Εισαγωγή

605 95 58
                  

"YOUR STORY MATTERS
Raise your voice. Share your story. Change the world".

Συνήθως δεν ακολουθούμε τα σλόγκαν των κανονικών Wattys, όπως το φετινό είναι πολύ καλό και ταιριάζει με τις αξίες της ομάδας μας.

"Η ιστορία σου μετράει. Ύψωσε την φωνή σου. Μοιράσου την ιστορία σου. Άλλαξε τον κόσμο"

*********

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα γνωρίζετε τώρα πια, ότι το Wattpad διοργανώνει από το 2010, τον διαγωνισμό Wattys. Δυστυχώς, η Ελληνική γλώσσα δεν είναι μία από αυτές που μπορούν να συμμετέχουν (εκτός από το 2016), για αυτό εμείς αναλαμβάνουμε κάθε χρόνο (από το 2015), να στήνουμε έναν άλλο παρόμοιο διαγωνισμό μόνο για Ελληνικές ιστορίες.

Πολλά από τα έργα που έχουν βραβευτεί στους διαγωνισμούς μας έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον εκδοτών και σήμερα είτε έχουν εκδοθεί είτε βρίσκονται ένα στάδιο πριν την έκδοση. Μία ματιά στην λίστα νικητών των TYS 2017 και Greek Wattys 2015, θα το επιβεβαιώσει.

Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε ωστόσο, είναι να προσέχετε πολύ που εμπιστεύεστε τα έργα σας, γιατί είναι κρίμα να πλουτίζουν άλλοι από τις δικές σας προσπάθειες. Πολλοί θα πείτε, "μα δεν το κάνω για τα χρήματα", στο οποίο θα μας βρείτε σύμφωνους αλλά πρέπει πάντα να σκέφτεστε και να μην παρασύρεστε από τον ενθουσιασμό που προσφέρει η φράση "ενδιαφερόμαστε να εκδώσουμε το βιβλίο σου" και να διαβάζετε προσεκτικά το συμβόλαιο καθώς και να ρωτάτε δικηγόρο, λογιστή και τον ίδιο τον εκδοτικό για ότι δεν καταλαβαίνετε.

Όπως και πέρυσι, θα ζητήσουμε από όποιον έχει όρεξη να δημιουργήσει δικό του διαγωνισμό, να έρθει καλύτερα στην ομάδα μας και να μας βοηθήσει με αυτόν. Θα έχει πολύ λιγότερη δουλειά να κάνει και θα λάβει μέρος σε μία ομαδική προσπάθεια κι όχι ατομική, το οποίο μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει όλη την κοινότητα του Ελληνικού Wattpad. Αν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε κάτι δικό σας, προτείνουμε να δοκιμάστε βιβλίο κριτικών ή διαγωνισμό με συγκεκριμένο θέμα.

Σε εσάς, που θέλετε να συμμετέχετε στον διαγωνισμό μας για να διαβάσουμε και να κρίνουμε την ιστορία σας, έχουμε να πούμε ότι δεν  απαγορεύουμε να πάρετε μέρος σε άλλους διαγωνισμούς αλλά αν έχουμε φυσικά βραβεία δεν θα είστε υποψήφιοι για αυτά, πάρα μόνο για το αυτοκόλλητο του νικητή. 

Πέρυσι, δώσαμε στους νικητές συμβόλαια έκδοσης, βιβλία συγγραφής και σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Φέτος, δεν έχουμε επιλέξει ακόμη κάποια δώρα αλλά αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα να προστεθούν αργότερα.

Συνοψίζοντας, 

δίνουμε την δυνατότητα σε όποιον θέλει να συμμετέχει ως κριτής, (στείλε μας μήνυμα),

μην γεμίζετε το wattpad αυτοκόλλητα νικητών (βοηθήστε τον σκοπό μας),

να είστε προσεκτικοί στις προτάσεις έκδοσης.

Θα προστεθούν κεφάλαια με τον τρόπο συμμετοχής, τους κανόνες και τις συχνές ερωτήσεις.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ να έχουμε!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους συμμετέχοντες και 

μην ξεχνάτε να ελέγχετε το προφίλ μας και το βιβλίο των ανακοινώσεων για τα νέα αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις μας (book club, κληρώσεις έντυπων βιβλίων, κριτικές, διαγωνισμοί διηγημάτων κ.α.)

Tell Your Story Greece 2018

ΥΓ : Βοηθήστε μας να ανακαλύψουμε τις καλύτερες ιστορίες του Ελληνικού Wattpad.

Προσθέστε με tag τους φίλους σας που πιστεύετε ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν μέρος σε αυτόν στον διαγωνισμό!Διαγωνισμός TYS 2018Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα