schoolbal

3.1K 161 24

"Ik ga gaan winkelen." Roep ik naar mijn vader

"Veel plezier,schat."

Ik neem mijn tas van de stoel en loop naar buiten. Ik ben blij dat het hier altijd warm is.
Het centrum is hier niet ver vandaan dus neem ik mijn fiets.

Vanavond is het schoolbal, ik heb er zo veel zin in.
Maar ik moet mij eerst concentreren op wat ik vanavond zal aandoen. Ik weet dat ik laat ben met mijn kleren, maar ik had het druk.
Voor vanavond zal ik een jurkje aandoen en ik weet al waar ik een prachtig jurkje zal vinden. Ik loop het winkelcentrum binnen en bekijk al de rekken, al snel vind ik een jurkje. Het is een lichtroos jurkje en er zitten gouden glittertjes op. Snel loop ik naar de kleedhokjes, ik kijk door de gang om te zien of er nog een kleedhokje vrij is. Als snel vind ik een kleedhokje op het einde van de gang. Ik stap erin en pas dan mijn jurkje. Hij zit perfect. Denk ik tevreden. Ik doe mijn gewone kleren weer aan en loop naar de kassa. Nadat ik mijn jurkje heb gekocht ga ik nog veel ander winkels binnen. Ik koop ook nog schoenen met een hoge hak. Na een eindje beginnen mijn benen al pijn te doen van in de winkelstraat te lopen. Ik moet ook eens dringend aan mijn conditie gaan werken. Denk ik in mijzelf.
Ik loop naar mijn fiets en haal hem van het slot. Op mijn gemak fiets ik naar huis. Tijdens het fietsen kijk ik naar de mensen die langs de straten wandelen.
Wanneer ik thuis ben kijk ik op naar de klok, het al 18 uur. Ik schrik op.
"O, is het al zo laat? "
Ik moet mij vlug klaarmaken voor het feest, het begint al over 1 uur. Vlug ren ik de trap op en loop naar mijn kamer. Daar leg ik mijn spullen neer. Ik neem mijn jurkje en loop naar de badkamer.
In de badkamer doe ik mijn kleren uit en neem nog snel een douche. Als ik uit de douche ben droog ik mij af en kleed ik mij aan. Snel droog ik nog mijn haren. Ik kam mijn haren tot dat alle klitten uit mijn haar zijn. Ik laat mijn haren los voor vanavond. Voorzichtig doe ik mijn make up aan zodat ik er zeker goed uit zie. Ik kijk naar mijzelf in de spiegel, glimlachend kijk ik naar mijn make up.
Mijn paarse haar past perfect bij mijn jurkje. Zeg ik tegen mijzelf in de spiegel. Ik loop terug naar mijn kamer en doe mijn schoenen aan. vlug loop ik naar beneden en daar zie ik pap met een grote glimlach staan en ik moet er zelf van lachen.

"Wat is mijn dochter mooi!" Zegt hij met een trotse blik.
Ik kijk naar mijn voeten en zeg dan " dank je pap, maar ik moet nu echt wel door."
"Veel plezier."
Ik neem mijn handtas en loop naar school.

Ik ben bij mijn school, aan de school zie ik mijn vriendin Pauline staan. Ze ziet er echt prachtig uit, ze heeft een geel kleedje aan, haar haar is in een schuine vlecht met een klein geel bloemetje erin.

"Heey Selina wat zie je er mooi uit!" Zegt ze enthousiast.
Ik kijk met een grappige blik naar haar
"bedankt , maar jij ziet er nog veel mooier uit."
"Kom we gaan vlug naar binnen."
Ik volg Pauline en als we binnen in de zaal komen zie ik Jens de liefde van mijn leven, hij ziet er als gewoonlijk weer prachtig uit en hij heeft ogen zo blauw dat je er kan in verdrinken.. Pauline ziet me staren naar hem.
"Ga naar hem vraag, hem ten dans!" Ik zie dat ze haar lach moet inhouden.
"Neen, ik durf niet en trouwens hij is toch één van de stoere ik zal nooit de kans krijgen om maar eens in zijn buurt te komen." Zeg ik met een teleurstellende blik.
"Dan moet je het maar weten hé, kom we gaan dansen."
We hebben nog heel de avond veel plezier gemaakt en veel gedanst. Toen de meeste mensen weg waren gingen we ook weg.

"Het was echt zeer leuk ik verlang al tot volgend jaar om naar het schoolbal te gaan!" roept Pauline in mijn oor.
"Aaaaa, roep niet zo en ja ik ook, maar ik moet nu echt weg."
"Ja,ik ook."
We liepen elk een kant op. Ik vind het maar eng zo helemaal alleen in het donker door de straten lopen. Als ik een eindje van school ben heb ik het gevoel dat iemand me bekijkt, ik krijg er de rillingen van.
vlug kijk ik rond mij maar zie niets alleen een paar huizen en wat bomen. Opeens zie ik 2 rode ogen in een zij straatje. Ik kom in paniek en loop zo snel ik kan naar huis. Ik kijk nu en dan eens achter mij maar de ogen zijn verdwenen, toch voel ik me niet veilig en blijf gewoon doorlopen tot ik thuis ben.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zeg me wat je ervan vindt
~comment~

The Missing Fairy  Lees dit verhaal GRATIS!