijn. Ik kleur meteen rood en draai me weer om. Shit! "Meisjes zijn boven" zegt een jongen achter de balie en glimlacht. Ik knik beleefd en loop richting de trappen. Terwijl ik de trappen oploop zie ik drie mannen staan bij de leuning. Het heeft precies zicht op wat er beneden gebeurd. Twee brede jongen en een dunnere. Ze zijn ongeveer tussen de 23 en 25 jaar. Wanneer ik zie dat ze mij aanblijven staren, loop ik sneller. Bij de bovengedeelte zijn er inderdaad alleen maar dames, ondanks die andere drie heren. "Romaysa!" Ranja staat te zwaaien terwijl er andere dames om haar heen zitten. Ik versnel me naar haar toe. "Ik ben er. Kom we gaan snel hier weg" zeg ik en trek haar omhoog. Ranja schiet in de lach en schudt haar hoofd. "Tuurlijk niet. Je bent er net!" Ze reikt me de shisha slang toe, waarop ik mijn hoofd schud. Ik kijk haar dodelijk aan. Ze is serieus aangeschoten op dit moment. "Ik breng je naar huis." Ik grijp haar arm vast en trek haar mee. "Romaysa, doe niet zo gek" roept Ranja. "Je bent er net!" De drie mannen, die boven aan de trap stonden kijken onze kant op. Meteen lopen die twee brede mannen onze kant op. "Mijn schatje, wat is er aan de hand?" vraagt eentje, doelend op Ranja. Ze schiet hard in de lach, waardoor tranen in haar ogen schieten. Ik laat beschaamd haar arm los en kijk de andere kant op. "Doe je dit nou uit ranja's wil? Je ziet toch dat ze wilt blijven" wordt er gesist in mijn oor. Ik slik een brok in mijn keel en zet automatisch een stap naar achteren. "Redouan, laat haar" zegt de jongen naast hem. "Het is tijd voor Ranja om te gaan." Ik ren haastig weg en de trappen af. Beneden aan de trappen staat Adnane. Hij kijkt me geschrokken aan en trekt me in een knuffel. "Alles gaat goed toch?" fluistert hij en kust me in mijn haren. Ik knik en hou hem stevig vast. Ik weet niet wat er daar boven gebeurt was. Het voelde alleen zo fout. Ik voelde me zo geïntimideerd en onveilig. Ranja heeft mij geflasht en ik maar denken dat het ernstig was. "Adnane?" Ik laat mijn broer los en draai me om. "Ray, goed je te zien" zegt mijn broer lachend en loopt richting de brede jongen toe.

Nu pas valt het me op dat de jonge niet alleen breed is. Hij heeft een licht gevulde baard met een juiste lengte. Volgens mij is het ook een Marokkaanse. De groene ogen kijken me opeens lachend aan. Ik schrik wakker en kijk me broer aan. "Stel jezelf voor" zegt adnane. Nu pas merk ik de jonge mans hand op. Beschaamd leg ik mijn hand in de zijne. "Romaysa, is de naam" zeg ik fluistert en trek mijn hand uit de zijne. "Rayan" zegt hij. Die stem.

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: Dec 27, 2018 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

The rain Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu